ایسنا: دبیر کابینه حقوق بشر قوه قضائیه در واکنش به گزارش شورای حقوق بشر درباره حوادث ۱۴۰۱ کشور گفت: گزارشی که کمیته به اصطلاح تحقیق به شورای حقوق بشر ارائه کرد، یک گزارش بود. گزارش غیرمستند و غیرحرفه ای پر از ادعاهای نادرست و بی اساس و منابع آنها. بیشتر رسانه ها ضد ایران بودند. ایران صلاحیت رسیدگی به تمام مشکلات داخلی خود را دارد.
کاظم غریب آبادی در حاشیه جلسه شورای حقوق بشر با تشریح عملکرد جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و پنجمین جلسه این شورا اظهار داشت: شورای حقوق بشر طی یک اقدام سیاسی در سال گذشته با تحریک و پیگیری در برخی کشورهای اروپایی به ویژه آلمان، کمیته ای به اصطلاح برای بررسی مسائل مربوط به شورش های 1401 در ایران تعیین شد.
غریب آبادی با اشاره به اینکه این اقدام در حالی صورت گرفت که کشورهای پایه گذار این اقدام سیاسی مانند آلمان در تضییع گسترده حقوق ملت ایران دست داشتند، تصریح کرد: آلمان کشوری است که بیش از 113 هزار نفر را به شهادت رساند و آسیب دید. مردم با تامین سلاح های شیمیایی به صدام که در ایران بی گناه شده است.
بر اساس اعلام دبیرخانه حقوق بشر، آلمان در کنار سایر کشورها مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا، هلند و برخی کشورهای اروپایی در ایجاد و اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران موثر است. تحریم هایی که با اعمال تحریم های ظالمانه یکجانبه حقوق میلیون ها ایرانی را نقض کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه اینها کشورهایی هستند که تروریست ها را در خاک خود پناه داده اند، افزود: تروریست هایی که بیش از 17 هزار ایرانی بی گناه را به شهادت رساندند. این کشورها علاوه بر آمریکا، کشورهایی هستند که در ماه های اخیر به طور گسترده از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کرده و اجازه نداده اند در سازمان های بین المللی اقدامی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی صورت گیرد. این کشورها چگونه می توانند مدعی حقوق بشر باشند؟
سوء استفاده کشورهای غربی از ناآرامی های سال گذشته در ایران
غریب آبادی با اشاره به سوء استفاده کشورهای غربی از اغتشاشات سال گذشته در ایران گفت: کشورهای مذکور در پی اعتراضات ناشی از کشته شدن یکی از شهروندان ما بودند که با دخالت خارجی، تحریک رسانه های ضد ایرانی، … همراهی سرویسهای اطلاعاتی برخی کشورها و حضور گروههای تروریستی و نقش فعال شبکههای اجتماعی به خشونت منجر شد، منادی حقوق زنان و مردم ایران شد.
دبیرخانه حقوق بشر تاکید کرد: گزارشی که کمیته موسوم به تحقیق به شورای حقوق بشر ارائه کرد، گزارشی غیرمستند و غیرکارشناسی و مملو از ادعاهای کذب و بی اساس بوده و منابع آن بیشتر رسانه های ضد ایرانی بوده است.
وی گفت: این موضوعات را روز دوشنبه در شورای حقوق بشر توضیح دادیم. ما با همان اوصافی که بیان شد، اعتبار و صحت این اقدام را زیر سؤال می بریم. این کشورها هیچ صلاحیتی در زمینه حقوق بشر ندارند، در حالی که جنایات زیادی در فلسطین اشغالی رخ می دهد، این کشورها وضعیت نادرست حقوق بشری را برای کشورهای مستقل ایجاد می کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه نکته دیگری که در تبیین مواضع جمهوری اسلامی بر آن تاکید شد بر عهده نظام جمهوری اسلامی ایران بود، تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران تحلیل کرد. اتفاقاتی که سال گذشته با توجه و تلاش فراوان رخ داد. به محض مشخص شدن افراد دستگیر شده؛ همچنین با عفو گسترده مقام معظم رهبری، پرونده همه کسانی که دستگیر یا با قرار وثیقه آزاد شده بودند مختومه و آثار مجرمانه رفع شد. در عین حال تلاش شد تا در صورت مشاهده خسارت و گزارش آن به مراجع ذیصلاح، اقدامات لازم برای جبران خسارت انجام شود و اگر فردی بی گناه جان خود را از دست داد، غرامت از طریق مراجع ذیصلاح پرداخت شود. البته این شامل افرادی می شود که جان خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه 72 نفر از مدافعان انتظامی و امنیتی شهید و بیش از 7 هزار نفر مجروح شدند، ادامه داد: طبیعتاً دولت نیز باید در این موارد خسارت بپردازد و حقوق پایمال شده آنها را در نظر بگیرد. این موضوع نیز توضیح داده شد.
به گفته غریب آبادی، بر اساس یک سیاست مسئولانه، اگر اشتباهاتی در رسیدگی به ناآرامی ها صورت می گرفت، پس از شکایت به دستگاه های انتظامی، به این شکایات در دستگاه قضایی رسیدگی می شد.
دبیرخانه حقوق بشر در پایان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی خود به دلیل مداخلات خارجی و خشونت ناآرامی های سال گذشته آسیب زیادی دید، اما مسئولانه عمل کرد، گفت: ایران در قبال کشورهایی که خواستار حقوق بشر هستند، موضعی ندارد و سازوکارهایی مانند به اصطلاح هیأت: حقیقت جو به آنها اجازه دخالت در امور داخلی ایران را نداد. ایران خودش صلاحیت رسیدگی به تمام امور داخلی را دارد.