به گزارش خبرنگار دادگاه مهر، اواخر شهریور ماه سال جاری بود که اخباری مبنی بر دستگیری فرزندان یکی از مسئولان دستگاه قضایی دهان به دهان در برخی محافل خبری منتشر شد.
گمانه زنی ها ادامه داشت و در همین حین نام چند تن از مسئولان به گوش می رسید، اما هنوز نام و خبری تایید نشده بود، اما بیشترین نام حجت الاسلام مصدق معاون اول قوه قضائیه بود.
تایید دستگیری فرزندان یک مقام مسئول
13 مهرماه در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، یکی از خبرنگاران از مسعود ستایشی درباره شایعات مربوط به دستگیری پسران یکی از مقامات قضایی پرسید.
ستایشی در خصوص بازداشت فرزندان یکی از مسئولان قوه قضائیه گفت: دستگاه قضایی به هر پرونده با قاطعیت، دقت و قوت برخورد می کند و نظر قوه قضاییه منضبط، شفاف، شفاف و منطبق بر آن است. موازین شرعی و قانونی و همه با هم برابرند.
وی گفت: این پرونده مدتی است که مطرح شده و در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است.
پس از این اظهارنظر تحسین برانگیز، سخنگوی قوه قضائیه در بازار شایعات از دست داد و همه منتظر اظهار نظر رسمی مقامات قضایی هستند. در باره این مورد بود.
19 آبان حدود 36 روز پس از تایید خبر دستگیری فرزندان یکی از مقامات قضایی، حجت الاسلام محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه در بیست و ششمین سفر استانی خود عازم کرمان شد.
نظام هیچ فسادی را تحمل نمی کند.
وی در دیدار با اقشار مختلف مردم کرمان اظهار داشت: گاهی مطالبی بدون قرار قبلی و از سوی دشمن مطرح می شود و سعی می کنیم آن را متورم کنیم. ما باید از این رویکرد پرهیز کنیم و در عین حال اعتماد داریم که سیستم بدون مصالحه با فساد و افراد فاسد برخورد خواهد کرد.
محسنی آژه ای با تاکید بر اینکهچه کسی مسئول فساد او بود و آیا جمهوری اسلامی با او برخورد نکرد؟“او ادامه داد: پسر و دختر یکی از مقامات مسئول از رئیس جمهور تا رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که اتفاقا اهل همان استان کرمان بودند به دلیل ارتکاب جنایت به زندان محکوم شدند. یا دو پسر معاون اول قوه قضائیه با دریافت گزارش مستند دستگیر شدند و پدرشان نیز اعلام کرد که تسلیم قانون شده است.
معاون اول قوه قضائیه تسلیم قانون می شود.
آژه ای افزود: در این مورد کلانتری، دادسرا و دادگاه بدون ترس وارد شدند، بنابراین ما هیچ ابایی در برخورد با فساد و فساد بدون تبعیض و بدون تمجید نداریم.
این سخنان رئیس قوه قضائیه را می توان رسمی ترین اظهارنظر مسئولان قوه قضائیه در خصوص پرونده فرزندان معاون اول قوه قضائیه دانست که بسیار حائز اهمیت بود زیرا حاوی دو پیام بود.
پیام اول این بود که قوه قضاییه در هیچ سطحی در برخورد با فساد اغماض نمی کند و پیام دوم این بود که معاون اول قوه قضائیه از سمت خود سوء استفاده نکرده و به گفته رئیس قوه قضاییه تقدیم دادگستری شده است. . نظام و قانون
شروع جلسات دادگاه
رسیدگی به این پرونده ادامه داشت تا اینکه روز سه شنبه 24 اسفندماه، اولین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی فرزندان معاون اول قوه قضاییه گزارش شد.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات فرزندان معاون اول قوه قضاییه به ریاست قاضی فرخ نیا با حضور متهمان پرونده، وکلای متهم و نماینده دادستان برگزار شد.
اعمال نفوذ در پرونده های قضایی متهمان
نماینده دادستان در اولین جلسه رسیدگی به این پرونده بخشی از اتهام را قرائت و به تشریح اقدامات مجرمانه متهم پرداخت.
به گفته نماینده دادستان، متهمان با تشکیل گروهی برای اعمال نفوذ در پرونده های قضایی از جمله پرونده های کلان اقتصادی، وجوهی را با سوء استفاده از مقامات دریافت می کردند.
