افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

دیسمنوره؛ همه چیز درباره پریودهای دردناک

  • کد خبر : 246322
دیسمنوره؛  همه چیز درباره پریودهای دردناک

دیسمنوره یک اصطلاح پزشکی است که برای قاعدگی دردناک استفاده می شود. علت قاعدگی دردناک انقباض رحم برای ریختن لایه داخلی رحم است. درد معمولا قبل از قاعدگی شروع می شود و پس از چند روز از بین می رود. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد دیسمنوره، علل و روش های درمان آن می […]

دیسمنوره یک اصطلاح پزشکی است که برای قاعدگی دردناک استفاده می شود. علت قاعدگی دردناک انقباض رحم برای ریختن لایه داخلی رحم است. درد معمولا قبل از قاعدگی شروع می شود و پس از چند روز از بین می رود. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد دیسمنوره، علل و روش های درمان آن می دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دیسمنوره چیست؟

دیسمنوره یک اصطلاح پزشکی است که برای دوره های دردناک یا دردهای قاعدگی استفاده می شود. علاوه بر انقباض عضلانی، فرد مبتلا به این بیماری ممکن است علائم دیگری مانند حالت تهوع، خستگی و اسهال را نیز تجربه کند. روز قبل یا در روز قاعدگی شایع ترین زمان برای دردهای قاعدگی است. در اکثر افراد، علائم دو تا سه روز طول می کشد.

انواع دیسمنوره

دو نوع دیسمنوره وجود دارد: اولیه و ثانویه. در زیر به بررسی هر نوع دیسمنوره می پردازیم.

1. دیسمنوره اولیه

دیسمنوره اولیه به انقباضات قاعدگی گفته می شود که هر بار در طول قاعدگی شما رخ می دهد و هیچ مشکل دیگری ایجاد نمی کند. درد معمولا یک یا دو روز قبل از قاعدگی یا زمانی که خونریزی شروع می شود شروع می شود. این درد خفیف تا شدید در قسمت تحتانی شکم، کمر و ران ها ایجاد می شود و معمولاً دو تا سه روز طول می کشد. دیسمنوره اولیه شایع ترین نوع دیسمنوره است.

2. دیسمنوره ثانویه

اگر پریودهای دردناک ناشی از بیماری یا عفونت در دستگاه تناسلی باشد، این دیسمنوره ثانویه است. درد دیسمنوره ثانویه معمولاً قبل از سیکل قاعدگی شروع می شود و بیشتر از انقباضات طبیعی قاعدگی طول می کشد. برای مثال، ممکن است چند روز قبل از قاعدگی، گرفتگی عضلات را احساس کنید و تا زمانی که خونریزی به طور کامل متوقف شود، درد ادامه خواهد داشت. دیسمنوره ثانویه کمتر شایع است.

آیا دیسمنوره خطرناک است؟

درد در دوران قاعدگی طبیعی است. حدود 60 درصد از زنان در دوران قاعدگی درد خفیفی را تجربه می کنند. حدود 5 تا 15 درصد افراد پریودهای دردناکی را تجربه می کنند و درد آنها به قدری شدید است که در فعالیت های روزانه آنها اختلال ایجاد می کند. البته این عدد احتمالا بیشتر است، زیرا بسیاری از افراد قاعدگی دردناکی را گزارش نمی کنند.

در بیشتر موارد، دردهای قاعدگی دردناک با افزایش سن و همچنین پس از زایمان کاهش می یابد.

علت قاعدگی دردناک

دردهای قاعدگی زمانی رخ می دهد که ماده شیمیایی به نام پروستاگلاندین با رحم تماس پیدا کند. در دوران قاعدگی میزان پروستاگلاندین ها زیاد و تماس آنها با رحم بیشتر است. این مشکل احساس انقباض و ناراحتی را در فرد ایجاد می کند. این انقباضات به ریزش پوشش داخلی رحم و عبور خون و بافت از واژن کمک می کند. مقدار پروستاگلاندین ها قبل از قاعدگی افزایش می یابد و به محض شروع قاعدگی کاهش می یابد. به همین دلیل انقباض بعد از چند روز از بین می رود.

آنچه احساس می کنید انقباض و شل شدن رحم است. ماهیچه های رحم منقبض می شوند تا پوشش رحم را از بین ببرند. برخی از افراد احساس درد بیشتری می کنند که به نظر می رسد به دلیل افزایش تولید پروستاگلاندین ها باشد.

