سعید عشیری در یادداشتی با عنوان «جهش تولید بر اساس جمهوری خلق» به بررسی هفت نکته در خصوص تحقق شعار 1403 پرداخت.
به گزارش ایسنا، در یادداشت تحلیلی منتشر شده از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری می خوانیم: «یک، تعیین شعار سال رهبر معظم انقلاب یک سیاست گفتمانی در فقه دولت ما است که نظام حاکمیت ملی باید جهت گیری اصلی خود را در این خط مشی متمرکز کند؛ همچنین توجه به این شعار باید بر زنجیره ای از گفتارها و شعارهای سال های گذشته باشد و درک دقیق و صحیح متولیان سیاست های ملی مطابق با آنچه رهبر عزیز انقلاب و معنایی آن است. توسعه این گفتمان در نظام فکری امام خمینی (ره) و معظم له از نکات ضروری و ضروری است.
دو اقتصاد مقاومتی نظریه سیاسی نظام اسلامی در مسیر پیشرفت اقتصادی ماست. اقتصاد مقاومتی بیش از هر چیز در مدار تولید ملی امکان پذیر خواهد بود و تقویت و رشد زیرساخت های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی تولید یکی از نیازهای این مهم است. مبانی نظری جهش از تولید به مدار مردم را باید از ادبیات نظری اقتصاد مقاومتی طراحی کرد و جغرافیای وسیع مضامین مطرح شده در بیانات رهبر عزیز انقلاب این مهم را آماده می کند.
سه. مردم محور شکل گیری، پیروزی و بقای انقلاب اسلامی هستند و جهش تولید نیز در گرو همین رکن اساسی است. مردم در تمام این دوران قهرمانان اصلی تاریخ و تاریخ انقلاب بوده اند». (رهبر انقلاب 08/06/1401)
سوال اصلی، کلید اصلی اینجاست: حضور مردم در همه مسائل، راه حل مشکلات است. مهم این است که چه چیزی ضامن حضور مردم است که مردم را به حضور در عرصه و میدان، در عرصه های مختلف تحت تاثیر کشور تشویق کند. و حضور مردم چاره دیگری ندارد; این هنر اصلی انقلاب بود. هنر اصلی انقلاب این بود که مردم را از یک گروه و توده منفعل و مصرفگرا و فاقد دیدگاه ملی و عمومی به گروهی با انگیزه، علاقهمند، جاهطلب، هدفگرا و آرمانگرا تبدیل کرد و به روستا آورد. این وظیفه بزرگ انقلاب بود.» (12/05/1400)
ما ابزار نظامی، ابزار سیاسی و ابزار اقتصادی را برای کشور مقتدر و تقویتکننده میدانیم، اما هیچکدام با حضور مردم برابری نمیکند؛ حضور مردم موجب تقویت نظام جمهوری اسلامی به معنای واقعی است. کلمه (03/26/1400)
چهار لازمه بزرگ در جهش تولیدی، شناخت مشکلات و چالش های تولید در یک سیستم تحلیلی منسجم و سیستماتیک است. اهمیت مشکلات، منطق اولویت ها را ایجاد می کند و راه برون رفت از تعارضات را فراهم می کند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید به عنوان یک مقدمه سیاسی در کنار سایر الزامات و نیازها برجسته و برجسته شود. بر این اساس، وی نقش موانع و عوامل داخلی تضعیف کننده تولید و پیشرفت (مانند فساد، کم کاری و تنبلی، بهره وری ضعیف، ضعف بینش استراتژیک و بلندمدت و …) را برجسته کرد و پیوسته این پرسش را برجسته کرد که چگونه و چگونه انجام شد. آیا جایگاه مردم در تولید و توسعه ملی برجسته تر می شود؟
تحلیل نقش موانع بیرونی و بهویژه تحریمهای استکبار جهانی یکی دیگر از ابعاد اساسی در این امر است. نکته کلیدی در تحلیل این وضعیت توجه به نقش و جایگاه مردم است.
اگر حضور مردم کاهش پیدا کند، از طرف دیگر فشار دشمن را افزایش خواهیم داد. این بدان معنی است که آنها به معنای واقعی کلمه رابطه معکوس با یکدیگر دارند. اگر افزایش حضور مردم در کشور کم باشد، از طرفی افزایش زیادی در فشار دشمنان خواهیم داشت. اگر بخواهیم فشارهای دشمنان مانند فشارهای اقتصادی مانند تحریم و امثال آن را از بین ببریم یا کاهش دهیم راهش این است که حضور مردم را در کشور بیشتر کنیم و حمایت مردم را در مقابل دشمنان نشان دهیم. . (1400/03/26)
شش بازخوانی مدلهای اقتصادی و تجربیات موفقیتآمیز چهل و پنج سال اخیر، الهامبخش انقلاب اسلامی در عرصه اقتصادی را برجسته خواهد کرد. معانی و آرمان های بزرگ همیشه به راه حل هایی نیاز دارند که تحقق آنها را ممکن تر و آسان تر کند.
هفت. در پرتو مطالبه موکد رهبر انقلاب مبنی بر «جهاد تبیینی»، ما نیازمند یک حرکت فرهنگی گسترده و فراگیر هستیم که بتواند در گفت وگو و ارتباط با مردم، بر «اقناع» متمرکز شود. میتوان فهرست گستردهای از مضامین و مضامینی را که برای تقویت جایگاه گفتمانی آن در سطح عمومی نیاز داریم، فهرست کرد، از جمله: تقویت روحیه کار و بهرهوری، پرهیز از مصرفگرایی و توجه به سادگی، تقویت توجه به کالاهای خانگی، بهبود کار. بهره وری. افشای اهداف دشمن، در اعمال تحریم ها، نقاط قوت و دستاوردهای نظام اسلامی به ویژه در عرصه اقتصاد.
به عبارت دیگر، می توان بر اساس جمهوری خلق، در یک حوزه فرهنگی همه جانبه مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی، جهشی سازنده داشت. این مهم است، باید در فضای تبیین جهاد برنامه ریزی و برجسته شود.
انتهای پیام