افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
3

صدور 226 هزار پروانه ساخت در بافت های فرسوده در دولت سیزدهم

  • کد خبر : 213722

به گزارش بازار، محمد آیینی اظهار داشت: در دولت سیزدهم به منظور تسریع در نوسازی مسکن در بافت های فرسوده، علاوه بر توجه به تعداد زیاد ساختمان های ناپایدار به ارث رسیده از گذشته، بر اساس استانداردهای تعیین شده در تحول بافت فرسوده. دولت استراتژی های روشنی در سند تدوین شده است و این به […]

به گزارش بازار، محمد آیینی اظهار داشت: در دولت سیزدهم به منظور تسریع در نوسازی مسکن در بافت های فرسوده، علاوه بر توجه به تعداد زیاد ساختمان های ناپایدار به ارث رسیده از گذشته، بر اساس استانداردهای تعیین شده در تحول بافت فرسوده. دولت استراتژی های روشنی در سند تدوین شده است و این به ما بستگی دارد.

مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران گفت: نحوه دخالت دولت در بافت های فرسوده نمی تواند مانند گذشته مستقیم باشد و چاره ای جز مردمی سازی نداریم.

وی گفت: این مهم مستلزم ضروریات است و باید حلقه ها و واسطه های میانی ایجاد شود که بتواند میان مردم و دولت میانجیگری کند.

آئینی ادامه داد: با این حال مردمی شدن با چند چالش جدی مواجه است که اولین آن خود مردم و توان مالی آنهاست. مردم علاوه بر اینکه باید آمادگی روحی و فکری برای بازسازی ساختمان خود داشته باشند، باید از توان مالی، اجرایی و فنی لازم برخوردار باشند، اما مشاهده شده است که اگر وام ارزانی هم به آنها داده شود، نمی توانند آن را بازپرداخت کنند.

وی بیان کرد: در این راستا باید ظرفیت افراد سالم، سرمایه گذار، سازنده و مروج مهار شود تا با مشارکت مردمی پیش برویم.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: چالش دوم این است که این افراد توانمند سر کار نروند چرا که در مقایسه با مناطق برخوردار و مرغوب شهر برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و آن مناطق را ترجیح می دهند. بر این اساس باید از طرق مختلف به آنها انگیزه داد که این امر مشوق هایی را می طلبد.

وی گفت: اولین و مهم ترین مشوق، مشوق های فیزیکی یا شهرسازی است; یعنی اگر ملک داخل بافت باشد چه امکاناتی در حوزه شهرسازی ارائه می شود؟

عیانی افزود: بررسی ها نشان داد که باید موانع توسعه شهری را در بافت های فرسوده برطرف کنیم. یکی از این موانع جدی، بحث پارکینگ بود، چرا که به دلیل هندسه متفاوت این خانه ها و کوچک بودن آنها، امکان تامین پارکینگ برای آنها وجود نداشت.

وی افزود: اما این مشکل را برطرف کردیم و استثنائاً برای بافت‌های فرسوده به دلیل ایمنی جان انسان‌ها، شورای عالی معماری و شهرسازی به ساختمان‌ها اجازه داد که درب‌های اضافی، پارکینگ‌های مزاحم و پارکینگ‌های باز و در مکان‌هایی داشته باشند. در مواردی که این امکان وجود ندارد، تجویز می شود، می تواند در جای دیگری جبران شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: همچنین مقرر شد تراس و بالکن در بافت های فرسوده تراکم تلقی نشود و همین نکته ساده بسیاری از موانع و مشکلات را برطرف کرد.

وی ادامه داد: مهم ترین نکته این است که در شرایط خاصی اجازه ساخت یک طبقه اضافی در ساختمان برای صرفه جویی در آن داده می شود و در برخی از ساختمان ها از جمله سالن ها و … ساخت 2 طبقه اضافی مجاز است.

آئینی خاطرنشان کرد: این مصوبات به مصوبه 19 ماده ای معروف شد که اول اسفندماه سال گذشته توسط «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی به فرمانداران و شهرداران ابلاغ شد. علاوه بر بسته مالی و تسهیلات، بسته اداری (شامل پروانه، پروانه، تراکم ساخت، انشعابات آب، برق، گاز و …) و بسته زمین (در قالب طرح کلید در دست یا کلید در دست) تعریف شد. در دست).

وی گفت: قانونگذار اجازه داد در مکان هایی که دولت زمین یا واحد مسکونی دارد زمین یا مسکن با 40 درصد تخفیف در اختیار مردم قرار گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در کشور حدود 700 شهر زیرساخت های فرسوده را تایید کرده اند و تا امروز حدود 350 شهر این مصوبه را اجرا کرده اند. اما در جایی که بسته 19 فوق الذکر اعمال شده است، شاهد جهشی در بحث نوسازی هستیم.

وی گفت: تا امروز در دولت سیزدهم تعداد پروانه های صادر شده برای پارچه های فرسوده بیش از 226 هزار واحد بوده که تا پایان سال به 240 هزار واحد می رسد. تاکنون 80 هزار واحد به بهره برداری رسیده و 57 هزار واحد نیز طی مراسم های مختلف با حضور مسئولان به مردم تحویل داده شده است.

عیانی خاطرنشان کرد: 15 درصد از برنامه نهضت ملی مسکن در بافت های فرسوده دیده شده و ضریب تکمیل این قسمت به بیش از 60 درصد رسیده است و یکی از بخش های حرکتی نهضت ملی مسکن محسوب می شود. جای زندگی.

وی تاکید کرد: شرکت ملی نوسازی شهری ایران پیشران محرومیت زدایی و پیشران نهضت ملی مسکن در کشور است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=213722

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.