به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال گذشته سال سختی برای سیاستمداران بود، به خصوص در ماه های پایانی سال که جنگ واقعاً خونینی در فضای مجازی و رسانه ها برای قدرت شکل گرفت.
یکی از مجروحان این مبارزه سخت بر سر قدرت، محمدباقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس بود که ضربه مهلکی به شخصیت سیاسی خود وارد کرد.
دشمنان قالیبافان کم نیستند! / حاشیه نشینی مستمر مشاوران
قالیباف دشمنان خود را در طیف وسیعی تعریف کرده است. البته کم نیستند. از تثبیت کننده ها گرفته تا دولت ها و گنگ های رایفی پور و رسایی. اگرچه قالیباف از ابتدای مجلس یازدهم در معرض ضربات سخت جبهه پایداری بود، اما در ماههای قبل از انتخابات جبهههای دیگری علیه او گشوده شد. جبهه هایی که گاه با دشمنی مشاوران فرش برانگیخته می شد.
در نیمه دوم سال تقریباً هفته ای نبود که محمود رضوی، مهدی محمدی یا سایر مشاوران رئیس مجلس برای دفاع از وی در فضای مجازی دعوا نکنند. در واقع تداوم خصومت های مستشاران قالیباف را باید یکی از عوامل اصلی گشودن جبهه های جدید در جدال قدرت دانست.
به عبارت سادهتر، ضربهای که قالیباف در جبهه پایداری در مجلس یازدهم خورد، بسیار کمتر از ضربههایی بود که مشاورانش به دلیل گلاویزسازیهای مجازی به او وارد کردند. منتقدان عملکرد قالیباف را به جای اینکه از دسته منتقدان خارج کنند و حداقل وارد دسته بی طرف ها کنند، تبدیل به دشمن کردند.
همه رفتند جز حددادال و محسن رضایی.
یادداشت ها، توییت ها، استوری ها و پست های اینستاگرامی و فعالیت های رسانه ای رسانه های نزدیک به او در کنار هم باعث شد قالیباف در بحبوحه جنگ قدرت تنها بماند و تنها حدادعادل و محسن رضایی برای او باقی بمانند. دو چهره ای که برای ماندن در عرصه سیاست و سنجش انتخابات نیاز به دستیار داشتند.
به عبارت ساده تر، تیم قالیباف در چهار سال حضور در مجلس یازدهم در کنترل و یا جلب انتقاد ناکام ماند. علاوه بر این موضوع، نتوانستند افرادی را در اطراف رئیس مجلس تجهیز و ساختار دهند. با توجه به اینکه چند شب مانده به انتخابات مجلس یازدهم ائتلافی شکننده و متشنج بین تیم قالیباف و جبهه ثابت ریش سفید حدادعادل شکل گرفت، مشخص بود که قالیباف در دوره بعدی ریاست جمهوری خود دوران خوش و آرامی را تجربه نخواهد کرد. چهار سال همین است. قالیباف اولین فرصت ریاست مجلس را داشت و توانست در اولین انتخاب رئیس مجلس عملکرد خوبی داشته باشد. او با جنگ رسانه ای اعضای جبهه پایداری مواجه شد.
قالیباف در این سال های مجلس یازدهم یک روز با ماجرای خرید کنجد نوه اش دست و پنجه نرم می کرد. روزی که متهم به دستکاری در بودجه شد. روز گذشته با ادعای مخالفت با لایحه عفاف و حجاب; از زمانی به بعد با رسوایی وانت دادن به برخی نمایندگان مجلس و…
این بار متفاوت بود!
او این سالها تحت فشار شدید بود، اما در 3-4 ماه قبل از انتخابات شرایط فرق میکرد. یا به قول بعضی از دشمنانش «این بار فرق می کند». یک تفاوت نیز وجود داشت؛ بیشترین فشارهای سیاسی توسط مخالفان و دشمنان جدید و قدیم قالیباف در جریان انتخابات بود.
