به گزارش گروه فرهنگی زندگی; مراسم بزرگداشت حجت الاسلام والمسلمین مرتضی امین الرعایا به پاس سالها خدمت خالصانه در خط مقدم هنر و ادبیات انقلاب اسلامی روز سه شنبه 24 اسفندماه با حضور یاسر احمدوند نماینده مجلس شورای اسلامی امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی، مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، سردار حمید بزم شاهی دیر اشرف، فرمانده کل سپاه، قاسم تبریزی، نویسنده، مورخ، محمد میرکیانی نویسنده، پیشکسوتان دوران کودکی و نوجوانی و فعالان عرصه فرهنگ، هنر و ادبیات در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
یاسر احمدوند در این مراسم به لزوم شناخت و اهمیت دادن به هنرمندان گمنام انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: هنرمند توانا به اندازه هنر او شناخته شده نیست، یعنی سعی کرده گمنام بماند که این قابل ستایش است در تعلیم و تربیت دینی آنچه در مورد انقلاب ذکر شده چنین است: در حدیث شریف نبوی انقلاب به حضرت حق نسبت داده شده است. می گویند غم و شادی که در مردم دیده می شود نتیجه همین مشکل است.
هنرمندانی مانند امین الرعایا هنری داشتند که زشتی و زیبایی را به معنای درست نشان می داد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کار هنری ایجاد غم و شادی با استفاده از عواطف است، افزود: این مفهوم هنری دینی و انقلابی است که هنرمندانی چون امین الرعایا داشته اند. آن هنر . ، هنری که زشتی و زیبایی را به معنای درست نشان می داد. .
وی ادامه داد: امیدواریم موسساتی که امین الرعایا آرم خود را برای آنها طراحی کرده و حق این کار را دارند، برای تقدیر و تشکر از ایشان تلاش کنند. به عنوان مثال نامگذاری مکان ها به نام آنها و معرفی شخصیت آنها به افرادی که در این سازمان ها کار می کنند.
این نشست به منظور تجلیل از هنر کودکان و نوجوانان انقلاب اسلامی است
میثم نیلی با اشاره به اینکه مرتضی امین الرعایا به دلیل کمبود امکانات شبانه روز بر روی آثار خود کار می کرد، گفت: چیزی مهمتر از آینده و تلاش آیندگان و جهان اسلام نیست. آینده برای نسلی است که امروز برایش می جنگیم، اگر خوب انجام دهیم، خوب برداشت می کنیم و اگر نه، باید با عواقب آن مواجه شویم.
کتاب هایی که امین الرعایا در انتشارات پیام آزادی منتشر کرد، نسلی را تحت تأثیر قرار داد
مدیرکل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ادامه داد: اگر کودک را کاربردی ترین مخاطب بدانیم، می بینیم که این روزها مردم چقدر زحمت کشیده اند و امروز وظیفه ما چیست، آیا کاری جز آموزش و پرورش نداریم. کودک؟ نسل آینده؟ آیا نقش محوری هنر و ادبیات را جدی می گیریم؟
به گفته وی، این نشست به منظور تجلیل از امین الرعایا و همچنین تجلیل از هنر کودکان و نوجوانان انقلاب اسلامی است. کتاب هایی که امین الرعایا در انتشارات پیام آزادی منتشر کرد، یک نسل را تحت تأثیر قرار داد.
نیلی افزود: امروز نویسندگان ما اگر می خواهند آینده ای زیبا برای تمدن اسلامی رقم بزنند باید به افرادی که در این عرصه تلاش کردند توجه کنند.
ما هر روز به جنبه های جدیدی از انقلاب پی می بریم.
سردار حمید بزمشاهی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی تحول بزرگی در نظریه های انقلاب در حوزه مطالعات انقلاب ایجاد کرد، ادامه داد: انقلاب اسلامی از نظر شکل و محتوا با سایر انقلاب ها متفاوت بود. در مورد محتوای آن، بسیار روشنفکرانه و تأمل برانگیز است، در حالی که بقیه انقلاب ها ریشه های پایدار و مادی دارند. این انقلاب باید مدبرانه و هنرمندانه پیش می رفت.
