به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه تصویر شهر، مراسم یادبود و نامگذاری سالن اصلی پردیس ملت بزرگداشت استاد علی نصیریان بعدازظهر پنجشنبه 26 اسفندماه با حضور تعدادی از هنرمندان مطرح رشته های مختلف
همچنین در این مراسم از کتاب زندگی و اثر علی نصیریان نوشته نگار حسینی که توسط انتشارات فرهنگ ماشین منتشر شده است رونمایی شد.
پژمان بازغی که اجرای این مراسم را بر عهده داشت در ابتدا اعلام کرد که مدیران موسسه تصویر شهر و پردیس سینمایی ملت تصمیم گرفتند تا اتاق 9 این سینما را به نام علی نصیریان نامگذاری کنند.
وی با نقل گزیده ای از داستان زندگی علی نصیریان گفت: نسل ما به همراه شهاب حسینی بسیار خوش شانس است که در این دوران به دنیا آمده و این همه بزرگ مردان را از نزدیک دیده و گولشان زده و از آنها درس گرفته است. .. آنها.”
این بازیگر و مجری با ابراز امیدواری از اینکه نسل آینده احترام به پیشکسوتان هنرهای نمایشی را بیاموزد، گفت: این نسل باید بدانند که آقای نصیریان با چه تلاشی توانست جایگاهی برای خود در بین مردم باز کند. حتی در بخشی از کتاب به نقل از این هنرمند آمده است که «جایی برای اجرا نداشتیم و در خرابه های پارک شهر با جوانان علاقه مند به تئاتر ملاقات و تمرین می کردیم».
اگر به دنبال شکوه در بازیگری هستید، علی نصیریان بهترین نمونه است.
بعداً شهاب حسینی به خود آمد و با بیان اینکه افتخار حضور در این مراسم را دارم، افزود: صحبت از استاد نصیریان مانند حوض کوچکی است که می خواهد از اقیانوس صحبت کند. من با هم عصران و نسل های آینده خود صحبت می کنم. اگر به دنبال مدلی مشخص، واضح، ملموس و قابل درک برای نشان دادن شکوه حضور خود در یک محیط حرفه ای هستید، آقای نصیریان بهترین نمونه از آن مدل است.
حسینی درباره تجربه همکاری با نصیریان توضیح داد: زمانی که افتخار کارآموزی حضورشان در سریال «شهرزاد» را داشتم و در نمایش «عطرف» به من اعتماد کردند، بیشتر از اینکه تکنیک های بازیگری را از آنها یاد بگیرم، کاراکترها را یاد گرفتم. ، اخلاق، رفتار، آداب و منش را یاد گرفتم. آقای نصیریان فردی وظیفه شناس است که ما همیشه به او افتخار می کنیم و به گفته پژمان عزیز خدا را شکر می کنیم که بزرگانی مانند نصیریان در دوران شخصیت پردازی با وجود محدودیت ها ما را بزرگ کردند. معلم! امیدوارم سایه شما بر سر ما بماند.
آقای نصیریان شما به من نیاز ندارید.
در ادامه این مراسم بهمن فرمان آرا روی آمد و قبل از صحبت در مورد نصیریان با یادآوری اینکه جای داریوش مهرجویی اینجا خالی است، گفت: آقای نصیریان نماد فردی است که همیشه زندگی و کار خود را درست هنری در جامعه انجام نداده است. آنچه امروز می بینیم مردی است که مایه افتخار تئاتر کشورمان است و ما بسیار مفتخریم که در چنین شبی گرد هم آمده ایم تا از او تشکر کنیم و بابت کتاب نفیس منتشر شده خوشحال شویم، اما خیلی چیزها که باعث خوشحالی ما می شود همیشه مشکل دارد. .
وی ادامه داد: دلیل صحبت درباره داریوش مهرجویی این است که در بهترین فیلم هایش علی نصیریان نقش کلیدی را ایفا کرده است و اگر فیلم گاو و آثارش را دیده باشید، می بینید که او همیشه آدم مثبتی بوده است. این آثار چه اتفاقی در کشور می افتد که تمام بدن کارگردان 85 ساله ایرانی را با چاقو می زنند، گلویش را می برند و سلاخی می کنند!؟ و نمی توان در مورد فردی صحبت کرد که در سینمای ما مهم بوده و باعث شده سینما گاهی به او اعتماد کند.
