به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، هاشم داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در دومین جشنواره ملی جایزه ثریا که در سالن همایش های بین المللی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: دانشگاه. : یکی از برنامه های هفتم توسعه، جذب 320000 دانشجوی بین المللی در یک برنامه 5 ساله است.
وی اضافه کرد: وقتی صحبت از جذب 320 هزار دانشجوی بین المللی می شود به این معناست که باید الزامات اجرایی آنها را در سطح ملی تامین و برآورده کنیم که سیاست گذاری و تنظیم مقررات در سطح دانشگاه است. باید بتوانیم برای ایران جاذبه های بین المللی ایجاد کنیم. وقتی از مرجعیت علمی ایران صحبت می کنیم به معنای جذب دانشجویان بین المللی است. برای دستیابی به این هدف باید برنامه راهبردی در کنار برنامه های عملیاتی تهیه کنیم تا زمینه را برای جذب دانشجویان بین المللی به عنوان یکی از راه های رسیدن به مرجعیت علمی فراهم کنیم.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: جذب و تحصیل دانشجویان بین المللی در ایران قابل توجه است و از دو جهت بررسی می شود. اولاً شرکت در رقابت فعلی جذب دانشجوی بین المللی و ثانیاً از نظر سیاست راهبردی دستیابی به مرجعیت علمی و اطمینان از منافع کوتاه مدت و بلندمدت جذب دانشجویان بین المللی. پر واضح است که در شرایطی که ایران دارای آموزش عالی و دانشگاههایی است که در سطح بینالمللی دارای مزیت هستند، باید وارد عرصه رقابت شود و با توجه به اهداف و سیاستهای راهبردی خود برای جذب دانشجویان بینالمللی تلاش کند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بیش از 200 دانشگاه از وزارت علوم مجوز جذب دانشجوی بین المللی دریافت کرده اند، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 200 دانشگاه از وزارت علوم مجوز جذب دانشجوی بین المللی را دریافت کرده اند. وی تصریح کرد: هیچ مانع شناختی، نهادی و قانونی در مسیر جذب دانشجویان بین المللی وجود نداشته باشد. بنابراین وقتی صحبت از دستیابی به مرجعیت علمی از طریق جذب دانشجویان بین المللی می شود، باید موانع تحقق این چشم انداز را که یکی از خواسته های رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است نیز برطرف کنیم.
داداش پور تصریح کرد: 90 درصد دانشجویان بین المللی که در ایران تحصیل می کنند از کشورهای افغانستان و عراق هستند که نشان می دهد ما فقط روی این 2 کشور تمرکز کرده ایم در حالی که 193 کشور در زمینه جذب دانشجوی بین المللی می توانیم روی آنها تمرکز کنیم.
مسئول سازمان امور دانشجویی با بیان اینکه تفاوت فرهنگی بین کشورها باید پذیرفته شود، تصریح کرد: این تفاوت فرهنگی بین کشورها را باید پذیرفت. وی تاکید کرد: هر دانشجویی که از هر کشوری وارد ایران شود با مختصات کشور خود در این کشور حضور خواهد داشت. باید تا جایی که می توانیم برای حضور آنها ظرفیت سازی کنیم تا شاهد افزایش جذب دانشجویان خارجی باشیم.
داداش پور با بیان اینکه باید به تسهیل جذب دانشجویان بین المللی کمک کنیم، تصریح کرد: وی گفت: زبان فارسی زبان ارتباطی است که با امضای شورای انقلاب فرهنگی دانشجویان بین المللی می توانند علاوه بر زبان فارسی از زبان دوم نیز بهره مند شوند. بنابراین باید از ظرفیت دانشگاه ها برای آموزش زبان فارسی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: اگر دانشگاه ها دید باز داشته باشند می توانند از همه امکانات برای جذب دانشجوی بین المللی استفاده کنند و دانشگاه ها باید روی برندسازی تمرکز کنند. هدف همه طرح ها دستیابی به اقتدار علمی ایران است. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدف به کار گیریم.