افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
2

تغییرات آب و هوایی احتمال ورود طوفان های استوایی به دریای عمان را افزایش داده است

  • کد خبر : 219711
تغییرات آب و هوایی احتمال ورود طوفان های استوایی به دریای عمان را افزایش داده است

به گزارش بازار، بهزاد لایقی معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور گفت: تغییرات اقلیمی وقوع و شدت طوفان های گرمسیری در شمال اقیانوس هند را افزایش داده است که احتمال ورود طوفان به اقیانوس هند را نیز افزایش داده است. دریای عمان. به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، لایقی در […]

به گزارش بازار، بهزاد لایقی معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور گفت: تغییرات اقلیمی وقوع و شدت طوفان های گرمسیری در شمال اقیانوس هند را افزایش داده است که احتمال ورود طوفان به اقیانوس هند را نیز افزایش داده است. دریای عمان.

به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، لایقی در دومین کنفرانس بین المللی علوم دریایی گفت: بررسی های ما در خصوص اثرات تغییرات اقلیمی بر وقوع و شدت طوفان های گرمسیری در دریای عمان و شمال اقیانوس هند نشان می دهد. که احتمال ورود و تاثیر این طوفان در سواحل جنوبی کشور به ویژه در سواحل مکران افزایش یافته است.

وی افزود: طوفان های گرمسیری اثرات مخربی بر سواحل و کاربری های ساحلی و دریایی دارد، به طوری که در دهه های اخیر سواحل کشورمان نیز تحت تاثیر این پدیده ها قرار گرفته است.

معاون پیش بینی مخاطرات جوی و توسعه مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: افزایش دمای اقیانوس ها و تغییر الگوی جوی حاکم بر منطقه از جمله عوامل موثر در افزایش آسیب پذیری سواحل جنوبی کشور در برابر این پدیده خطرناک است.

لایقی بیان کرد: تحقیقات ما نشان می دهد طی 30 سال گذشته وقوع طوفان های گرمسیری در شمال اقیانوس هند به ویژه دریای عرب که بخشی از مرز دریای عمان را تشکیل می دهد، افزایش یافته است.

وی افزود: همچنین شدت طوفان ها در این منطقه و مدت فعالیت آنها افزایش یافته است، بنابراین این روند با شیب تندتری در دریای عرب همراه بوده است.

رئیس پیش بینی خطرات جوی و توسعه مدیریت بحران سازمان گفت: از سال 2007 طوفان های گرمسیری بسیاری سواحل جنوبی کشور را تحت تاثیر قرار داده است اما دو طوفان وارد دریای عمان شده و بیشترین تاثیر را داشته است.

لایقی افزود: برآوردها نشان می‌دهد با ادامه افزایش میانگین دمای زمین و اقیانوس‌ها، احتمال ورود طوفان‌های گرمسیری به دریای عمان و تأثیرگذاری بر سواحل جنوبی کشور افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: با توجه به لزوم توسعه دریا محور به ویژه در سواحل مکران، لازم است اقدامات مناسبی برای پایش، پیش بینی و کاهش اثرات خطرناک طوفان های گرمسیری در این منطقه انجام شود.

این مسئول ادامه داد: سواحل جنوبی کشور به ویژه سواحل مکران ظرفیت زیادی برای توسعه دارند و برای پایداری این توسعه باید الزامات اقلیمی در طرح ها و پروژه های این منطقه و در هر طرح و برنامه ای رعایت شود. پروژه با پیوست اقلیمی باید دنبال و اجرا شود.

لایقی در جای دیگری گفت: از سوی دیگر آمادگی ها برای مقابله با این طوفان ها باید ارتقا یابد و یکی از نیازهای این اداره توسعه شبکه پایش، پیش بینی و درمان اثرات طوفان های گرمسیری است.

وی گفت: از تجهیزات هواشناسی مورد نیاز سواحل جنوبی به ویژه سواحل مکران رادارهای هواشناسی و امواج، شناورهای هواشناسی و ایستگاه های ساحلی است.

معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران خطرات جوی سازمان هواشناسی کشور گفت: از دیگر اقدامات فنی برای بهبود زیرساخت های هواشناسی دریایی می توان به به روز رسانی مدل های پیش بینی دریایی با رویکرد تلفیق مدل های هواشناسی و دریایی، توسعه سامانه هشدار سریع طوفان های گرمسیری با وی با تمرکز بر سواحل مکران و تهیه نقشه خطر طوفان های استوایی بر اساس پراکندگی و کاربری جمعیت خاطرنشان کرد.

لایقی افزود: همکاری با نهادهای منطقه در رصد، پیش بینی و کاهش اثرات طوفان های گرمسیری (PTC) یکی دیگر از راهکارهای موثر است که در حال حاضر جزء برنامه های عملیاتی سازمان هواشناسی کشور است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=219711

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.