گزارش «آرمان مروز» از آخرین رویدادهای انتخاباتی:
گروه سیاسی ایده آل امروز: کمتر از 12 روز به انتخابات پر هیاهوی دوازدهمین دوره شورای اسلامی باقی مانده است که طی آن 45 کرسی باقی مانده مجلس مشخص می شود. قبل از هر نتیجه ای، اصولگرایان را باید برنده این انتخابات دانست و به دلیل رد صلاحیت و عدم حضور چهره های شناخته شده دیگر جریان ها مانند «اصلاح طلبان»، «اعتدال گرایان» و حتی «اصولگرایان معتدل» در دوره دوازدهم. بهارستان، این مجلس هم مثل مجلس قبل یکدست اصولگرا خواهد بود. طبق اعلام وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور، دور دوم انتخابات تشکیل دوازدهمین دوره شورای اسلامی شهر جمعه 31 اردیبهشت ماه برگزار می شود. در این مورد احمد وحیدی روز پنجشنبه 15 اردیبهشت ماه در حاشیه سفر به مشهد مقدس اظهار داشت: همه مقدمات برای برگزاری دور دوم انتخابات شورای اسلامی دوازدهم در 22 انتخابات مهیا شده است. مناطق “. این مرحله از انتخابات شوراهای اسلامی در 8 ناحیه به صورت الکترونیکی برگزار می شود.
رقابت شدید در پایتخت
دور دوم انتخابات شوراي اسلامي روز جمعه 31 ارديبهشت 1403 برگزار مي شود و در اين مرحله 45 نماينده براي 22 حوزه انتخاباتي انتخاب مي شوند. در هشت حوزه از 22 حوزه انتخاباتی از جمله حوزه تهران، انتخابات به طور کامل به صورت الکترونیکی برگزار می شود. آموزش های لازم در این زمینه از طریق رادیو و سایر مراکز اطلاع رسانی به مردم ارائه خواهد شد. وزارت کشور برگزاری الکترونیکی انتخابات در برخی از حوزه های انتخابیه در دور اول را موفقیت آمیز دانست و اعلام کرد که از هم اکنون مقدمات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم فراهم شده است. طبیعتا رئیس ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد که انتخابات 31 اردیبهشت در حوزه انتخابیه ورامین منحصراً الکترونیکی نخواهد بود. در دور دوم انتخابات 32 نامزد از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای کسب 16 کرسی مجلس و 2 نامزد برای یک کرسی در حوزه انتخابیه ورامین به رقابت می پردازند.
که که می تواندمی تواند رای دهد
همانطور که ستاد انتخابات کشور اعلام کرد، از مجموع 22 حوزه انتخاباتی، رای گیری در 8 حوزه باید کاملا الکترونیکی باشد. یکی از موضوعاتی که مورد توجه است و گاه شبهه هایی را به وجود می آورد، شرایط رای گیری در دور دوم انتخابات است. فردی که در دور اول انتخابات در حوزه ای رای داده است فقط می تواند در همان حوزه انتخابیه رای دهد و نمی تواند در دور دوم انتخاب خود را تغییر دهد. به عنوان مثال، اگر فردی در دور اول در تهران رای داده باشد، در دور دوم فقط می تواند در همان منطقه تهران رای دهد. همچنین کسانی که در دور اول انتخابات در هیچ یک از حوزه های انتخاباتی رای نداده اند، می توانند در این مرحله از انتخابات در هر حوزه ای رای دهند.
تبلیغات؛ یک هفته قبل از زمان رای گیریگرفتن
با توجه به اینکه در این مرحله 45 نماینده برای 22 حوزه انتخابیه انتخاب می شوند. در هشت حوزه از 22 حوزه انتخاباتی از جمله حوزه تهران، انتخابات به طور کامل به صورت الکترونیکی برگزار می شود. آموزش های لازم در این زمینه از طریق رادیو و سایر مراکز اطلاع رسانی به مردم ارائه خواهد شد. وزارت کشور برگزاری الکترونیکی انتخابات در برخی از حوزه های انتخابیه در دور اول را موفقیت آمیز دانست و اعلام کرد که از هم اکنون مقدمات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم فراهم شده است. طبیعتا رئیس ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد که انتخابات 31 اردیبهشت در حوزه انتخابیه ورامین منحصراً الکترونیکی نخواهد بود. در دور دوم انتخابات 32 نامزد در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای کسب 16 کرسی مجلس و در حوزه انتخابیه ورامین نیز 2 نامزد برای یک کرسی مجلس به رقابت می پردازند.
چالش اصولگرایان برای انتخاب رئیس مجلس جدید
از ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی محافل سیاسی انتصاب «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که در رسانه ها دنبال شد، چهره های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و زمینه ساز جناح بندی به این معنا شد. این روند در روزهای پس از انتخابات مجلس چنان شتاب گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهم ترین حوزه های انتخابیه، نام چهره هایی که از خود در ریاست مجلس حمایت می کنند به گوش می رسید. با ورود مجلس جدید این اختیارات رنگ بیشتری به خود گرفته و اخبار حاکی از آن است که جلسات رسمی و غیررسمی زیادی برای تصمیم گیری درباره ریاست مجلس آینده برگزار شده است. بر اساس گفته برخی از منتخبان مجلس آینده، مردم به طور مستقیم یا غیرمستقیم تمایل خود را برای ریاست مجلس اعلام کرده اند که از جمله آنها می توان به «محمدباقر قالیباف»، «منوچهار متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقا تهران» اشاره کرد. ” ، “حمید رسایی” و “حمیدرضا حاجی بابایی”. استماعات در تالارهای مجلس نیز نشان می دهد که این چهره ها برای جلب نظر سایر منتخبان گرد هم آمده اند. روندی که در آن قول دادن به رای منتخبان مجلس آینده منتفی نیست.