علائم دردناک قاعدگی

اگر پریود دردناکی دارید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • درد شدید در شکم؛
  • احساس فشار در شکم؛
  • درد در لگن، پشت و ساق پا؛
  • PMS یا سندرم پیش از قاعدگی؛
  • حالت تهوع، سرگیجه و سردرد.

در بیشتر موارد، درد 24 تا 48 ساعت قبل از پریود شروع می شود و تا 48 ساعت بعد از پریود ادامه می یابد.

رابطه بین دیسمنوره ثانویه و گرفتگی عضلات

درد قاعدگی در دیسمنوره ثانویه به دلیل بیماری هایی است که اندام های تناسلی را تحت تأثیر قرار می دهند، از جمله:

  • اندومتریوز: در این بیماری پوشش داخلی رحم (اندومتر) در خارج از رحم رشد می کند. از آنجایی که این تکه های بافت در طول قاعدگی خونریزی می کنند، می توانند باعث تورم، زخم و درد شوند.
  • اندومیوز: این بیماری است که در آن پوشش داخلی رحم به عضلات رحم رشد می کند. این بیماری باعث بزرگتر شدن رحم از حد معمول و خونریزی و درد غیرطبیعی می شود.
  • فیبروم: توده های غیر سرطانی که در داخل، خارج یا روی دیواره رحم رشد می کنند.
  • بیماری التهابی لگن یا PIDP.I.D.): این یک نوع عفونت باکتریایی است که از رحم شروع می شود و به سایر اندام های تناسلی گسترش می یابد. بیماری التهابی لگن می تواند باعث درد معده یا درد در حین رابطه جنسی شود.
  • تنگی دهانه رحم: دهانه رحم به دلیل جراحی، درمان یا سایر بیماری ها کوچک می شود.
  • بیماری های مادرزادی: برخی از بیماری های هنگام تولد نیز می توانند باعث قاعدگی دردناک شوند. این بیماری ها می توانند باعث شکل نامنظم رحم یا سایر بیماری هایی شوند که بر تخمدان ها و لوله های فالوپ تأثیر می گذارد.

عوارض قاعدگی دردناک.

انقباضات قاعدگی معمولاً به خودی خود عوارضی ندارند، جز اینکه در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کنند. اما اگر نوعی از بیماری باعث قاعدگی دردناک شده باشد، می تواند عوارض داشته باشد. به عنوان مثال، آندومتریوز یا بیماری التهابی لگن می تواند باعث ناباروری یا حاملگی خارج از رحم شود. بنابراین بهتر است برای تشخیص علت اصلی درد پریود با پزشک مشورت کنید.

تفاوت بین کرامپ طبیعی و دیسمنوره

اگر دردهای قاعدگی غیرطبیعی و شدید دارید که بیش از 3 روز طول می کشد، به پزشک مراجعه کنید. هر دو درد قاعدگی اولیه و ثانویه قابل درمان هستند و باید مدیریت شوند.

پزشک از شما می خواهد که علائم و چرخه قاعدگی خود را توضیح دهید. همچنین می توانید معاینه لگن را انجام دهید. در طول آزمایش، پزشک داخل واژن و دهانه رحم را با کمک یک آینه مخصوص و انگشت بررسی می کند. همچنین می توانید مقداری از مایع واژن را برای آزمایش مصرف کنید. هدف از این آزمایش بررسی بیماری هایی است که باعث قاعدگی دردناک می شوند. اگر علت مشخص نباشد، پزشک ممکن است دیسمنوره اولیه را گزارش کند.

اگر پزشک مشکوک به دیسمنوره ثانویه باشد، باید آزمایشات دیگری نیز انجام شود. با کمک تصویربرداری و سایر آزمایش های تشخیصی، پزشک می تواند رحم و سایر اندام های تناسلی را بهتر ببیند. پزشک ممکن است آزمایش‌های دیگری را نیز توصیه کند، از جمله:

  • سونوگرافی: از امواج صوتی برای به دست آوردن تصاویری از رحم، تخمدان ها و سایر اندام های تناسلی استفاده کنید.
  • هیستروسکوپی: از یک ابزار کوچک با نور برای دیدن داخل رحم استفاده کنید. تصویر رحم روی صفحه نمایش داده می شود.
  • لاپاراسکوپی: پزشک ممکن است از یک برش کوچک در شکم و یک لاپاراسکوپ برای بررسی اندام های لگن استفاده کند.

اگر قاعدگی دردناک به دلیل بیماری باشد، پزشک در مورد روش درمان با فرد صحبت می کند.

