یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: در این دوره از انتخابات شورای اسلامی لیست اصلی وجود نداشت و چندین لیست بی نام از اصولگرایان وجود داشت و مردم نمایندگان خود را از لیست های مختلف انتخاب کردند.
ناصر ایمانی در گفت وگو با ایسنا، درباره نتایج انتخابات شورای اسلامی، اظهار کرد: پیش از این معمولا مردم در انتخابات به اکثریت یک لیست یا جریان رای می دادند، اما در این انتخابات یک پدیده نوظهور رخ داد و به آن رای داده شد. افراد مختلف در انتخابات لیست های جداگانه ای وجود داشت که فکر می کنم شروع چیز جدیدی در انتخابات باشد.
وی ادامه داد: قابل پیش بینی بود که اصلاح طلبان لیستی به آن معنا نداشته باشند یا لیست قوی ارائه نشود و اصولگرایان با چند لیست وارد انتخابات شوند. گاهی یک لیست اصلی و چند لیست بی نام در انتخابات وجود دارد، اما در این دوره اینگونه نبود و لیستی از اصولگرایان بی نام نبود و مردم نمایندگان خود را از لیست های مختلف انتخاب می کردند.
این تحلیلگر سیاسی خاطرنشان کرد: از منظر سیاسی و جناحی انتخاب از بین لیست های مختلف کار خوبی نیست اما از نظر مردم می توان گفت که شناخت مردم افزایش یافته است. هنگام انتخاب لیست، این واقعیت وجود دارد که مردم چشمان خود را می بندند و به کسانی که لیست را بسته اند اعتماد می کنند، اما این بار با دانش و درک بیشتری که به دست آورده اند، افراد از لیست های مختلف انتخاب می کنند و دیگر از بالا به پایین نمی روند. در انتهای یک لیست به لیست رای ندادند. بنابراین، دلیل رای ندادن مردم به فهرستی ممکن است این باشد که اعتماد مردم به بستهکنندگان لیست کاهش یافته و از سوی داوطلبان شناخت بیشتری کسب کردهاند.
ایمانی با اشاره به اینکه «اصولگرایان در این انتخابات نمی توانند صدای واحدی داشته باشند»، تصریح کرد: از نظر علم سیاسی رأی دادن به لیست های مختلف پدیده خوبی نیست، زیرا پس از ورود مردم به مجلس، اگر نتایج خوبی کسب نکنند. کسی در قبال آنها مسئول است، آنها متعهد نیستند
وی در خصوص کمرنگ شدن نقش سلبریتی های سیاسی در میان جناح های سیاسی گفت: در مقطعی هر دو جناح سیاسی کشور را تعدادی از بزرگان می شناختند اما 10 یا 15 سال پیش اتفاق دیگری افتاد و نقش این افراد کمرنگ شد. آنها یا مردند یا از سیاست بازنشسته شدند و بنابراین، در میان جناح های سیاسی بلوغ وجود داشت که به جای ریش سفید، با نظر جمعی پیشروی کنند. مثلاً آقای مهدوی کنی یا عسکر اولادی در جریان اصولگرایی فوت کردند و آقای ناطق نوری بازنشسته شد و دیگر چهره معروفی نبود و آقای حداد عادل به اندازه مرحوم مهدوی کنی مهم نبود، بنابراین یک جریان جمعی بود. در میان اصولگرایان آغاز شد. ضمناً نقش آقای خاتمی به چند دلیل کمرنگ شد و متنوع است و اسماً زیر نظر ایشان نیست. البته خاتمی در میان اصلاح طلبان یک چهره مهم باقی می ماند، اما اصلاح طلبان به نام او اینگونه عمل نمی کنند.
ایمانی در پایان با اشاره به اینکه نباید نقش شخصیت های سیاسی را انکار کرد، گفت: شخصیت های سیاسی نقش مهمی در رویدادهای سیاسی دنیا دارند، اما اینکه انسان بخواهد تصمیم بگیرد خوب نیست. به جای جریان پس موافقم که جریان و حرکت و تصمیم گیری جامی جای ریش سفید را بگیرد.
انتهای پیام