عده ای با وعده ها و مدیریت مجلس و عملکردشان قالیباف را شکست داده بودند اما برخی دیگر با افشاگری های خانه نشین. مهم ترین افشاگری، انتشار مدارک درخواست اقامت دائم در کانادا پسر کوچک ترین پسر گوینده بود. این درخواست مثل پتک در برنامه های انتخاباتی قالیباف افتاد.
قالیباف از همه طرف تحت فشار شدید قرار داشت و افکار عمومی خواستار توضیح در این باره شدند. اما قالیباف شخصا وارد میدان نشد و نتوانست برای توضیح توضیحاتش به افکار عمومی برود. از این حیث راهبرد قدیمی خود را اجرا کرد و مشاوران خود را به فضای مجازی فرستاد. آنها تا آنجا که می توانستند وضعیت را بد کردند. توجیهاتی مانند درخواست اقامت دائم برای کاهش هزینه های تحصیل در کانادا بدترین توجیهی بود که مشاوران او می توانستند برای بدتر کردن اوضاع از آن استفاده کنند! لیست سفرهای اروپایی متعدد آقازاده قالیباف به پاریس و آمستردام و… اوضاع را بدتر کرد; دیگر اصلاً نمی شد اوضاع را کنترل کرد. منتقدان، مخالفان و دشمنان را کنار بگذاریم. این افشاگری ها حتی افراد بی طرف را نیز وارد میدان کرد.
قالی بافی بازی می کردند. این نیز در مورد ثبات است.
از سوی دیگر قالیباف در جبهه پایداری بازی کرد. به این ترتیب این سازمان رادیکال وارد مذاکرات ائتلافی با لیست شورای ائتلاف شد. او و حددادال فکر میکردند که با ائتلاف ثبات، سایر طیفهای بنیادگرایی به آنها خواهند پیوست. اما این ائتلاف باعث شد چند نفر منتسب به قالیباف و حداد از لیست خارج شوند و تثبیت کننده ها جایگزین شوند. اما این افراد وارد لیست های دیگری شدند و باعث حذف اکانت حداد و قالیباف شدند و آن 8 فرد باثبات به همراه افرادی از لیست های دیگر توانستند وارد مجلس شوند.
او در دور اول انتخابات نتوانست حتی یکی از بستگان خود را به مجلس بیاورد، در ائتلاف با تثبیتکنندگان همه شروط آنها را پذیرفت و به درخواست جبهه پایداری نزدیکترین همکاران خود را برکنار کرد.
زلزله ای که در انتخابات قالیباف را لرزاند، او را در جایگاه چهارم قرار داد. زیر محمود نبویان، حمید رسایی و امیرحسین ثابتی. این امر باعث شکننده تر شدن پارچه فرش می شود. او نشان داد اگر استعفا ندهد و وارد مجلس نشود روزهای سختی در انتظارش است.
منتظر افشاگری های جدید باشید؟
در سال 1403 اگر قالیباف بخواهد وارد چاله ریاست مجلس شود، قطعاً به دلیل ضعف های متعدد او افشاگری ها بیشتر می شود. این بار در ماه ژوئن مبارزه قدرت محدودتر اما شدیدتری را تجربه خواهید کرد.
قالیباف با پذیرفتن شرایط ثبات، اعتماد حلقه های نزدیک خود را از یک سو که تصور می کردند قالیباف دوستانش را فدای منافع خود می کند، از دست داد. از سوی دیگر، او بیش از هر زمان دیگری در مجلس در برابر دشمنان قدیم و جدید خود تنها خواهد بود. قالیباف در این انتخابات نشان داد که بازی را بلد نیست و مشاورانش بیشتر از رئیسش بازی را بلد نیستند. او با از دست دادن اعتماد اطرافیان خود و گرفتار شدن در میان دشمنان خود، چه قبل و چه بعد از انتخابات متحمل ضررهایی شده است.
۲۷۲۷