درمان دیسمنوره چیست؟

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی معمولا اولین درمان برای قاعدگی دردناک هستند. این داروها شامل داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن است که در داروخانه ها موجود است و باعث کاهش میزان پروستاگلاندین در بدن می شود. این داروها را می توان به محض شروع انقباضات استفاده کرد. اگر نمی توانید از این داروها استفاده کنید، می توانید مسکن های دیگر مانند پاراستامول را امتحان کنید.

پزشک ممکن است دوز بالاتری را تجویز کند.

داروهای هورمونی

پزشک ممکن است قرص های ضد بارداری را به عنوان یک روش درمانی تجویز کند. افرادی که از داروهای هورمونی استفاده می کنند درد قاعدگی کمتری دارند. این داروها را می توان به شکل قرص، چسب یا حلقه واژینال استفاده کرد.

دستگاه هورمونی داخل رحمی

یک دستگاه هورمونی داخل رحمی یا IUD می تواند به تسکین درد کمک کند. در این صورت باید با پزشک مشورت کنید. این دستگاه در داخل رحم قرار می گیرد و تا 5 سال باقی می ماند. دو نوع آی یو دی وجود دارد. اگر قصد بارداری دارید، نمی توانید از IUD هورمونی استفاده کنید.

درمان خانگی دیسمنوره.

دیسمنوره - درمان خانگی دیسمنوره

همچنین درمان‌های غیردارویی برای درد قاعدگی وجود دارد، از جمله:

  • استفاده از پد گرم کننده یا بطری آب گرم برای زیر شکم یا پشت در هنگام گرفتگی عضلات؛
  • استراحت بیشتر؛
  • اجتناب از غذاهای حاوی کافئین؛
  • از سیگار کشیدن و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید؛
  • ماساژ پشت و شکم؛
  • ورزش منظم (افرادی که ورزش می کنند درد قاعدگی کمتری دارند).

اگر دیسمنوره ثانویه دارید، با پزشک خود در مورد درمان علت زمینه ای صحبت کنید. درمان ممکن است شامل قرص های ضد بارداری، سایر داروها یا جراحی باشد.

درمان های جایگزین

افرادی که پریودهای دردناک دارند اغلب راه های طبیعی برای مقابله با درد پیدا می کنند، از جمله:

  • یوگا؛
  • طب سوزنی و طب فشاری؛
  • تمرینات تمدد اعصاب یا تنفس؛
  • خوردن غذاهای ضد التهابی مانند گیاهان برگ سبز، زنجبیل و آجیل و نوشیدن چای سبز؛
  • از مکمل هایی مانند ویتامین D و منیزیم استفاده کنید که به کاهش التهاب کمک می کند.

پیشگیری از دیسمنوره

نمی توان از دیسمنوره پیشگیری کرد، اما یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می تواند از بدتر شدن انقباضات جلوگیری کند.

برو پیش دکتر

اگر پریودهای دردناکی دارید و نمی توانید فعالیت های روزانه را انجام دهید، به پزشک مراجعه کنید. انقباضات خفیف طبیعی است، اما انقباضات شدید و درد که مانع از فعالیت می شود نیاز به درمان دارد. پیگیری قاعدگی و اینکه چه روزهایی بیشترین درد را دارید ممکن است مفید باشد. همچنین اگر علائم دیگری مانند سردرد یا خونریزی شدید دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

در برخی موارد دیگر، باید به پزشک مراجعه کنید، از جمله:

  • شما در گذشته دردهای پریود نداشتید، اما اکنون دارید.
  • درد قاعدگی شدیدتر شده است.
  • درد قاعدگی طولانی تر شده است.
  • رابطه جنسی شما دردناک است.
  • بین دوره های قاعدگی درد دارید (مشابه درد قاعدگی).
  • بین پریودها خونریزی می کنید یا پریودهایتان نامنظم است.

پزشک ممکن است از شما در مورد زمان شروع قاعدگی، مدت زمان طول کشیده شدن علائم، داشتن رابطه جنسی یا داشتن علائم دیگر اعضای خانواده از شما سوال بپرسد.

تو بگو

چقدر با دیسمنوره آشنایی دارید؟ آیا تا به حال پریودهای دردناکی داشته اید؟ در صورت تمایل می توانید تجربه و نظر خود را در قسمت نظرات برای ما بنویسید و این مقاله را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هشدار! این مقاله صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن باید با پزشک یا متخصص مشورت کرد. اطلاعات بیشتر


کتاب الکترونیکی پیوست شده

اگر می خواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاشقانه خود یا حتی خودتان در یک رابطه را بفهمید، این کتاب را بخوانید.
لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=246322

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.