افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
3

بزرگراه موعود مشهدالرضا(ع).

  • کد خبر : 231440
بزرگراه موعود مشهدالرضا(ع).

بابک رحیمیان; بازار: آمار بلندپروازانه میزبانی زائران اربعین در طول سال اگرچه این روزها نشان از سربلندی مسئولان خراسانی رضوی دارد، اما با توجه به زیرساخت هایی که همچنان به آن توجهی نداریم، قطعا در آینده نه تنها آرامش زائران را تامین نخواهند کرد. . ، بلکه باعث سختی هم می شود: زیارت می شود. […]

بابک رحیمیان; بازار: آمار بلندپروازانه میزبانی زائران اربعین در طول سال اگرچه این روزها نشان از سربلندی مسئولان خراسانی رضوی دارد، اما با توجه به زیرساخت هایی که همچنان به آن توجهی نداریم، قطعا در آینده نه تنها آرامش زائران را تامین نخواهند کرد. . ، بلکه باعث سختی هم می شود: زیارت می شود.

آمارها نشان می دهد که بیش از 70 درصد زائران به دلایل مختلف طی دو سال گذشته ترجیح داده اند با خودروی شخصی به مشهد سفر کنند و از این رو این موضوع با هدف حفظ امنیت زائران در مسیرهای مواصلاتی منتهی به استان خراسان رضوی صورت گرفته است. مهمتر از همیشه است.

در عین حال شاهد افزایش تردد خودروهای شخصی و ناوگان حمل و نقل عمومی منتهی به مشهد هستیم. خراسان رضوی کمترین نسبت بزرگراهی را نسبت به سایر مناطق کشور دارد و این هجوم عظیم ترافیک در آینده نزدیک به معضلی تبدیل خواهد شد.

اگرچه مسئولان استانی و حتی روسای دولت های گذشته وعده های زیادی برای ایجاد زیرساخت های جاده ای یا راه اندازی قطار سریع السیر مشهد-تهران داده اند، اما متاسفانه این وعده های جاده ای از چندین دولت گذشته و هنوز به سرانجام نرسیده است. !

استاندار خراسان رضوی در آخرین روزهای شهریورماه در نشست دستگاه های خدمات رسان که با حضور رئیس جمهور در مشهد برگزار شد، از سه پروژه قطار سریع السیر مشهد – تهران، بزرگراه حرم – طهرم نام برد. و یک شهر فرودگاهی برای مشهد. خواسته های رئیس جمهور، اقدامات رهبران و دولتمردان ولایت نشان می دهد که این وعده ها هنوز محقق نشده است.

استاندار خراسان رضوی در آخرین روزهای شهریورماه در نشست دستگاه های خدمات رسان که با حضور رئیس جمهور در مشهد برگزار شد، از سه پروژه قطار سریع السیر مشهد – تهران، بزرگراه حرم – طهرم نام برد. و یک شهر فرودگاهی برای مشهد. خواسته های رئیس جمهور، اقدامات رهبران و دولتمردان ولایت نشان می دهد که این وعده ها هنوز محقق نشده است.

رئیس جمهور در سفر به مشهد، معاون اجرایی خود را وادار کرد تا ضرب الاجل پروژه «ازادراه حرم تا حرم» را به عنوان یکی از زیرساخت های مهم مسیر زیارتی امام رضا (ع) رعایت کند که در پایان باید تکمیل شود. برنامه ششم توسعه یعنی سال گذشته.

به گفته کارشناسان، آزاد راه حرم به حرم بیش از یک مامور نظارت برای برنامه ریزی نیاز دارد، تشنه وجوه غیر سرمایه ای است یا تزریق قطره ای آن دردی از این جاده آزاد دوا نمی کند.

جاده در راه است.

وجود شهر مقدس مشهد به عنوان بزرگترین مرکز جذب گردشگران داخلی و قرار گرفتن مرزهای سرخس، باجگیران و تایباد به عنوان مروج حمل و نقل ترانزیتی در این استان، احداث بزرگراه در این نقطه از کشور را میسر می سازد. . مهم تر از گذشته برای اتصال به شبکه های بزرگراه های موجود است.

