به گزارش بازار، الهام فتاحی فر مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه و برنامه اقتصاد مقاومتی تا سال 1402 اصلاح و نوسازی 454 هکتار انجام شد. از گلخانه ها برنامه ریزی شده.
فتاحی فر گفت: برای افزایش بهره وری منابع آب و انرژی، افزایش عملکرد تولید، افزایش صادرات محصولات و تثبیت اشتغال ایجاد شده، برنامه اصلاح و بازسازی گلخانه های قدیمی و فرسوده و تبدیل گلخانه ها اجرا می شود. چوب به مدرن و نیمه مدرن در دستور کار این دفتر قرار دارد.
وی افزایش خودکفایی در تولید صیفی جات و بذر هیبرید در کشور را از دیگر برنامه های این اداره برشمرد و بیان کرد: برآوردها نشان می دهد تا پایان سال 1402 حدود 160 میلیون بذر صیفی جات و صیفی جات تولید شده است. هیبریدها در کشور توسط شرکت های دانش بنیان تولید می شود.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ های خوراکی ادامه داد: در راستای خودکفایی در تولید صیفی جات و بذر هیبریدی، برنامه ریزی و اقدامات لازم برای شناسایی شرکت ها و متقاضیان دانش بنیان توانمند تولید هیبریدی انجام شد. بذر، ارائه شرکت های مذکور به معاونت مدیریت و توسعه منابع سازمان. تحقیق و اجرای دوره های ترویجی برای توسعه استفاده از بذر تولید ملی برای کشاورزان گلخانه ای انجام داده ایم.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی بیش از 90 درصد بذر هیبریدی و سبزی صیفی کشور از طریق واردات تامین می شود و تحلیل آمار واردات بذر هیبرید و سبزی صیفی در سال های اخیر حاکی از آن است که به طور متوسط سالانه 80 بذر در سال 100 میلیون یورو برای تامین بذرهای مذکور از کشور خارج می شود.
فتاحی فر از تدوین دستورالعمل اجرایی تولید و نظارت بر واحدهای تولیدی گلخانه ای خبر داد و اظهار داشت: با توجه به لزوم شناسایی و ساماندهی واحدهای موجود و تازه احداث شده تولید نهال در کشور با تشکیل گروه کاری متشکل از نمایندگان پژوهشگاه. مؤسسه صدور گواهینامه و ثبت بذر و نهال، سازمان حفظ نباتات کشور، پژوهشکده گیاه پزشکی کشور، پژوهشکده علوم باغبانی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، روسای مناطق 1 و 2، باغبانی. مدیران سازمان های جهاد کشاورزی و دفتر گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ های خوراکی، معاون امور باغبانی، دستورالعمل اجرایی تولید و نظارت بر واحدهای کاشت محصولات گلخانه ای که اجرای آن در سال جاری ابلاغ می شود.
وی همچنین درباره افتتاح و راه اندازی واحدهای گلخانه ای و قارچ خوراکی در کشور در سال 1402 گفت: در سال گذشته از جمله گلخانه مدرن سبزی و صیفی در استان زنجان شهرستان ابهر توسط رئیس جمهور در سطح 30 هکتار با سرمایه گذاری دو نفره. میلیارد تومان. مشخص شد که 80 درصد سرمایه گذاری آنها شخصی و 20 درصد تسهیلات بانکی بوده است.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی همچنین تکمیل دو طرح نیمه تمام کشت قارچ خوراکی در استانهای تهران و کردستان را در ارتباط با مصوبات دور اول سفر رئیسجمهور در استانهای تهران و کردستان برشمرد. 1401. و افزود: با پیگیری های انجام شده و اعطای تسهیلات لازم در سال 1402 این واحد تولیدی تکمیل و به بهره برداری کامل رسید.
وی در عین حال تامین نیروی انسانی شایسته در حوزه تولیدات گلخانه ای را امری ضروری و اجتناب ناپذیر عنوان کرد و تاکید کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده تا پایان برنامه هفتم توسعه بیش از 300 هزار کارگر گلخانه ای واجد شرایط نیاز است. در آنجا برنامه اجرایی آموزش نیروی کار برای کارشناسان گلخانه و قارچ خوراکی با همکاری دفتر آموزش بهره برداران کشاورزی اعلام شده است.
فتاحی فر ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش ها در سال گذشته 7 هزار و 942 کارگر در زمینه محصولات گلخانه ای و قارچ خوراکی آموزش دیده اند.
وی گفت: با توجه به رویکرد دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت های گلخانه ای با هدف افزایش بهره وری اراضی کشاورزی و منابع آبی و افزایش سطح گلخانه، یکی از مهم ترین الزامات افزایش سطح گلخانه ای است. تولید گلخانه ای نیروی کار ماهر گلخانه ای را فراهم می کند.