ابعاد شخصیت امین الرعایا را آموختم و متوجه شدم بسیاری از تغذیه های فکری ما از کجا سرچشمه می گیرد.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشرف افزود: اگر حوزه های دفاع مقدس را به عناصر مختلف انسانی و کلی که می شناسیم محدود کنیم کار درستی نیست. در کنار کلیاتی که مشاهده می کنیم به مرور زمان پدیده های دفاع مقدس شکل گرفته است. ما هر روز به جنبه های جدیدی از انقلاب پی می بریم.
وی با اشاره به اینکه آرم سپاه توسط امین الرعایا طراحی شده است، ادامه داد: امروز به مراسم بزرگداشت طراح نشان سپاه دعوت شدم، ابعاد شخصیتی امین الرعایا را آموختم و متوجه شدم که منشأ بسیاری از آثار از کجاست. علوفه فکری ما
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه فعالیت امین الرعایا گسترش یافت.
قاسم تبریزی می گوید حرکت عادل را بشناسید (مرتضی امین الرعایا به این نام معروف است) باید به وضعیت فرهنگی، سیاسی و هنری نگاه کنیم، گفت: در سال های انقلاب نیروها با اخلاص، فداکاری و فداکاری وارد میدان شدند. در این دوره شاهد نیروهای برجسته ای در شعر و ادبیات و هنر بودیم که از جمله آنها استاد عادل بود که در آن زمان جوان بود.
تجلیل از «عادل» تجلیل از فردی است که جان خود را فدای اسلام کرد و بخشی دیگر تجلیل از افرادی است که در این عرصه تلاش کردند.
این مورخ با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی حوزه فعالیت امین الرعایا گسترش یافت، ادامه داد: حضور برادرمان در نشریات اسلامی و انتشار ماهیت احزاب مفید بود که برای دسترسی به این اطلاعات، ارزش دارد. با مراجعه به نشریات از سال 1377 تا 1378. در طراحی نشان سپاه حضور داشت و محدودیتی برای حرکت فرهنگی نداشت.
این نویسنده با شروع فعالیت انتشارات پیام آزادی افزود: با شروع به کار انتشارات پیام آزادی وارد عرصه ادب و فرهنگ شد. باید توجه داشت که این نسل به دنبال مقام و شهرت و ثروت نبودند، اسلام و خدمت برایشان مهم بود. از این گذشته نمی توان نقش ویراستاران را در ارائه هنر و فرهنگ در این دوره نادیده گرفت.
به گفته این مورخ، تکریم برادر عادل تجلیل از فردی است که جان خود را در راه اسلام فدا کرده است و بخشی دیگر تجلیل از افرادی است که در این عرصه تلاش کردند.
سریال «قصه ما همان بود» با تصویرسازی «امین الرعایا» ساخته شد.
محمد میرکیانی با اشاره به اینکه فعالیت خود را از سال 68 در انتشارات پیام آزادی آغاز کرد، گفت: مجموعه 5 جلدی. این داستان ما بود و در این انتشارات در مجموع 10 جلد کتاب منتشر شد.
این نویسنده پیشکسوت کودک و نوجوان توضیح داد: مجموعه این داستان ما بود بعد از انقلاب منتشر شد، زمانی که ویراستاران از داستان های قدیمی استفاده نمی کردند. این کتاب با تصویرگری مرتضی امین الرعایا خلق شده است.
دعای لازم برای شناخت بهتر خدا
مرتضی امین الرعایا با اشاره به اینکه تا چند روز دیگر ماه مبارک رمضان آغاز می شود، گفت: اگر به دعاهای این ماه نگاه کرده باشید در همه آنها از خداوند می خواهیم که ما را به مکه و حج ببرد اما ممکن نیست این دعا را برآورده کنید زیرا این سفر هزینه های زیادی دارد اما در دعاها نوشته شده است.
وی با اشاره به پاسخ آیت الله بهجت به این سوال، ادامه داد: آیت الله بهجت فرمودند این یک دعا است، اما نباید فراموش کرد که چند صلوات کوچک وجود دارد و اگر خوانده شود، خداوند فردی خلق می کند که هر روز به مکه می رود. سال.” و ثواب او را می نویسند. وقتی دوستانم اصرار کردند که در این جلسه شرکت کنم، فکر کردم صحبت در مورد این دعا بهترین هدیه برای شناخت خدایمان است.
در پایان این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع قابل توجهی از حاضران هدایایی را به مرتضی امین الرعایا تقدیم کردند.