بازار؛ گروه بانک و بیمه: اگرچه سال هاست که انتقال پول از طریق موبایل بانک، دستگاه های کارت خوان و … انجام می شود، اما با وجود همه پیشرفت های صورت گرفته در بانکداری الکترونیک، استفاده از پول فیزیکی همچنان کاربرد دارد و افراد زیادی از آن در فعالیت های روزمره خود استفاده می کنند. . استفاده از پول نقد باید از دستگاه های خودپرداز تهیه شود، اما اکثر بانک ها صورتحساب یا چک هایی را در سیستم داخلی دستگاه های خودپرداز قرار می دهند که اکثر آنها قدیمی، فرسوده و گاه ناقص هستند.
اکنون در این روزهای پایانی سال که مشغله بانک هاست، مبادله این گونه اسکناس ها هم برای کارکنان و هم برای مشتریان بانک دردسرساز شده است، البته اکثر بانک ها به دلیل توسعه الکترونیک، کار خود و مشتریان خود را آسان کرده اند. بانکداری و استفاده از ابزارهای نوین بانکی و کاهش تعداد شعب، به سمت بانکداری مجازی نیز حرکت می کنند، به گونه ای که تمامی خدمات خود را بدون حضور مشتری و از طریق سامانه های تعریف شده ارائه می کنند تا از رقابت در عرصه رقابت عقب نمانند. ارائه خدمات خدمات.
اکثر اسکناسها یا چکها در دستگاههای خودپرداز قدیمی هستند و معلوم نیست واقعاً بانکها قبوض جدید ندارند یا پول خرج شده که به شعب بانک میرسد، کارمندان بانک بدون جدا کردن صورتحسابها، آن را در بانک میگذارند. سیستم خودپرداز برای استفاده مشتری. می دهند
اسکناس های قدیمی در دستگاه های خودپرداز بانک ها
افزایش تعداد دستگاههای خودپرداز، وجود میلیونها دستگاه خودپرداز، انبوه اپلیکیشنهای خدماتی و دهها ابزار مختلف انتقال پول و… نشاندهنده تشویق و تسهیل مردم برای دریافت خدمات آفلاین در شبکه بانکی و استفاده از بانکداری نوین است. ابزارهایی که با توجه به توسعه روزافزون بانکداری الکترونیک و دیجیتال، مردم باید لزوماً خود را با تحولات مدرن عصر جدید بانکداری وفق دهند. البته یکی از روزمره ترین وظایف بانک ها خدمات رسانی به مشتریان از طریق دستگاه های خودپرداز است چرا که اکثر مردم مدت هاست که تمامی خدمات بانکی خود به ویژه پول نقد را از این دستگاه های خودپرداز دریافت می کنند.
اگرچه سقف روزانه پرداخت نقدی در دستگاه های خودپرداز (روزانه 200 هزار تومان) به دلیل کاهش ارزش پول ملی بسیار ناچیز است، اما همین مقدار در هنگام دریافت وجه نقد در دستگاه های خودپرداز بانکی معمولاً قبوض یا چک های قدیمی است که گاهی فرسوده می شوند و شکسته شده است که به اعتقاد مردم نشان دهنده عملکرد ضعیف بانک ها در این زمینه است زیرا در توزیع اسکناس از طریق این دستگاه ها دقت نمی کنند. این درحالی است که معلوم نیست واقعا بانک ها اسکناس نو ندارند و پول نو از طریق بانک مرکزی در اختیار شعب بانک ها قرار نمی گیرد یا اینکه پول خرج شده با رسیدن به شعب بانک ها، کارمندان بانک بدون جداسازی اسکناس ها، آنها را وارد سیستم کنید. دستگاه های خودپرداز فضایی را برای استفاده مشتریان فراهم می کنند.
