افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
1

مجلس یازدهم خانه ملت نبود. اینها دلایل است/ مجلس باید طنین صدای ملت باشد

  • کد خبر : 217340
مجلس یازدهم خانه ملت نبود.  اینها دلایل است/ مجلس باید طنین صدای ملت باشد

روزنامه شرق نوشت: طبیعی است مجلسی که صدای ملت را می زند در 70 ماده یک تبصره هم درباره بحث حجاب نمی نویسد. در مواجهه با تورم طاقت فرسا، گرانی و مشکلات معیشتی مردم، از دولت می خواهد که پاسخگو باشد، پیشنهاد دولت خود را برای بودجه سالانه رسانه ملی در 8 ضرب نکند و […]

روزنامه شرق نوشت: طبیعی است مجلسی که صدای ملت را می زند در 70 ماده یک تبصره هم درباره بحث حجاب نمی نویسد. در مواجهه با تورم طاقت فرسا، گرانی و مشکلات معیشتی مردم، از دولت می خواهد که پاسخگو باشد، پیشنهاد دولت خود را برای بودجه سالانه رسانه ملی در 8 ضرب نکند و بهمنی از بودجه را برای فرهنگیان متعدد ارسال نکند. موسسات بی شخصیت و به ریش فقرا بخندند.

مجلس قوی بیش از هر چیز باید مراقب قدرت خود نهاد مجلس باشد که حرمت امامزاده است.

حکمت حکمرانی مستلزم تشکیل پارلمانی قوی است، اما موازی کاری و افزایش مراکز قانونگذاری در کنار محدود بودن سیستماتیک صلاحیت نامزدها عملاً از روند تضعیف نهاد پارلمان جلوگیری کرده است. مجلس کند شده است. یا قطع شده است.

نباید گفت که تلاش ملت ایران در قانون اساسی و انقلاب اسلامی با انتخابات اخیر بی نتیجه ماند. تنزل سطح کیفی مجلس همراه با ایجاد شوراهای تقنینی موازی و شورای نگهبان دوم در تضاد با آرمان های انقلاب و تحقق مردم سالاری است.

شاید یکی از دلایل تضعیف مجلس و تنزل نمایندگان، مسیرهای موازی قانونگذاری در کشور باشد، اما این مسیرهای موازی به دلیل خالی بودن مجلس از عناصر قوی و تأثیرگذار و کاهش نمایندگان چیزی است که عقل را وادار کرده است. حکمرانی برای ابداع مسیرهای موازی

اگر از منظر دولت نگاه کنیم، بسیاری از مسیرهای موازی که منجر به قانونگذاری و تحقیر مجلس شد، احتمالاً پاسخی به این تحقیر نمایندگان است.

می توان گفت که دلیل اصلی کاهش سطح نمایندگان، توسعه همه جانبه نظارت بر انتخابات است، اما مهمتر از همه عدم وجود احزاب است که باعث ضعف نهاد قانونگذاری شده است. در واقع مشکل مجلس نه قوی است و نه ضعیف، بلکه مشکل اصلی مجلس غیرحزبی است.

در نظام پارلمانی بدون سیستم حزبی، هر نماینده به دنبال کسب بیشترین فرصت برای رای دهندگان و رای دهندگان خود است. مهم نیست چه عواقبی برای کشور یا حتی شهر دارد. بنابراین، این یک مسئله ساختاری است. فقط عدم صلاحیت فردی نیست، بلکه تقصیر نظام است که نظام حزبی را نپذیرفته است.

در بحث نظارت، شورای نگهبان باید اطمینان حاصل کند که دولت انتخابات را طوری برگزار نکند که فقط افراد نزدیک به آن رای دهند و ابزار کنترل دولت و موازنه قوا ناکارآمد شود.

هدف طبیعی بنیانگذاران این بود که شورای نگهبان به مطالبات کسانی که حق انتخاب یا انتخاب آنها توسط دولت ناروا بود رسیدگی کند، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد، بلکه صفرا افزایش یافت و ابزار مهندسی شد. و نتیجه و ثمره آن وضعیت کنونی کشور ماست.

آن مجلس که نماینده مردم است چشم بر گزینش و تطهیر خاص در نظام اداری و دانشگاه ها نمی بندد، بلکه با وضع هنجارها به آنها کمک می کند.

مجلسی که مدافع مردم باشد، مالیات بی دلیل بر ملت وضع نمی کند. در عوض، مانند سایر نقاط جهان، دولت را تحت فشار قرار می دهد تا هزینه های خود را کاهش دهد و جریان وجوه به مراکز نوری غیرسودآور را مسدود کند. ما نباید اجازه دهیم این فکر به افکار عمومی برسد که به نام نماینده در مجلس بنشینند و از مزایای قدرت برخوردار شوند.

رسانه ها و تریبون ها به عنوان صدای مردم وظیفه دارند دولت را در مبارزه با انحراف از آرمان اراده اکثریت و تنزل جایگاه مجلس یاری کنند و مردم را متوجه معایب کنند. دور زدن پارلمان و توسعه مسیرهای قانونی موازی.

رسانه ها باید دولت را متقاعد کنند که پس از پایان دوره، نظام حزبی و انتخابات حزبی را بر اساس برنامه و پاسخگویی بپذیرد. همانطور که بنیانگذاران جمهوری اسلامی در قانون اساسی نوشتند، نهاد مجلس باید مقتدر، نماینده واقعی شهروندان و نماد خرد جمعی باقی بماند و مردم احساس کنند که نهادی وجود دارد که خواست آنها را فریاد می زند و از آنهاست. پشت و پناه در برابر قدرت.

23302

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=217340

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.