سپس رو به علی نصیریان کرد و گفت: آقای نصیریان من یکی از طرفداران صد در صد شما هستم و شما به من نیاز ندارید چون شما خیلی مهم هستید و امشب برای تشکر از شما همدیگر را ملاقات کردیم و امیدوارم مثل همه من را بپذیرید. دیگر بیشتر اومدم دستت رو ببوسم ما به تو افتخار میکنیم.
وقتی قلب عموم می ایستد
علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما درباره علی نصیریان گفت: ای کاش وسیله ای بود که او را در دل خود جای می دادیم به جای متوسل شدن به الفاظ در مورد آقای نصیریان و هر آنچه در دل و درونمان است درباره او آقای نصیریان صحبت کنیم. نصیریان. تشکیل خواهد شد.
دهکردی با اشاره به تکنیک بازیگری نصیریان تصریح کرد: آقای نصیریان در استفاده از تمامی تکنیک های بازیگری از جمله زبان بدن و احساسات در جایگاه منحصر به فرد و فوق العاده ای قرار دارند. وقتی پلک های آقای نصیریان در سریال «شهرزاد» به لرزه افتاد، دل مخاطب ایستاد.
وی ادامه داد: می خواهم در مورد آقای نصیرانی صحبت کنم که وقتی دستش را روی قلم گذاشت، توانست چنان آثار فاخری خلق کند که بزرگانی مثل مهرجویی وسوسه شدند که کارش را به فیلم تبدیل کنند. وقتی به وجود کلی هنرمندی چون نصیریان فکر می کنیم، همه اینها در مقابل شخصیت واقعی و حضور کلی او کمرنگ می شود. آقای نصیرانی که امروز کلیله و دمنه و قابوس نامه و عالیقاپو و سیوسپل و تخت جمشید ایران و افتخار هنر یکپارچه ایران زمین است. اگر بازیگری هست که هنوز نتوانسته در کنار آقای نصیریان بازی کند و از حضور او بهره مند شود، به این دلیل است که چیز بسیار مهمی را در بازی اش از دست داده است. اگر بگذارند وجودشان مورد قدردانی انجمن باشکوه باشد و آرزوی قلبی من این است که خورشید وجودشان بتابد و خوشحال باشیم که توانستیم با آنها همکاری کنیم.
نصیریان بهترین الگو برای نسل فعلی و آینده است
داریوش معدبیان، نویسنده، مترجم، مدرس و بازیگر تئاتر و سینما در ادامه این مراسم گفت: این کتاب که توسط نگار حسینی تهیه شده و توسط داوود موسایی منتشر شده و تدوین اسناد آن چندین سال به طول انجامیده، تنها گام نخست است. در چارچوب تاریخ شفاهی گرفته شده است. تاریخ شفاهی باید مستند باشد تا موثر باشد. بسیاری از کتاب های بازیگری، تئاتر، هنر و سینما به صورت خاطره نویسی است و هنوز هم تهیه متن موثر برای بزرگان هنر بازیگری سخت است. این کتاب به چهار سطح از کار آقای نصیریان در سینما و تلویزیون می پردازد که یکی از آنها در مورد آقای نصیریان و شخصیت بزرگ انسانی ایشان است. به هر حال آقای نصیریان بهترین الگو برای نسل ما و آینده است.
علی نصیریان در ادامه با تشکر از افراد حاضر در جمع گفت: دوستانی که در این جمع بودند در مورد من حرف هایی زدند که من مطلقاً نخواستم و نخواهم کرد. چون من از بچگی این نمایش را دوست داشتم و مادرم تنبور و تنبور می نواخت و گاهی هم که تنبور می زد با او می خواندم و کاری که انجام دادم خواسته خودم بود، پس انتظار تعریف و تمجید ندارم. ستایش . آمدند و گفتند میخواهند خیابانی را به نام من بگذارند، اما من قبول نکردم چون یک نویسنده بزرگ میگوید وقتی رمان را میخوانی، آن را دور بریز و برو، ما هم همینطوریم.
وی با بیان اینکه علاقه اش به نمایش از دوران کودکی در او شکل گرفت، ادامه داد: پس از تشکیل گروه تئاتر در دبیرستان برای اینکه بدانم کدام تئاترها دانش آموز می پذیرند، یکی پس از دیگری به سراغ گروه های تئاتر رفتم تا بالاخره آن را پیدا کردم. جامعه باربادوس از من درخواست کرد. و وارد تئاتر شدم. رفتم پیش سعدی.
