گزارش کردن خبرگزاری تسنیمفوتبال ایران سال گذشته در مسابقات مختلف در تمامی رده های سنی در رده آقایان شرکت کرد. از جام جهانی نوجوانان تا جام ملت های آسیا و جام جهانی فوتبال ساحلی.
آغاز دوران جدیدی در تیم ملی
امیر قلانوی که در سال 1394 سرمربی تیم ملی شد؛ در 21 مارس 1401 برای هدایت تیم ملی بازگشت. او در شرایطی به تیم ملی بازگشت که حدود 12 سال چهره های مختلف خارجی سرمربی تیم ملی بودند. در آوریل 1402 تیم ملی دو بازی تدارکاتی با روسیه و کنیا انجام داد که با یک تساوی و یک پیروزی به پایان رسید.
قهرمان مسابقات کافا
تیم ملی با تمام ستاره هایش خردادماه در مسابقات کافا قزاقستان شرکت کرد. برخی کارشناسان معتقد بودند در چنین تورنمنت هایی نیازی به بازیکنان لژیونر نیست، اما کادر فنی تیم ملی معتقد بود در نزدیکی جام ملت های آسیا، هماهنگی بین بازیکنان بسیار مهم است. ایران با غلبه بر ازبکستان قهرمان این مسابقات شد.
ناکامی دو ماهه تیم امید!
تیم فوتبال امید ایران شهریور ماه به سرپرستی رضا عنایتی پس از 48 سال با ستارگانی چون محمد عمری، یاسین سلمانی، اللهیار صیادمنش و … امیدوار بود به المپیک صعود کند. نتیجه یک بر صفر شکست خورد تا شاگردان خداحافظی زودهنگام از این مسابقات داشته باشند و صعود 52 ساله را از دست بدهند. تیم امید خیلی زود راهی بازی های آسیایی هانگژو چین شد و همه امیدوار بودند که حداقل با کسب مدال از غم نرسیدن به المپیک کاسته شود اما در مرحله یک چهارم نهایی مقابل هنگ کنگ شکست خوردند. با یک گل و در کمتر از دو ماه دو اشتباه دیدند، امیدواریم از تیم. عنایتی نیز به همکاری خود با تیم امید پایان داد.
دومین دوره قهرمانی؛ این بار مسابقات 4 نفره اردن
ایران در آبان ماه به همراه قطر، عراق و اردن در مسابقات چهارجانبه اردن شرکت کرد و موفق شد اردن را با نتیجه 3 بر 2 و قطر را با 4 گل شکست دهد و با قلانوی دومین عنوان قهرمانی را کسب کند. عملکرد ایران در اولین دیدار مقابل اردن مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفت و در آن زمان بسیاری از عملکرد خط دفاعی ایران انتقاد کردند. با این حال برتری مقابل قطر به خصوص نیمکت نشینی کارلوس کی روش از انتقادات تا حدودی کم کرد.
رویای تیم جوانان
تیم فوتبال جوانان ایران با هدایت حسین عبدی در جام جهانی اندونزی شرکت کرد و با برزیل، نیوکالدونیا و انگلیس همگروه شد. امیدهای ایران به صعود با توجه به حضور برزیل و انگلیس کم بود اما برتری در اولین دیدار مقابل برزیل باعث شد همه نگاه ها به سمت شاگردان عبدی متمرکز شود. تیم جوانان در اولین بازی با نتیجه 3 بر 2 برزیل را شکست داد، در بازی دوم با نتیجه 2 بر یک مقابل انگلیس شکست خورد و در بازی سوم با 5 گل نیوکالدونیا را شکست داد و به مرحله بعد صعود کرد. صحنه . مرحله یک هشتم نهایی برای ایران خوب پیش نرفت و این دیدار در وقت قانونی و اضافه با تساوی یک بر یک به پایان رسید و مراکشی ها در ضربات پنالتی موفق تر بودند و راهی مرحله بعد شدند.
جام ملت های آسیا؛ بالای خط!
تیم ایران در ماه ژانویه پس از انجام چندین بازی تدارکاتی از جمله بازی مقابل بورکینافاسو راهی جام ملت های آسیا در قطر شد. ایران با فلسطین، هنگ کنگ و امارات همگروه بود و عملکرد ایران در جمع بچه های خوب بسیاری از فوتبالدوستان را نگران کرده بود. این نگرانی در مرحله یک هشتم نهایی مقابل سوریه به اوج خود رسید چرا که شاگردان قلانوی در ضربات پنالتی به سختی از سد سوریه گذشتند و به مرحله یک چهارم نهایی رسیدند و مقابل ژاپن قرار گرفتند. ژاپن که 4 سال پیش ایران را در نیمه نهایی شکست داده بود، شانس بیشتری برای پیروزی مقابل ایران داشت، اما نمایش شاگردان قلعهنویی به قدری خوب بود که بسیاری از فوتبالدوستان را شگفت زده کرد.
در آن زمان بسیاری از منتقدان با تمجید از عملکرد تیم ملی ایران را به عنوان شانس اول قهرمانی معرفی کردند. رویای این تیم در دیدار با قطر با گل سردار آزمون محقق شد اما قطری ها با یک بازی حساب شده ایران را شکست دادند و راهی فینال شدند. با وجود محرومیت ایران، فدراسیون فوتبال تصمیم به تمدید قرارداد قلعهنویی گرفت.
سومین مورد فوتبال ساحلی است.
تیم فوتبال ساحلی ایران در جام جهانی امارات نمایش فوق العاده ای داشت اما طلسم نرسیدن به فینال به فوتبال ساحلی هم کشیده شد. تیم ساحلی کشورمان در مرحله نیمه نهایی نتیجه را مقابل برزیل واگذار کرد تا جواز حضور در این مسابقات را کسب کند. تیم ایران با غلبه بر بلاروس سوم شد و در مجموع عملکرد خوبی داشت.
انتهای پیام/