به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، علیرضا ارسطویی گفت: لایروبی کانال آبیاری سیمین دشت هر ساله به منظور آماده سازی این شبکه برای انتقال و توزیع مناسب آب و در راستای افزایش راندمان، افزایش می یابد. سرعت انتقال آب شرب به گرمسار، توزیع عادلانه آب بین کشاورزان و پرهیز از هدر رفت منابع آب.
وی افزود: در تاسیسات آبی سیمین دشت تا مرز استان تهران اقداماتی از قبیل لایروبی و پاکسازی کانال شبانه روزی به مدت دو ماه، پاکسازی و بازگشایی کامل فاضلاب ها و قنات ها توسط باربران، حمل رسوبات و جابجایی لجن کشی در قسمتی از مسیر توسط 80 کامیون، عملیات تعمیر 11 دریچه آبگیر، کاشت بوته در جاده و … برو تعمیر کانال، شکستگی، تعمیر و بازسازی لاینینگ کانال در 20 مکان انجام شد.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آب و برق شرکت آب منطقه ای تهران بیان کرد: آب شرب و صنعت کانال نیاز سیمین در شهرستان های گرمسار و آرادان همچنین شبکه آبیاری کشاورزی گرمسار در استان سمنان و همچنین نیاز حدود 600 هکتار از باغات استان تهران را تامین می کند.
وی تاکید کرد: این فعالیت ها بر اساس استراتژی اساسی شرکت آب منطقه ای تهران در راستای خدمات رسانی بهینه به مردم منطقه برنامه ریزی شد تا بتوانیم در سال جدید آب برای خدمت رسانی به مردم تلاش بیشتری کنیم.
شایان ذکر است: سد و کانال انحرافی سیمین دشت به منظور جداسازی آب از رودخانه قرص جاری و جلوگیری کنید از شور و شوق توسعه و انتقال 15 متر مکعب بر ثانیه از منابع آب رودخانه. طناب او در سال 1384 در شهرستان گرمسار به بهره برداری رسید.
این کانال به موازات راه آهن شمال و رودخانه است قرص رودخانه دیرت از شمال به جنوب و ساختن بسیاری از سازه های عبوری با رودخانه. قرص رودخانه مشرف و قنوات با آن همراه است و امتداد 22 کیلومتری آن در استان تهران قرار دارد.
امسال با ورود سامانه بارشی به حوضه به ویژه شمال شرق و سیمین دشت در تاریخ های (27 و 28 خرداد) موجب آبگرفتگی مسیل ها و خسارات اقتصادی زیادی شد. جاری شدن سیل در سد سیمین دشت و قطع آب کانال و مسدود شدن حدود 2 کیلومتر از کانال در مرز دو استان.