عوامل متعددی باعث شده تا بانک مرکزی گردش وجوه نقد را مدیریت کند، زیرا در زمان جابجایی وجوه نقد نظارتی بر نقل و انتقال آن وجود ندارد، موضوع دیگر، دلایل عدم برداشت وجه نقد با ارقام بالای 200 هزار تومان به دلیل فرسودگی است. اسکناس و هزینه بالای چاپ آن در بانک مرکزی است
توزیع پول نقد بین مردم به بانک ها آسیب می زند
اسفندیار شاه منصوری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری بازار درباره اینکه چرا بانک مرکزی سال ها است سقف پرداخت نقدی روزانه 200 هزار تومانی را افزایش نمی دهد، گفت: عوامل متعددی باعث شده است که بانک مرکزی «حساسیت خاصی نسبت به گردش نقدینگی». پول نقد را مدیریت کنید زیرا هیچ ردیابی حرکت آن هنگام حرکت وجود ندارد. موضوع دیگر دلایل عدم انتشار وجوه نقد با ارقام بالای 200 هزار تومان به دلیل فرسودگی اسکناس و گرانی چاپ آن در بانک مرکزی است که باعث شده تا عرضه روزانه وجه نقد به افزایش نمی یابد.
وی با بیان اینکه هر تراکنش در سیستم بانکی برای بانک ها سودآور است، گفت: مشکل دیگر این است که تراکنش های بانکی شفاف است و در نظام بانکی مالیات بر ارزش افزوده یا کارمزد نقل و انتقال رعایت می شود، اما در گردش پول نقد بین مردم است. اینطور نیست البته امروزه مردم عمدتاً از موبایل بانک، اینترنت بانک و … استفاده می کنند. برای انتقال پول و خریدها عموماً از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود. در این شرایط است که بانک ها حاضر به افزایش سقف پرداخت نقدی در روز برای کسب درآمد از هزینه تراکنش ها نیستند.
سالانه میلیون ها اسکناس قدیمی از بازار جمع آوری می شود و برای امحا به بانک مرکزی می رود. برخلاف از بین بردن این تعداد اسکناس قدیمی، دولت باید هزینه تجدید همان تعداد اسکناس که از کار افتاده است را تقبل کند. گردش از طریق تولید و انتشار اسکناس های جدید
هزینه بالای تخریب و بلیط
اظهارات شاه منصوری درباره سود بانک ها از عدم افزایش پرداخت های نقدی بیش از 200 هزار تومان در روز، در حالی که بانک مرکزی علاوه بر موضوع درآمدزایی بانک ها از طریق نقل و انتقال پول الکترونیکی، از یک سو برای موضوع امنیت با هدف جلوگیری از سرقت حساب افرادی که کارت های بانکی خود را گم می کنند و یا گاهی رمز آنها در دست دیگران قرار می گیرد نگران کننده است اما به گفته کارشناسان با توجه به افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی، بانک مرکزی باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشد. بررسی روزانه مبلغ نقدی
اگرچه پول نقد همچنان کاربرد دارد، اما بدون شک تبادل اسکناس و فرسودگی آن برای دولت هزینه بر است، به طوری که سالانه میلیون ها اسکناس قدیمی از بازار جمع آوری و برای امحا به بانک مرکزی ارسال می شود. ، دولت باید هزینه تمدید همان تعداد اسکناس خارج از گردش را با تولید و انتشار اسکناس نو بپردازد. بر اساس گزارش های موجود، بر اساس ماده 3 قانون پولی و بانکی، بانک اقدام به انتشار اسکناس می کند که بسیار گران است، بنابراین مسئولان بانک از مردم می خواهند در نگهداری اسکناس دقت زیادی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، از آنجایی که به ازای هر اسکناس از بین رفته، اسکناس جدیدی چاپ می شود، گم شدن هر اسکناس به معنای برهم خوردن تعادل و خروج اسکناس های موجود در بازار از دست مسئولان اداره انتشارات است. اکثر قبوض به دست مشتریان می رسد و از طریق عابر بانک ها منتقل می شود و اکثر بانک ها نیز قبوض قدیمی و فرسوده را در این دستگاه ها قرار می دهند. نکته جالب این است که بانک هایی که می توانند این اسکناس ها و چک های پاره شده را با کسر مبلغی از قبض مورد مبادله مبادله کنند. به هر حال بانکها باید در کنار فرهنگ نگهداری اسکناس به جای اسکناسهای نو به جای اسکناسهای قدیمی توجه کنند، اما تاکنون بانک مرکزی و سیستم بانکی در این زمینه کار زیادی انجام ندادهاند. در این رابطه.