به گفته نماینده دادستان، حلقه اصلی این گروه «AM»، «MM» و «HY» هستند و علاوه بر آنها افراد دیگری مانند متصدی دارایی های نامشروع، حسابدار، مبادله کننده پوشش و … هستند. تحت هدایت و مدیریت این گروه هستند. سه نفر در این مجموعه مرتکب اعمال مجرمانه شده اند.
وی در ادامه افزود: این گروه با تشکیل دفتری غیرقانونی برای اخذ رای مورد نظر متهم در دادگاه وجوه دریافت می کردند. در واقع این افراد از طریق عوامل جذب شده پرونده های کلان اقتصادی را شناسایی کرده و با برقراری ارتباط با طرفین پرونده، به آنها قول می دهند در ازای اخذ وجوه کلان که مبالغ درخواستی آن به صورت ارزی بوده، رای مورد نظر را به عنوان وثیقه به دست آورند. سکه، خودرو … و … و با ورود به حساب های مختلف از متهمان دریافت شده است.
برای اختفا به حساب های پوششی پول واریز کنید
نماینده دادستان گفت: بخش مهمی از این مبالغ دریافتی برای مخفی کردن نحوه دریافت وجوه به حسابهای مخفی واریز شده و سپس از طریق این حسابها در پروژههای ملکی، خرید طلا و سکه، خرید دلار و تجملات استفاده شده است. ماشین ها.
سوء استفاده از نام پدر!
به گفته نماینده دادستان، در این پرونده مشخص است فرزندان معاون اول قوه قضاییه از نام خانوادگی پدر خود سوء استفاده کرده اند.
وی همچنین به حلقه متهمان زیر و نقش هر یک در روند اقدامات مجرمانه گروه مذکور اشاره کرد.
به گفته نماینده دادستان، اوج فعالیت این گروه در 4 سال اخیر مربوط به دو پرونده تخلیه ورزشگاه شهدا قیطریه و بدهکار بانکی به نام رستمی صفا بوده است.
مجموعه تشکیل شده تنها در پرونده رستمی صفا حدود 200 میلیارد تومان دارایی غیرقانونی شده و وجوه به دست آمده در فرآیند پولشویی به ملک، خودروهای لوکس، ویلا و … تبدیل شده است.
جلسه دوم و سوم 25 اسفند
با توجه به پایان یافتن جلسه در روز سه شنبه 24 اسفند، مقرر شد جلسات بعدی در روز چهارشنبه 25 اسفند در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شود.
این در حالی است که تنها 63 صفحه از متن کیفرخواست خوانده شد و قرائت بقیه به جلسه بعدی موکول شد.
استعفا برای جلوگیری از هرگونه سوء ظن نفوذ
تنها 170 روز پس از انتشار اولین خبر رسمی مبنی بر دستگیری فرزندان معاون اول قوه قضائیه، امروز خبر استعفای حجت الاسلام مصدق از معاونت اول قوه قضاییه منتشر شد.
در متن خبر منتشر شده از سوی مرکز رسانه قوه قضاییه آمده است: دکتر مصدق برای جلوگیری از هرگونه شبهه نفوذ و نفوذ در پرونده حاضر و همچنین جلوگیری از سوء استفاده از معاونت اول قوه قضاییه استعفای خود را تقدیم کرده است. توسط مخالفان و بدکاران، اما عدالت این کار را انجام داد.
این در حالی است که حجت الاسلام مصدق در استعفانامه خود نوشته است: «از ابتدای تعقیب قضایی این کودکان تاکنون با هیچ یک از عوامل مرتبط با پرونده اعم از قضات دادسرا و دادگاه ارتباطی نداشته ام.
پذیرش استعفای رئیس قوه قضائیه
رئیس قوه قضائیه در پاسخ به درخواست معاون اول، در پذیرش استعفای دکتر مصدق از معاونت اول قوه قضائیه نوشت: اگرچه حضور ایشان در این سمت تاثیری در رسیدگی به پرونده نداشته و نخواهد داشت. مورد فوق الذکر ولی بنا به درخواست حضرتعالی و نکاتی که مطرح کردید استعفای شما پذیرفته می شود.
آخرین کلمه!
حتی تاکنون قوه قضائیه نشان داده است که پرونده فرزندان معاون اول خود را بسیار جدی می گیرد، اما استعفای امروز حجت الاسلام مصدق برای رفع هرگونه شبهه نفوذ شاید قابل تقدیر و عبرت باشد.
همچنین زمانی که در گذشته دیده بودیم برخ برخورد با اطرافیان را خط قرمز خود می دانست و امیدوار بود با دستگاه قضایی برخوردی صورت نگیرد.