در اکتبر 2021، مایکروسافت ابزاری به نام «زیر سیستم ویندوز برای اندروید» (به اختصار WSA) معرفی کرد. این ویژگی با نامی عجیب و گیج کننده به ویندوز 11 اجازه می داد تا اپلیکیشن های اندروید را اجرا کند. این ویژگی روی هر دو پردازنده x86-64 و مبتنی بر ARM کار می کرد، اگرچه امروزه اکثر اندرویدها روی ARM اجرا می شوند. در آینده با ما همراه باشید.
اما خبر بد برای طرفداران WSA این است که ظاهرا مایکروسافت از کاری که انجام داده پشیمان شده است و سال آینده این ویژگی را حذف خواهد کرد! مایکروسافت صفحه WSA را در سایت Microsoft Learn به روز کرد و اعلام کرد که این ویژگی دیگر در 5 مارس 2025 (5 آوریل 1404) پشتیبانی نخواهد شد. تا آن زمان، همچنان می توانید برنامه های مورد علاقه خود را از اپ استور آمازون دانلود، نصب و اجرا کنید و حتی در صورت بروز مشکل، پشتیبانی دریافت کنید.
با این حال، یک سال دیگر هیچ کس نمی داند چه اتفاقی خواهد افتاد. با توجه به تاریخچه ویندوز و اینکه چقدر توسعه دهندگان خارج از مایکروسافت می توانند با آن انجام دهند، کاملاً ممکن است که یک تلاش جامعه بتواند دوباره توانایی اجرای برنامه های اندروید را در ویندوز احیا کند. در حال حاضر، برخی از توسعه دهندگان موفق به نصب و اجرای گوگل پلی استور بر روی ویندوز حتی بدون پشتیبانی رسمی شده اند، بنابراین حذف این ویژگی توسط مایکروسافت لزوماً به معنای غیرممکن بودن فعال سازی مجدد آن نیست.
در مورد فروشگاه Google Play صحبت می کنیم و باید گفت که این موضوع مانع از این نمی شود که فکر کنیم عدم پشتیبانی رسمی از فروشگاه Google Play باعث مرگ WSA شده است. گوگل پلی استور بزرگترین مزیت رقابتی گوگل در پلتفرم اندروید است. درست است که خود سیستم عامل اندروید متن باز است، اما دستگاه هایی که به گوگل پلی استور دسترسی ندارند، محبوبیت چندانی کسب نمی کنند (همانطور که برای هوآوی اتفاق افتاد و پس از تحریم گوگل، جایگاه آن در بازارها از دست رفت. جهان).
در هر صورت، هیچ خبری از هیچ تغییری در ویژگی Phone Link نیست، بنابراین همچنان میتوانید از دستگاه ویندوز خود به برنامههای اندروید دسترسی داشته باشید، به جز اینکه این برنامهها روی تلفن همراه شما اجرا میشوند و به سادگی در رایانه شما نمایش داده میشوند. منتقل می شود. البته فقط گوشی های هوشمند خاصی از برندهای خاص از این ویژگی پشتیبانی می کنند (می توانید لیست آنها را بررسی کنید اینجا نگاه کن).
علاوه بر این، خود گوگل نیز سعی کرده از طریق ابزار گوگل پلی گیمز، امکان اجرای اپلیکیشن ها و بازی های اندروید را بر روی رایانه های شخصی فراهم کند. همانطور که از نام آن پیداست، این ابزار بیشتر بر روی بازی ها متمرکز است، اگرچه هیچ تفاوت اساسی بین برنامه و بازی وجود ندارد (بازی ها پول بیشتری تولید می کنند و بنابراین در تبلیغات برجسته می شوند). علاوه بر این، برنامه های شخص ثالث دیگری نیز وجود دارند که می توانند برنامه ها و بازی های اندروید را در ویندوز و لینوکس اجرا کنند.
آیا از WSA استفاده کرده اید؟ با آن چه کرده اید؟ حتما تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان دی جی به اشتراک بگذارید.