در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمایندگان آمریکا و انگلیس با تکرار ادعاها مبنی بر نقش ایران در اقدامات انصارالله یمن در دریای سرخ، خواستار اقدام سازمان ملل متحد برای راستیآزمایی و بازرسی دریایی شدند. مکانیزم در این زمینه
به گزارش ایسنا، آمریکا و انگلیس در ادامه ادعاهای خود علیه ایران در رابطه با فعالیتهای انصارالله در یمن از بازرسی دریایی سازمان ملل خواستند اقدامات بیشتری را برای جلوگیری از آنچه انتقال موشکهای ایران به بنادر تحت کنترل میخوانند، انجام دهد. کنترل انصارالله در غرب یمن
پس از شلیک موشک انصارالله یمن و برخورد آن با یک کشتی در حوالی شهر عدن در جنوب یمن، نمایندگان آمریکا و انگلیس در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن بحث کردند. در پی این حمله، نیروهای آمریکایی فرودگاه بین المللی حدیده یمن را با موشک شلیک کردند.
حملات انصارالله در یمن در پی جنگ غزه علیه کشتی های مرتبط با رژیم صهیونیستی و متحدانش در دریای سرخ و خلیج عدن از جمله آمریکا و انگلیس انجام شده است که از اقدامات نظامی این رژیم حمایت می کنند. انصارالله گفته است که این حملات تا پایان جنگ غزه و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه ادامه خواهد داشت.
در گذشته آمریکا و انگلیس از اقدامات انصارالله در یمن در حمایت از مردم فلسطین بهانه ای برای حملات تهاجمی علیه یمن استفاده می کردند.
در پی ادعای غرب مبنی بر اینکه ایران از گروه های مقاومت در منطقه حمایت تسلیحاتی و مالی می کند و اقدامات آنها را کنترل می کند، مقامات ایرانی تاکید کردند که گروه های مقاومت مستقل و به تشخیص خود عمل می کنند و رابطه ایران با آنها نوعی اتحاد است.
با این حال، «رابرت وود» نماینده آمریکا در سازمان ملل از مکانیسم راستی آزمایی و بازرسی سازمان ملل خواست تا اقدامات بیشتری برای توقف آنچه که او عرضه تسلیحات ایرانی به انصارالله یمن خواند، انجام دهد.
این در حالی است که «امیر سعید ایروانی» نماینده ایران در سازمان ملل در اوایل اسفندماه در خصوص ادعای آمریکا علیه ایران درباره اقدامات انصارالله در یمن و دریای سرخ گفته بود که ایران قاطعانه این اتهامات بی اساس را رد کرده و آنها را بهانه ای می داند که ایالات متحده برای توجیه و مشروعیت بخشیدن به اقدامات غیرقانونی و تجاوز نظامی خود به یمن استفاده می کند.
ایرانی تاکید کرد که ایران به قطعنامه های 2140 (2014) و 2216 (2015) شورای امنیت پایبند است و هیچ گونه فعالیتی برخلاف این قطعنامه ها از جمله فروش یا انتقال سلاح انجام نداده است.
ایروانی گفت: همچنین ایران همواره طرفدار حل مسالمت آمیز بحران یمن از طریق مجاری دیپلماتیک بوده و بر پایبندی خود به امنیت دریایی و آزادی دریانوردی تاکید می کند.
«جیمز کاریوکی» معاون نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز با تکرار ادعای آمریکا گفت: گزارش های دور زدن این بازرسی ها و تحقیقات توسط کشتی های ایرانی بسیار نگران کننده است. همه کشتیهایی که وارد حدیده میشوند باید به این مکانیسم سازمان ملل متحد پایبند باشند و به آن گزارش دهند.
انتهای پیام