به همین منظور و در همین راستا در مهرماه سال 1388 پروژه عظیم بزرگراه حرم – طهرم که شامل استان های قم، تهران، سمنان و خراسان رضوی می شود، با هدف اتصال قم به خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفت. مسیر استان سمنان، اما با وجود اینکه این بزرگراه در منطقه غرب اجرا شده است، در شرق و در استان خراسان رضوی اقدامات قابل توجهی انجام نشده است.

اگرچه طبق حکم ریاست جمهوری در سفر به مشهد مقدس؛ ابراهیم رئیسی به وزارت راه و شهرسازی 6 ماه مهلت داد تا تخصیص و نتیجه پروژه آزاد راه حرم به حرم را به هیئت دولت مشخص کند، اما ظاهرا این مهلت حتی پس از گذشت دو سال نیز محقق نشد. تایید شده.

پروژه ای که از سال 1388 با مشارکت قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) آغاز شد در سه قسمت تعریف شد: قسمت اول از قم به گرمسار، قسمت دوم از گرمسار به سمنان و قسمت سوم از سمنان به مشهد است. انجام نشده است.

بزرگراهی به مسافت 980 کیلومتر که 223 کیلومتر آن در جغرافیای خراسان رضوی قرار دارد اما در زمان حیات دولت های دهم، یازدهم و دوازدهم باید بگوییم اقدامات دولت برای اجرای قطعه بزرگراه خراسان به سمت صفر گرایش داشته است.

اگرچه طبق حکم ریاست جمهوری در سفر به مشهد مقدس؛ ابراهیم رئیسی به وزارت راه و شهرسازی مهلت 6 ماهه داد تا هدف این پروژه را مشخص کند و نتیجه را به هیات دولت اعلام کند، اما ظاهراً این مدت حتی پس از دو سال هم محاسبه نشده است.

قطار سریع السیر مشهد-تهران به مقصد نرسید

پروژه برقی‌سازی قطار مشهد-تهران و راه‌اندازی قطارهای سریع‌السیر نیز از سال 1392 خبرساز شد و با وجود اینکه این پروژه از سه دولت گذشته است، هنوز به مقصد نرسیده و در ایستگاه مانده است. . صبر کن.

پروژه برقی‌سازی قطار مسافربری یکی از پروژه‌هایی بود که سال‌ها پیش بسیاری از رسانه‌های دولتی آن را «انقلاب در راه‌آهن ایران» نامیدند، اما به دلیل بی‌توجهی سرمایه‌گذاران خارجی به سرانجام نرسید و این روزها دوباره به آن اشاره شده است. و مسئولان استانی

اگرچه پروژه برقی‌سازی خط راه‌آهن مشهد-تهران از سال 1393 در دستور کار دولت قرار گرفته است، اما تاکنون این وعده محقق نشده و دولتمردان وعده داده‌اند که در کنار برقی‌سازی خط ریلی تهران- مشهد؛ یک قطار سریع السیر با سرعت 200 کیلومتر در این مسیر راه اندازی می کنند که این اتفاق هم نیفتاد!

مسیر تهران – مشهد یکی از پرترددترین مسیرها هم به صورت هوایی و هم ریلی است که ماهانه تعداد زیادی مسافر از این مسیر تردد می کنند، بنابراین افزایش سرعت این مسیر می تواند از نظر کاهش هزینه، صرفه جویی در زمان و افزایش مفید باشد. بهره وری.

اگرچه پروژه برقی‌سازی خط راه‌آهن مشهد-تهران از سال 1393 در دستور کار دولت قرار گرفته است، اما تاکنون این وعده محقق نشده و دولتمردان وعده داده‌اند که در کنار برقی‌سازی خط ریلی تهران- مشهد؛ یک قطار سریع السیر با سرعت 200 کیلومتر در این مسیر راه اندازی می کنند که این اتفاق هم نیفتاد!

