افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
3

سیاست های انقباضی بانک مرکزی باعث تضعیف تولید شد

  • کد خبر : 241285
سیاست های انقباضی بانک مرکزی باعث تضعیف تولید شد

به گزارش بازار، در جلسه اخیر کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی خانه ایران که با حضور معاون اداره سیاست گذاری و بررسی اقتصادی بانک مرکزی برگزار شد، تداوم سیاست های انقباضی بانک مرکزی در سال جدید که قرار است شاهد جهش تولید باشیم، مانعی جدی بر سر راه تحقق شعار سال شد. اعضای این […]

به گزارش بازار، در جلسه اخیر کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی خانه ایران که با حضور معاون اداره سیاست گذاری و بررسی اقتصادی بانک مرکزی برگزار شد، تداوم سیاست های انقباضی بانک مرکزی در سال جدید که قرار است شاهد جهش تولید باشیم، مانعی جدی بر سر راه تحقق شعار سال شد.

اعضای این کمیسیون برای جهش تولید اولین قدم واحدهای تولیدی را داشتن سرمایه در گردش و نقدینگی برای تامین مواد اولیه می دانند. متأسفانه تداوم سیاست های انقباضی دولت و بانک مرکزی و توقف روند وام دهی بانک ها باعث شده است که بخش تولیدی نتواند از تمام ظرفیت خود برای تولید محصولات یا خدمات استفاده کند.

در این جلسه که علیرضا محمدی معاون اداره سیاست گذاری و تحقیقات اقتصادی بانک مرکزی نیز حضور داشت، پیشنهاد شد دستگاه های تصمیم گیری به سمتی بروند که منابع لازم را در اختیار مولد قرار دهند. بخش بدون افزایش سطح نقدینگی در جامعه که به تورم دامن می زند. به گفته فعالان اقتصادی، اگر واحدهای اقتصادی نتوانند مانند سال گذشته منابع لازم برای تامین مواد اولیه را داشته باشند، مجبور به کاهش ظرفیت تولید می شوند و این روند برخلاف عنوان سال است که جهش تولید را برجسته می کند.

اعضای کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی خانه ایران، رسیدگی به علت اصلی تورم و ریشه یابی علل آن را راهکار بهتری نسبت به اتخاذ سیاست های انقباضی بانک مرکزی دانستند و تاکید کردند: اگر امروز کشور تورم بالایی را تجربه می کند. دلیل اصلی اندازه دولت و مخارج است. این شگفت انگیز است. اگر دولت با فرآیندی زمین کاهش آن را فراهم می کرد امروز دچار تورم نمی شد.

با این حال نماینده بانک مرکزی در این جلسه مقابله با تورم و رشد نقدینگی را اولویت اصلی نظام بانکی کشور در سال 1403 عنوان کرد و گفت: سیاست های پولی با کنترل ترازنامه بانک ها از سال 1401 آغاز شد و ادامه یافت. در سال گذشته نیز همین رویکرد در سال 1403 ادامه یافت. البته در این شرایط بانک مرکزی به دنبال هدایت تسهیلات خود با اولویت‌بندی و کمک به رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی است.

بر اساس اظهارات آنها رشد نقدینگی در سال 1402 معادل 3/24 درصد بوده است که نسبت به سال های 1400 و 1401 بهتر است.

کل تسهیلات پرداختی در سال 1402 را بالغ بر 5 میلیون و 646 هزار میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به سال 1401 حدود 24.7 درصد رشد داشته است.

محمدی از برنامه ها و ابزارهای انباشت جدید برای اعطای تسهیلات بیشتر به بخش تولیدی کشور خبر داد و گفت: بانک مرکزی 350 همت برای ارائه تسهیلات به زنجیره تولید در نظر گرفته است. با این حال وی معتقد است بخش تولیدی باید برای تامین سرمایه و کاهش وابستگی به خدمات بانکی بیشتر به سمت بازار سرمایه روی بیاورد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=241285

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.