به گزارش خبرنگار مهر ، مراسم رونمایی از سنگ نگاره های ساسانی که به ایران بازگشته اند، پیش از ظهر امروز در موزه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم علیرضا عسگری چاوردی مدیر میراث جهانی منظر باستانی ساسانی فارس گفت: معتقدیم این فرد با توجه به حرکت دست، نوع تاج و کلاه، فرد مهمی در نقش برجسته ساسانی بوده است.
گفت: به نظر من نجیب ساسانی است و خیر او توانسته سرباز شود چون تشریفاتی مانند گردن بند دارد و در آن زمان سربازان این تشریفات را نداشتند. علاوه بر این، لباس و چاپ روی آن نیز مهم بوده است. با این حال، من مطمئن نیستم که آیا او یک پادشاه است یا نه. کارتیه بودن.
عسگری تصریح کرد: به احتمال زیاد این اثر متعلق به بخش مرکزی و جنوبی فارس است. گردنبندش هم مذهبیه. خدایان هم این گردنبند را دارند. حرکت دست این فرد که یک انگشت را به جلو نشان می دهد، علامت شرعی است و پاها به سمت جلو قرار می گیرند. پایداری این شخص را می توان در نقش های پایانی دوره اشکانی تا آغاز دوره ساسانیان مشاهده کرد. لباس ها و چین های لباس نیز افتاده است.
وی گفت: تناسب اجزای این اثر هنری قابل تشخیص است و از نظر ابعاد نیز منحصر به فرد است زیرا تنها کاغذی است که در ابعاد کوچکتر از ابعاد واقعی ساخته شده است. این نقش با نقوش سکه های دوره ساسانیان قابل مقایسه است. اگر این اثر مکان به دنبال به طور دقیق، شاید بتوانیم نقش های دیگری را ببینیم.
مدیر مرکز میراث ساسانیان فارس گفت: قسمت میانی این سنگ نگاره هنگام برش شکسته شد. به نظر می رسد که ابتدا می خواستند این شکل را از بالا جدا کنند، اما سپس آن را به طور کامل از روی سنگ جدا کردند.
این باستان شناس گفت: امروز در عراق، افغانستان و آسیای مرکزی تابلوهای ساسانی داریم، نشانه های ثابتی هستند، مرزهای ایران ساسانی تا فرات امروزی می رسید.
عسگری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره حفره ایجاد شده در وسط نقش برجسته گفت: به احتمال زیاد این اثر مانند سنگ نگاره در منطقه ای بوده که آب وجود داشته است. برو جذابیت در شیراز ما شاهد این حفرهها بودهایم که در اثر عبور آب به شکل سنگهای درون آب ایجاد میشود. متر.
در ادامه این مراسم مرتضی ادیب زاده مدیر کل موزه های کشور گفت: در این سنگ نگاره ویژگی های نقش برجسته های دوره ساسانی را می بینید. به احتمال زیاد این اثر متعلق به حوزه فرهنگی فارس است.» امیدواریم به زودی مکان دقیق آن مشخص شود.
این پژوهشگر گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی کار پژوهش این آثار را بر عهده دارد.
وی گفت: شکستگی این نقش برجسته مربوط به زمانی است که آن را از جای خود برداشته است. هستند. با مقایسه این سنگ نگاره با سایر کتیبه های ساسانی متوجه می شویم که این اثر مربوط به دوره ساسانی است. قدمت این اثر از نظر هنر و لباس به قرن سوم میلادی می رسد.