بودجه ای که ناپدید شد

دولتمردان تا به حال سخنان و احادیث زیادی در مورد کمک به سهولت سفر حج و سهولت سفر زائران بیان کرده اند، اما تاکنون هیچ یک از آنها عملی نشده است.

به عنوان مثال قبل از این دولت موظف بود هر سال در زمان اعلام بودجه سازمان ها بودجه ای برای زیارت و توسعه فرهنگ زیارت لحاظ کند.

دولت و مجلس طی چند سال گذشته بودجه جداگانه ای برای مشهد با 30 میلیون زائر متوالی به نام «زیارت» در نظر گرفتند و سپس شهرهای قم و شیراز نیز به آن اضافه شدند، اما غم انگیزتر این است که همین موضوع. شماره اختصاص داده نشد

بودجه سفرهای زیارتی باید از سال 90 با شروع برنامه پنجم بودجه عملیاتی می شد. با تصویب برنامه پنجم توسعه بر اساس ماده 12 این قانون، دو شهر زیارتی قم و شیراز برای تخصیص این بودجه در جوار مشهد قرار گرفتند، بنابراین بودجه باید صرف عمرانی، زیرساختی، فرهنگی و … می شد. امکانات رفاهی برای زائران رضوی

طبق ماده 12 قانون پنجم توسعه قرار بود سالانه 200 میلیارد تومان به این منظور اختصاص یابد. ابتدا فقط مشهد و سپس سه شهر مشهد، قم و شیراز در این بودجه مشارکت داشتند، اما میزان این بودجه نه تنها به 100 میلیارد تومان کاهش یافت، بلکه 31 استان کشور تقسیم شدند که طبیعی است، اما قسمت کوچکی برای مشهد باقی ماند.

در اعتبارات بودجه سال 1395 ردیف خاصی برای زیارت در نظر گرفته نشده است

در سال اول اجرای این برنامه 55 میلیارد تومان از 61.570 میلیارد تومان با تاکید بر تخصیص به مشهد، قم و شیراز اختصاص یافت. سهم خراسان رضوی در سال 1390 تنها 10 میلیارد تومان بوده است. در سال 1391 سهم استان 25 میلیارد تومب بود که تنها 4 میلیارد آن تخصیص یافت. در سال 1392 از 12 میلیارد و 535 میلیون تومان تنها 8 میلیارد و 300 میلیون تومان به سهم استان تعلق گرفت!

طولی نکشید که ردیف بودجه سال ۱۳۹۸ با اصرار نمایندگان مجلس از ماده ۱۲ قانون بودجه مساجد، بقاع و امامزاده ها خارج شد. به این ترتیب در قانون بودجه سال 1393 حدود 20 میلیارد تومبه برای اعتبارات ویژه مساجد، اماکن متبرکه و بقاع متبرکه خراسان رضوی تصویب شد که 9 میلیارد و 970 میلیون آن اختصاص یافت. دولت امسال نیز ۶ میلیارد تومان از کسری تخصیص اعتبار سال ۱۳۹۲ را پرداخت کرد.

در سال 95 به طور کامل از قانون بودجه حذف شد، اما با پیگیری های نمایندگان مردم، 27 میلیارد و 500 میلیون تومبه برای زیارت در قانون بودجه تصویب شد که هرگز تخصیص نیافت.

در اعتبارات بودجه سال 1395 ردیف خاصی برای زیارت در نظر گرفته نشده است و در سال 1397 محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که بودجه زیارت با مبلغ اندک و عدم تخصیص کمکی به شهر مشهد نکرده است. و قول مساعدت دولت در هزینه های زیارت مشهد با استفاده از سطوح دیگر را داد. اما دولت با حذف بودجه زیارتی از لایحه برنامه و بودجه سال 1398 تمهیداتی اندیشید که دیگر تقاضای دریافت این بودجه وجود نداشته باشد.

بودجه ای که قرار بود برای تامین زیرساخت های شهری که روزانه پذیرای 300 هزار زائر است، پرداخت شود، اما با رفتارهای مفسدانه سیاست گذار کمتر از 10 درصد تخصیص یافت و مابقی از بودجه مطالبات حذف شد. صفحه

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=231440

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.