به گزارش بازار به نقل از قیمت آهنبازار آهن که در روزهای اخیر به دلیل کاهش قیمت دلار آرام شده بود، دیروز با افزایش قیمت دلار تا 60 هزار تومان دوباره ملتهب شد.
نوسانات قیمت دلار در روزهای اخیر باعث شده تا بازار آهن با نوسانات زیادی مواجه شود. در روزهای اخیر افزایش 1000 تومانی قیمت میلگرد مشاهده شد.
قیمت دلار پس از چند روز توقف در کانال 59 هزار تومانی، روز گذشته از مرز 60 هزار تومان عبور کرد و در پایان روز 60 هزار و 200 تومان بسته شد. البته این افزایش قیمت با فاصله کوتاهی در قیمت تمام شده ساختمان و فشار وارده بر سازنده و مصرف کننده منعکس خواهد شد.
بازار آهن با نوسانات دلار ملتهب شده است
بازار آهن طی روز گذشته با نوسانات متعددی همراه بود به طوری که قیمت روز میلگرد در برخی کارخانه ها به طور میانگین بین 100 تا 300 تومان افزایش یافت اما در برخی کارخانه ها قیمت ها ثابت ماند. حداقل قیمت پیشنهادی میلگرد در بازار روز گذشته به بیش از 26 هزار و 500 تومان رسید.
در پی نوسانات روزافزون بازار، قیمت میلگرد متوسط ۲۶۹۰۰ تومان، قیمت میلگرد فایکو ۲۶۳۰۰ تومان و میلگرد ۱۴ و ۱۶ ذوب آهن اصفهان ۲۷۴۰۰ تومان اعلام شد. قیمت میله آناهیتا گیلان با بالاترین قیمت روز گذشته به 28 هزار تومان رسید.
میلگرد در اکثر کارخانه ها ثبات قیمت را تجربه کرد، اما قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان و قیمت میلگرد ظفر بناب قیمت این محصول را 50 تا 100 هزار تومان کاهش دادند.
قیمت ورق سیاه در اکثر کارخانجات ثابت ماند، اما قیمت ورق فولاد مبارکه در برخی ضخامت ها بین 200 تا 500 تومان کاهش یافت. قیمت ورق روغنی، قیمت ورق گالوانیزه و قیمت ورق فولادی در اکثر کارخانجات ۷۰۰ تومان افزایش یافت.
قیمت پروفیل ساختمان، قیمت پروفیل مبلمان، قیمت پروفیل آلومینیوم و انواع پروفیل در برخی کارخانه ها با افزایش 200 تومانی به 700 تومانی همراه شد. قیمت قوطی و پروفیل ورق فلزی به ضخامت 2 میلی متر نیز از 200 تومان به 600 تومان افزایش یافت و تقریباً به 43 هزار و 500 تومان رسید.
قیمت روز لوله مانیسمان، لوله داربست و سایر لوله ها در اکثر کارخانه ها بین 200 تا 700 تومان افزایش یافت. قیمت روز نبشی و ناودانی و سپر آهنی در اکثر کارخانجات بین 200 تا 300 تومان افزایش یافت اما در برخی کارخانه ها قیمت ها ثابت ماند.
همانطور که گفته شد، با افزایش قیمت دلار که ظاهرا اخبار سیاسی ناشی از آن بود، قیمت آهن به روند صعودی خود ادامه داد، علاوه بر نوسانات دلار، کمبود نقدینگی در بازار و همچنین انباشته شدن کالاهای غیراستاندارد فروخته شده از دیگر عواملی است که به التهاب بازار آهن دامن زده است.
گفتنی است در حال حاضر کارخانجات بخش خصوصی در بازار مزیت دارند و با بهره گیری از نوسانات دلار و محرک معاملات بورس کالا، قیمت ها را به طور مستمر افزایش می دهند. به گفته کارشناسان تا زمانی که نوسانات دلار ادامه داشته باشد، بازار آهن نیز با التهاب و نوسانات فراوان همراه خواهد بود.
در هفته گذشته نوسانات نرخ ارز محرک اصلی بازار فولاد و افزایش قیمت محصولات زنجیره ای بود. به نظر میرسد محدودیتهای انرژی در تولید شمش و تحویل سفارشها با مشکل مواجه شده است که این موضوع نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهن محسوب میشود.
بخشنامه جدید وزارت حراست مبنی بر عرضه تمامی ارز صادراتی با نرخ نیما بر صادرات فولاد و همچنین وضعیت صنعت فولاد در سال آینده با توجه به افزایش حقوق و دستمزد، محدودیت ها تاثیرگذار خواهد بود. رابطه بین بردارهای برق و انرژی ناشناخته است و یکی از پارامترهای تعیین موثر بودن قیمت آهن است.
91% پیشنهاد
گزارش ها از معاملات شمش فولاد حاکی از افزایش تقاضا و قیمت این محصول بود. روز گذشته بیش از 166 هزار و 713 تن شمش فولاد در بورس کالا عرضه شد که 91 درصد آن معامله شد. حجم تقاضای روز دوشنبه برای شمش فولاد 1.9 برابر حجم عرضه بود.
میانگین موزون قیمت شمش فولاد در روز دوشنبه با ۱.۴۷ ریال افزایش نسبت به هفته گذشته، کیلویی ۲۱ هزار و ۱۷۲ تومان بود. میانگین قیمت پایه شمش فولاد نیز 20 هزار و 340 تومان در هر کیلوگرم برآورد شد که نسبت به هفته گذشته 1.1 درصد رشد نشان می دهد.
روز دوشنبه شمش فولاد با میانگین قیمت کیلویی 23 هزار تومان در بازار فیزیکی معامله شد که با احتساب هزینه حمل و نقل و تولید، حداقل قیمت میلگرد به 26 هزار تومان در هر کیلوگرم می رسد.
وزارت امنیت اعلام کرده است که در سال آینده تمامی ارزها باید با میانگین نرخ ارز صادر شود. این موضوع می تواند انگیزه صادرات را کاهش دهد و عرضه محصولات را در بازار داخلی افزایش دهد. لازم به ذکر است که در چنین شرایطی بازار می تواند منفی شود.
خرید 90 هزار تن آهن مسکن ملی
در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، روز دوشنبه 23 اسفند 1402، بیشترین خرید فولاد در بورس کالا با هدف تامین مصالح مورد نیاز این طرح انجام شد. در این معامله 90 هزار تن فولاد شامل چهار نوع میله تقویت کننده پرکاربرد به مبلغ حدود 2 میلیارد تومان خریداری شد.
این معامله بزرگترین خرید فولاد برای عملیات تولید مسکن در کشور محسوب می شود. این اقدام نشاندهنده عزم دولت برای تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و با این خرید بخش بزرگی از عملیات عمرانی پروژههای نهضت ملی مسکن از سال آینده از افزایش قیمتها نجات مییابد.
هدف از این خرید را می توان مدیریت زنجیره کالا از ابتدای زنجیره فولاد تا مسکن، پرهیز از افزایش قیمت پروژه های نهضت ملی مسکن و تسریع در روند ساخت و ساز دانست.
به همین ترتیب می توان آنها را اهداف و پیامدهای این توافق دانست.