نصیریان با اشاره به شکل گیری تئاتر سعدی و حضور تاثیرگذار عبدالحسین نوشین به عنوان نقطه عطفی در تئاتر ایران، گفت: عبدالحسین نوشین – از اعضای حزب توده – تنها کتاب تئاتر را از زندان نوشت؛ در حالی که این اثر در تئاتر ایران رخ داد. یعنی در سال 1330 فقط یک کتاب تئاتر داشتیم و اینها بخشی از تاریخ شفاهی ماست.
این مدرس هنر و بازیگری با بیان اینکه در آن زمان تئاتر سعدی با تئاتر لاله زاری تفاوت داشت، افزود: در کودتای 7 مرداد، تئاتر سعدی به آتش کشیده شد و کلاس های ما قطع شد. بعد از سوختن تئاتر سعدی به هنرستان بازیگری رفتم. در ایران مدرسه نمایشی وجود داشت که سید علی خان نصر در آنجا مؤسسه پرورش اندیشه را تأسیس کرد. در آن زمان همه چیزهای سنتی مانند تعزیه و تخت هزاری مخالف آن بود. مثلاً ساختمان دولتی را که یک مکان تاریخی بود، خراب کردند و تبدیل به بانک ملی کردند. اینها از بی تدبیری های افرادی بود که در آن دوره حضور داشتند. در آن زمان رادیو و تلویزیون وجود نداشت و خود تخت هزاری در عروسی ها اجرا می شد.
این بازیگر پیشکسوت درباره علت شکل گیری تعزیه گفت: سخنرانان واقعه کربلا را بازگو کردند، اما تعزیه برای تاثیرگذاری بیشتر تماشاگران از وقایع کربلا ساخته شد، زیرا تاثیر تماشا بسیار بیشتر است. بزرگتر از هر نوع گفتار یا گفتاری است. به همین دلیل قسمتی از بدن اسب را قرمز رنگ کردند تا ذوالجناح – اسب سیدالشهدا (ع) – شود و وقتی وارد مجلس شد، مردم حرکت کردند و این اثر تجسم و هنرهای نمایشی است. . به همین دلیل هر کاری را که انجام می دادم دوست داشتم و جزو آرزوهایم بود و منتظر تعریف و تمجید نبودم.
نصیریان تصریح کرد: در زندگی ام جز بازیگری کار دیگری انجام نداده ام و مدت کوتاهی فقط معلم مدرسه ابراهیم بنی احمد بودم. یک بار جمشید شیبانی که «آقای هالو» را بازی کرده بودم، من را در اداره نمایش دید و به من گفت خودت بیا این کار را بکن و فیلمش را بگیر. گفتم من کارگردان سینما نیستم و بیشتر به بازیگری و ارتباط انسانی با مخاطب علاقه دارم. به همین دلیل است که تئاتر چیزی تکرار نشدنی و حاوی یک ارتباط منحصر به فرد، انسانی و دو طرفه است و من هم از ابتدا این موضوع را دوست داشتم.
در این مراسم تنی چند از چهره های مطرح فرهنگ و سینما از جمله شهاب حسینی، علی دهکردی، محمود دولت آبادی، بهمن فرمان آرا، داریوش معدبیان، جلال معیریان گوهر خیراندیش، محمد متوسلانی، پژمان بازغی، بنیپال شومون، بهروز رضوی، شمعنی، بهروز رضوی، شمعبدی حضور داشتند. . صبا سهیلی، بهاره افشاری، فرزین محدث، اسماعیل محرابی، ابوالحسن داودی، بیتا منصوری، سهیل کریمی، علی نیک بهبودات، احمد مسجد جامعی، علیرضا تابش، سید جمال ساداتیان و داوود موسایی در پردیس سینمایی نصیریان و تالار من برگزار شد. در پایان کتاب زندگینامه علی نصیریان اعلام شد.
در پایان این مراسم کلیپی از هنرمندانی چون ژاله علو، محمود دولت آبادی، پرویز پرستویی، شهاب حسینی، الناز شاکردوست، سروش صحت، حبیب رضایی، گوهر خیر اندیش و بهاره افشاری پخش شد که به بیان خاطراتی پرداختند. ویژگی ها و جایگاه علی نصیریان. .