افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
3

بنیاد نبسامان شرکت ایتالران کایتا در معرض فرسودگی و نیروی کار گران است

  • کد خبر : 238636
بنیاد نبسامان شرکت ایتالران کایتا در معرض فرسودگی و نیروی کار گران است

هادی بهرامی بازار: گروه املاک همزمان با آغاز به کار دولت نهم در خرداد 1383 وارد بورس شد. قیمت گروه صنعت تولید انبوه، املاک و مستغلات کاهش یافت و اکنون به دلایل مختلف اقتصادی مجددا مورد استقبال قرار گرفته است. زمین و دارایی از گذشته های دور دارایی های ارزشمندی محسوب می شدند. بخش املاک […]

هادی بهرامی بازار: گروه املاک همزمان با آغاز به کار دولت نهم در خرداد 1383 وارد بورس شد. قیمت گروه صنعت تولید انبوه، املاک و مستغلات کاهش یافت و اکنون به دلایل مختلف اقتصادی مجددا مورد استقبال قرار گرفته است. زمین و دارایی از گذشته های دور دارایی های ارزشمندی محسوب می شدند. بخش املاک و مستغلات بازاری نیست که بتوان آن را تنها به عنوان سرمایه گذاری نگاه کرد، زیرا مسکن یکی از نیازهای اساسی هر فرد است و در حوزه های اداری، تجاری و شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین حرکت صنعت تولید انبوه باید جدی گرفته شود. شرکت های فعال در زمینه تولید مصالح ساختمانی ارتباط تنگاتنگی با صنعت ساختمان سازی و تولید انبوه دارند و در این مقاله به تحلیل بنیادی و فنی سهام کایتا متعلق به شرکت ایتالران می پردازیم.

معرفی و موقعیت شرکت.
شرکت ایتالران در سال 1338 با مشارکت سرمایه گذاران ایرانی و ایتالیایی و با هدف ایجاد تحول در صنعت ساختمان به عنوان اولین تولید کننده مصالح ساختمانی مدرن و با تولید انواع بلوک های سفالی و تیرهای بتنی پیش ساخته، اقدام به ساخت و ساز عظیمی نمود. ساختمان انقلابی در فرهنگ ساز به ویژه در اجرای سقف سازی در ایران. کارخانه ایتالران با مجهزترین ماشین آلات خط تولید ایتالیایی و فرهای منحصربفرد در ایران توانسته به کیفیتی بی نظیر در محصولات خود دست یابد. اما به تدریج با پیر شدن سیستم ها و ماشین آلات تولیدی و افزایش قیمت تمام شده محصولات که عمدتاً ناشی از هزینه سوخت کوره های با سازه قدیمی و همچنین حذف یارانه انرژی بود، قدرت خود را در رقابت با سایر رقبا از دست داد. . . ارزش بازار شرکت ایتالران در بورس 953 میلیارد تومان است که ارزش فعلی آن یک میلیارد و 140 میلیون تومان است.

ترکیب سهامداران
شرکت سرمایه گذاری ملی ایران 62 میلیون سهم دارد و با 31 درصد بزرگترین سهامدار کایتا است. پس از آن بنیاد مصطفان انقلاب اسلامی با 56 میلیون سهم و با 28 درصد دومین سهامدار این شرکت است و شرکت کیاسا تجارت توس با 36 میلیون سهم در رتبه سوم قرار دارد.

تجزیه و تحلیل صورت سود و زیان.
کل درآمد شرکت در سال 1401 بالغ بر 4 میلیارد و 250 میلیون تومان و هزینه های اداری 4 میلیارد و 264 میلیون تومان بوده است. هزینه های عمومی و اداری نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش داشته است. سود خالص شرکت 1 میلیارد تومان است در حالی که این رقم در سال گذشته 1.1 میلیارد تومان سود بود. زیان انباشته در پایان دوره به 4.5 میلیارد تومان می رسد که رقمی را می توان منفی و کاهشی دانست. میزان حقوق و هزینه های اداری در مقایسه با سود خالص و درآمد عملیاتی شرکت نامعقول به نظر می رسد. اطلاعات بیشتر از صورت‌های مالی و گزارش‌های فعالیت و توسعه شرکت برای بررسی و افشای اطلاعات مالی موجود نیست.

سود خالص شرکت 1 میلیارد تومان است در حالی که این رقم در سال گذشته 1.1 میلیارد تومان سود بود. زیان انباشته در پایان دوره به 4.5 میلیارد تومان می رسد که رقمی را می توان منفی و کاهشی دانست. وضعیت سودآوری شرکت را می توان از طریق ttm eps سالانه تصور کرد که چقدر ضعیف عمل کرده است. منطقه 5500 تومانی مقاومت سنگین و مهمی برای قیمت محسوب می شود که سهامداران باید به آن توجه کنند.

نسبت قیمت به درآمد
کایتا در پایان سال 1401 ضرر خالص 5 تومبا به ازای هر سهم را برای سهامداران به ارمغان آورده است که نتیجه سالانه خود را منفی 807 در این سال کرده است!! سود خالص هر سهم شرکت در سال 1400 6 تومان، در سال 1401 5 تومان و در سه ماهه 1402 2 تومان است. وضعیت سودآوری شرکت از طریق EPS TTM سالانه نحوه عملکرد آن قابل تصور است.

تحلیل تکنیکال
قیمت سهم کایتا از آبان ماه 1401 رشد 90 درصدی را آغاز کرد و سپس 35 درصد کاهش یافت، در حال حاضر در محدوده 4835 تومان معامله می شود. منطقه 5500 تومانی مقاومت سنگین و مهمی برای قیمت محسوب می شود که سهامداران باید به آن توجه کنند. قیمت با حفظ حمایت 4000 تومانی می تواند تا سقف رشد کند. اما سهامداران می توانند با فروش یا پس انداز سود این سهم در محدوده مقاومتی مهم بسته به نرخ تورم از ضرر بیشتر جلوگیری کنند. 4000 تومان کف بلندمدت خوبی برای قیمت سهم است که به هیچ عنوان نباید آن را از دست داد.

حرف پایانی
همانطور که گفته شد صنعت انبوه سازی را می توان یکی از محرک های اقتصاد و نیازهای اساسی دانست. برای تحلیل شرکت های ساختمانی می توان قیمت مصالح، تجهیزات و حمل و نقل، قیمت خودرو، حمل و نقل عمومی، میزان اشتغال و دستمزد، تورم و سیاست های دولت برای ساخت و ساز مسکن را در نظر گرفت. سهام کایتا متعلق به شرکت ایتالران از شرایط بنیادی مناسبی برخوردار نیست و مدیریت باید با مشکلات تولید و فروش این شرکت برخورد کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=238636

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.