به گزارش خبرگزاری مهر، سخنرانی امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نشست عالی رتبه روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی به شرح زیر است:
به نام خداوند مهربان ترین، مهربان ترین است
آقای رئیس،
ابتدا اجازه دهید سخنرانی را با تبریک ماه مبارک رمضان به تمام حضار و مسلمانان جهان آغاز کنم. همچنین، مایلم از جمهوری اسلامی موریتانی و رئیس مجمع عمومی به خاطر دعوت از ما برای جشن گرفتن دومین سالگرد روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی تشکر کنم. ضمناً مایلم جمهوری اسلامی ایران را با اعلامیه جمهوری همراهی کنم بولیوار ونزوئلا به نمایندگی از گروه دوستان می خواهم خود را در دفاع از نامه اعلام کنم.
آقای رئیس،
مخاطب افتخار،
اقدام مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تصویب قطعنامه 254/76 در سال 2022 به طور قطع بیانگر اراده مشترکی بود که ریشه در درک عمیق تهدیداتی که اسلام هراسی برای صلح و امنیت بین المللی ایجاد می کند، داشت. امروزه پذیرش قطعنامه «اقدامات مبارزه با اسلام هراسی» گواه روشن دیگری بر این تعهد مشترک برای پایان دادن به اسلام هراسی در همه اشکال و مظاهر آن است. زمان استفاده از همبستگی و مشارکت همه جانبه ما فرا رسیده است ذینفعان بسیج شوند تا فعالانه با چنین تهدیدی به طرق مختلف مبارزه کنند، از جمله ترویج گفتوگوی جهانی با هدف افزایش تساهل و همزیستی میان ملتها.
جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز نگرانی شدید از گسترش هشداردهنده شبکه مبارزات ضد اسلامی از جمله از طریق رسانه ها و شبکه های اجتماعی، هرگونه سخنان نفرت انگیز و تبعیض آمیز، حملات تروریستی و خشونت علیه مسلمانان، اعتقادات و اعتقادات آنان را به شدت محکوم می کند. اصول. و مقدسات مسلمانان. . ما معتقدیم که چنین اقدامات و سیاستهایی در هر کجا که باشد، اثرات مخربی برای همه مسلمانان سراسر جهان، بهویژه برای مسلمانانی که در موقعیتهای آسیبپذیر، مانند تحت اشغال خارجی یا در اقلیت زندگی میکنند، خواهد داشت.
از این حیث، جهان همچنان شاهد تجاوزات روزانه علیه فلسطینیهایی است که سرزمینهایشان در اشغال است و اسرائیل بهعنوان رژیم اشغالگر با همکاری متحدان خود تلاش مذبوحانهای را انجام میدهد. آه تو او برای توجیه همه جنایات و اعمال آپارتاید خود، این کار را با ایجاد ارتباط مستقیم بین اسلام و تروریسم انجام می دهد. ما تکرار می کنیم که نه تنها اسلام کشتار غیرنظامیان بی گناه، بلکه تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز را نیز ممنوع کرده است. آمیز علت تروریسم نمی تواند و نباید با هیچ دین، ملیت، تمدن یا گروه قومی مرتبط باشد.
همچنین مسلمانان در چندین کشور اروپایی به بهانه آزادی بیان و خشونت، افترا و غیره آشکارا حقوق بشر خود را زیر پا گذاشته اند. آزار و اذیت آنها با احترام به ارزش ها، کتب مقدس و کتاب مقدس خود مواجه شده اند. متأسفانه، این حملات در پی ظهور احزاب راست افراطی در آن کشورها تشدید و بدتر می شود. برخی از این کشورها نه تنها از جرم انگاری یا ممنوعیت خشونت و نفرت علیه نمادهای دینی و کتب مقدس در مقررات ملی خود سرباز می زنند، بلکه سعی می کنند از تلاش های جمعی برای رسیدن به این هدف فاصله بگیرند.
در خاتمه، آقای رئیس جمهور، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از حامیان قطعنامه 254/76 و قطعنامه مصوب امروز، مصمم به ادامه حمایت از تلاش ها برای مبارزه با اسلام هراسی و افراط گرایی مذهبی است. ما همچنین می خواهیم تمایل خود را برای همکاری نزدیک با جامعه نشان دهیم. بین المللی در این زمینه بیان شود. جمهوری اسلامی ایران بر همبستگی کامل خود با قربانیان حملات ناشی از اسلام هراسی در سراسر جهان تاکید می کند. ایران همچنین بر اهمیت بزرگداشت روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی برای یادآوری تعهدات جهانی برای ترویج فرهنگ تساهل و صلح در همه سطوح، که مبتنی بر احترام به حقوق بشر و همچنین تنوع ادیان و عقاید است، تاکید میکند.
متشکرم