سید احسن خاندوزی در مراسم افتتاحیه صورتحساب الکترونیکی زنجیره تامین (SPAMI) گفت: برجسته سازی ابزارهایی مانند صورتحساب الکترونیکی و رساندن این پیام مهم است. زیرا فعالان اقتصادی باید بدانند که مسیرهای جدیدی در این زمینه گسسته شده است.
و افزود: با محدودیت هایی که در کنترل ترازنامه بانک ها وجود دارد راهی جز بازکردن مسیرهای جایگزین برای زنجیره تامین مالی وجود ندارد. در غیر این صورت تولید در این بحران ارزی که با شرایط سال های اخیر در تناقض است، منقبض می شود.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: برخی تصور می کردند رشد اقتصادی در سال 1400 به این دلیل است که ما قبلا با ویروس کرونا مواجه بودیم اما این رشد در سال های 1401 و 1402 ادامه داشت و ابزارهایی مانند صورتحساب الکترونیکی باید در این زمینه وزن بیشتری داشته باشد. مسیرهای جدید نیاز به هماهنگی جدید دارند. اگر کمک شبکه بانکی، همکاری قوه قضائیه و بانک مرکزی نبود، امروز ارائه این ابزار اتفاق نمی افتاد. در توسعه این ابزارها نیز به این اقدامات هماهنگ نیاز داریم.
خاندوزی با بیان اینکه امسال سال اول برنامه هفتم توسعه باید سهم تامین مالی از بخش های مختلف مشخص شود، تصریح کرد: طرح «تامین مالی تولید و زیرساخت» که هم اکنون در حال تصویب و ابلاغ در مجلس است، می توانند نقش آفرینی کنند. در زمینه این گونه ابزارها و نهادها نقش هماهنگ کننده تری ایفا می کنند.
وی تصریح کرد: فعالان اقتصادی باید بتوانند از این ابزارها استفاده کنند. در این زمینه برای دستیابی به روش های نوین تامین مالی نیازمند کمک رسانه ها هستیم. البته ابزارها نیز تأثیر بلندمدت خود را دارند و تأثیر خود را بر متغیرهای اصلی بانکی و پولی کشور ایجاد می کنند.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه امروز ضمانت در ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته وزن چندانی ندارد، گفت: این نشان می دهد که جا و فرصت زیادی برای افزایش ابزارهای خود در این امر داریم. دوستان بانک مرکزی هم باید به هر یک از بانک ها کمک کنند تا مشخص شود که چه میزان از تامین مالی آنها در سال جاری با ابزارهای جدید انجام می شود. هرچه بانک ها از ابزارهای جایگزین بیشتر استفاده کنند، مشوق های بیشتری دریافت خواهند کرد.
خاندوزی بیان کرد: تلاش ما در سال گذشته این بود که بخشی از عقب ماندگی های سیستم تامین مالی را جبران کنیم و رسیدن به این هدف نیز نیازمند تلاش جمعی است. سرمایه بانک های تحت مدیریت دولتی از 47 میلیارد تومان به 98 میلیارد تومان معادل 1401 افزایش یافت. سال گذشته به 130 میلیارد تومب رسید. در دولت سیزدهم، سرمایه بانک های دولتی بیش از 275 میلیارد تومان افزایش یافت.
وزیر اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: بانک ها از سال 1400 تا پایان سال گذشته 117 میلیارد تومب اعتبارات غیر پولی بدون ضامن پرداخت کردند.
رحمت الله اکرمی رئیس خزانه داری کشور در این جلسه گفت: تلاش کرده ایم با تامین سرمایه در گردش در تخصیص اوراق و وجوه به درستی عمل کنیم تا شاهد رشد و ثبات اقتصادی باشیم. در بحث صورتحساب های الکترونیکی توجه به مدیریت ریسک بسیار حائز اهمیت است و مدام بر آن نظارت می شود.
وی گفت: از طریق صورتحساب الکترونیکی تلاش می کنیم نقش واسطه ها را کاهش دهیم و حلقه های ریسک را از بین ببریم. وقتی بیت المال بین شما تقسیم می شود، یعنی هیچ خطری وجود ندارد.
در ادامه علی روحانی معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: یکی از ابزارهای مورد استفاده در صورتحساب های الکترونیکی ابزار گام است که سال گذشته به طور جدی توسعه یافت و امیدواریم امسال با این ابزارهای جدید اقبال بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: این ابزارها عملیات و مدیریت اعتبارات را تسهیل می کند و منجر به کنترل نقدینگی و کاهش رشد نقدینگی می شود.
ایسنا