جماران: حجت الاسلام والمسلمین علی بهجت فرمود: امر ما محدود به چند تار مو است که نازل شده است; این هم با روش خودمان، نه با روش اهل بیت علیهم السلام. اما وقتی هر روز جیب ما را خالی می کنند همه را غارت می کنند! ما را اذیت نمی کند، ما چیزی نداریم که به آن معروف شویم! اما آن گردن چاق که 12 تریلیون دلار گرفت و به کانادا رفت، فقط می گویند “ما او را تعقیب می کنیم” و مردم به موقع این موضوع را فراموش می کنند!
مشروح گفتگو با فرزند مرحوم آیت الله العظمی بهجت به بهانه حادثه اخیر در یکی از درمانگاه های قم:
نظر حضرتعالی در مورد حادثه ای که در درمانگاه قرآن و عترت قم رخ داد چیست؟
کارشان زشت بود. هم کاری که دانشجو انجام داد و هم عکس العملی که خانم انجام داد.
چه توصیه ای به اینگونه دانش آموزان دارید؟
دانش آموز باید سرش را پایین بیاندازد و تا زمانی که خود را تنبیه نکرده است درگیر این مسائل نشود. دانش آموزی که ملزم به تربیت خود نیست چگونه می تواند جامعه را تربیت کند؟
اگر به قصد صمیمیت این کار را کرده باشد چه؟
اولاً از کجا بفهمیم که در این کار قصد نزدیکی وجود داشته است؟ ثانیاً در کجای اسلام چنین نیت مضیق صادق است؟
پیامدهای منفی چنین اقداماتی چیست؟
پیامدهای منفی آن جامعه ای است که ما ساخته ایم. آقا (آیت الله بهجت) می فرمودند; کسى که تحصیل نکرده و اصلاح نشده به فکر اصلاح دیگران باشد اشکال دارد.
وقتی با عکس گرفتن از ناموس مردم سعی در اصلاح جامعه دارید، نتیجه آن چیزی است که می بینیم. پیامدهای منفی آن واکنش های منفی است که در جامعه می بینیم. خودت را درست نکردی و بر نفست مسلط نشدی، حالا میخواهی دیگران را درست کنی؟ اون هم عکس گرفتن و …؟ شما نمی توانید خودتان را اصلاح کنید، می توانید جامعه را اصلاح کنید…! اگر خودتان را اصلاح نکرده اید فکر اصلاح جامعه اشتباه است.
آیا چنین رفتاری مصداق دخل و تصرف در حریم خصوصی افراد نیست و آیا نگاه به نامحرم در این حد گناه محسوب نمی شود؟
اینجا علاوه بر نگاه کردن، می خواهد عکس هم بگیرد و تصویرش را داشته باشد. خوب اگر مصداق تصاوير فحاشي است نبايد به خاطر داشتن تصاوير ناپسند توبيخ و توبيخ شود؟ آیا داشتن تصاویر زننده در گوشی دانش آموز جرم نیست؟
مشکل اصلی این است که؛ ما خودمان را درست نمی کنیم، می خواهیم جامعه را درست کنیم. این دنباله درباره همین است. آیا اساس ادب را در این امر به معروف و نهی از منکر اصلاح کردید؟
از چه مرجعی تقلید می کنید که به شما فتوا داده و اجازه داده اید در چنین شرایطی از یک زن عکس بگیرید و بگویید من می خواهم مثلاً او را تقدیم کنم؟ گفتن؛ یک نفر با نامحرم صحبت می کرد، گفتند چرا با نامحرم صحبت می کنی، گفت من دارم حمد و سوره شما را آماده می کنم. اول برو مشکل اصلی را حل کن اگر مشمول شرع هستی اگر خدای ناکرده مشمول هوس و هوس شدی خب بحثی نیست.
اخیرا یکی از نمایندگان مجلس از کسر حساب بانکی زنان با حجاب صحبت کرده است. آیا این روش ها نتیجه مثبتی خواهند داشت؟
شاید فکر می کنند اگر با چنین تصمیماتی به مجلس بروند قانون به نفع بشریت می نویسند. در حالی که این گونه احکام و قوانین مربوط به شرع نوشته خداوند و مجتهد است.
سیره علما و بزرگان در هدایت جامعه و امر به معروف و نهی از منکر چگونه بوده است؟
تاریخ علمای ما روشن است. در کتاب ها و رساله های عملیه نوشته شده است، بروید ببینید. می بینید کجای بحث در مورد معلوم و حرام امتناع نوشته شده که می توانید از آن عکس بگیرید و بردارید؟ خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند.