به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز رحیمی در اولین همایش بین بین المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع با اشاره به چالش ها و راهکارهای اجرای برنامه سلامت خانواده در ایران، گفت: موضوع تامین منابع مالی و تامین پایدار منابع یکی از مشکلات اساسی نظام سلامت خانواده است. همه کشورها و دولت ها
وی خاطرنشان کرد: کمبود منابع و پایداری آن مختص کشور ما نیست و با توجه به بحث و گفتگو با مسئولان نظام سلامت و سازمان های بین المللی و مطالعه مقالات مروری، این مشکل برای همه کشورها وجود دارد.
به گفته رحیمی، صرف نظر از نوع منابع در کشور ما، در دهه های اخیر قوانین خوبی برای تامین منابع تصویب شده است. به عنوان مثال مالیات یک درصدی سلامت یا ماده 46 قانون الحاق که 10 درصد از منابع خالص اختصاصی نظام سلامت را تامین می کند.
وی مهمترین و چالش برانگیزترین نکته را هماهنگی کامل مولفه های تامین کننده منابع ارائه دهندگان خدمات، گیرندگان و تامین کنندگان هزینه های نظام سلامت و افزایش هزینه های نظام سلامت عنوان کرد.
رحیمی با اشاره به درس هایی که از کرونا گرفته شده، خاطرنشان کرد: در ایام کرونا، بازگشت به نظام اولیه سلامت، مراقبت های پزشکی و … مراقبت شخصیما شاهد کاهش بار هزینه های نظام سلامت و هزینه های روانی و اجتماعی بودیم و با بازگشت به سیستم های مراقبت و درمان حاد، بار هزینه ها افزایش یافت.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت توجه به ارائه دهندگان خدمات را در این راستا مهم دانست و گفت: تا زمانی که سیستم های پرداخت ما در راستای تلاش های ارائه دهندگان خدمات و نیازهای دریافت کنندگان خدمات باشد، با درگیری مواجه خواهد شد و مشکلات زیادی پیش خواهد آمد. آه تو ما ایجاد می کنیم
به گفته وی، در فرهنگ سازمانی نظام های سلامت، ارائه دهندگان خدمات رکن مهمی هستند و خدمات داخلی به مشتریان از دیگر ارکان مهم در ارائه خدمات و حفظ و نگهداری کیفیت خدمات است.
رحیمی چالش اصلی نظام سلامت را در کنار کمبود منابع و دسترسی به موقع به منابع بیشتر برای پرداخت هزینه های نظام و نوع نگاه دولت در تامین منابع به ارائه دهندگان خدمات دانست.
به گفته وی، به میزانی که مبلغ پرداختی به ارائه دهندگان خدمات متناسب با ارزش خدمات آنها و قابل توجه تر باشد، در ارائه خدمات پویاتر می شوند و فرهنگ سازمانی ما نیز انعطاف پذیر است. بیاورید بزرگتر خواهد بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در نظام سلامت مسئولیت های اجتماعی و ایفای نقش اجتماعی در همه زمینه ها است، گفت: یادآوری این نقش آفرینی ضروری است. نام تجاری دارند.
وی تاکید کرد: مراقبت های اولیه سلامت و اتفاقاتی که در حوزه سلامت رخ می دهد به عنوان یک موضوع اساسی امروز نیازمند تجاری سازی از نوع آن است. نام تجاری دارد.
رحیمی با اشاره به تلاش های نظام سلامت ایران در دهه های گذشته در بحث مراقبت های اولیه و مراقبت های اولیه گفت: این مراقبت های اولیه می تواند برند خوبی باشد و با استفاده از این ظرفیت می توان هزینه های نظام سلامت را کاهش داد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: برگزاری این همایشها و کنگرهها میتواند به این اعتبار کمک کند، اما لازمه این امر، حضور تامینکنندگان هزینههای نظام سلامت و دریافتکنندگان خدمات سلامت علاوه بر مولفههای اصلی ارائهکنندگان است. از خدمات
رحیمی در پایان ابراز امیدواری کرد: این همایش علاوه بر جلب توجه بیشتر مسئولان، سیاستگذاران و دولت به موضوع سلامت، امکان ارائه خدمات به نحو مطلوب و ایجاد خدمات بیشتر را نیز به ما بدهد. . ارزش با در نظر گرفتن محدودیت ها و مدیریت بهتر منابع بیایید به مردم پول بدهیم.