به گزارش رکنا به نقل از همشهری آنلاین، پس از یک سال برنامه ریزی برای پیوند عضو از اهداکننده با موتولان، این طرح با انتقال کلیه از بیمارستانی در جنوب تهران به شمال پایتخت محقق شد.
مأموریتی که در یکی از شلوغ ترین ساعات یکشنبه 8 اسفند 1402، حوالی ساعت 3 و تقریباً در اوج ترافیک تهران، از بیمارستانی در خیابان امام به بیمارستانی در حوالی میدان ونک آغاز شد و به مقصد رسید. کمتر از 17 دقیقه به گفته سرپرست «علی نوری ساعد» موتولانوس منطقه غرب تهران که اولین ماموریت پایلوت اهدای عضو با موتور سیکلت در کشور به نام وی ثبت شده است، «پیمودن این مسافت 8 کیلومتری در کمترین زمان اگرچه بسیار پر استرس بود، اما در نهایت موفقیت آمیز بود. ” باعث خوشحالی مسئولان اورژانس تهران شد و کارکنان اتاق عمل بیمارستان هاشمی نژاد نیز از آن لذت بردند. یک روز بعد، دو کلیه دیگر به طور همزمان توسط موتولانوس به دو بیمارستان مختلف شهر منتقل شدند و در کمترین زمان ممکن با موفقیت به مقصد رسیدند.
اکنون به نظر می رسد که تخیل مسئولین اضطراری جایگزینی Motolance به جای آمبولانس آسانتر شده است و میتوان آن را برای سایر اعضای اهدایی، حتی برای قلب، که کوتاهترین زمان طلایی برای پیوند دارد، اجرا کرد. ناظر متولان غرب تهران در این خصوص بیان می کند: بی شک موتولان بهترین گزینه برای انجام این ماموریت ها در شهرستان است. نوری ساعد در پاسخ به سوالات همشهریان خود به نکات جالبی در این زمینه اشاره می کند. ماموریت
* چرا با Motolance اولین مسئول پیوند عضو شدید؟
این شروع کار بود و به صورت پایلوت شروع شد و به همین دلیل اعلام کردند کسانی که مسیرها را تا حد زیادی می شناسند و مدیریت موتور بهتری دارند انتخاب شوند تا در سفر اول مشکلی پیش نیاید. اثبات به همین دلیل جناب آقای میرحسینی سرپرست متولان استان تهران این وظیفه و افتخار را به من دادند که اولین نفری که کار را شروع کردم. من رئیس مطالعات اورژانس غرب تهران هستم و در این مورد بیشتر می دانستم. کل تهران دارای پنج منطقه (شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکزی) و منطقه غرب تهران شامل جاده چمران به سرآذری و قلعه حسن خان است.
* چه انگیزه ای مسئولان اورژانس استان تهران تصمیم گرفتند که عضو اهدایی را با موتورسیکلت حمل کنند؟ او
پیش از این، عضو اهدایی با آمبولانس یا در برخی موارد توسط آژانس منتقل می شد و این زمان از بیمارستان مبدا تا بیمارستان مقصد یک تا دو ساعت بود. ترافیک در تهران اجازه ندهید این زمان کاهش یابد. در مورد اهدای عضو، نباید دوران طلایی را از دست داد زیرا شانس موفقیت پیوند را کاهش می دهد. به همین دلیل رئیس اورژانس تهران از سال گذشته به دنبال اجرای طرحی برای انجام این انتقال توسط موتولانوها بوده است. این طرح پس از یک سال به صورت آزمایشی از 8 اسفند ماه آغاز شد و در اولین گام تمامی کمک های مالی بیمارستان مبدأ (سینا) در مدت زمان 16 دقیقه و 32 ثانیه به اتاق عمل مقصد (هاشمی نژاد) رسید. . یعنی حرکت از خیابان امام خمینی (ره) به سمت میدان ونک که در واقع یک لحظه بزرگ موفقیت بود.
* واکنش ها به این کاهش چشمگیر زمان ورود اعضا چه بود؟
یکی از جالبترین واکنشها، هیجان خندهدار پرستار اتاق عمل بود که باورش نمیشد عضو را دریافت کرده باشد. گفت همین چند دقیقه پیش زنگ زدند که ممبر رفته و هنوز وقت نگذشته! متولیان اورژانس و بیمارستان از این اتفاق رضایت کامل داشتند و به نوعی تصمیم خوبی بود.
چگونه رکورد پیوند اعضا در کشور شکسته شد + فیلم
*انتقال به این کلیه یکشنبه تمام شد؟
خیر، به جز اولین مورد انتقال از سینا به هاشمی نژاد، روز دوشنبه دو انتقال کلیه اهدایی از طریق موتورولانس به بیمارستانهای لبافی نژاد و رسول اکرم انجام شد.
*اگر این طرح تا این حد موفق است، چرا اجرای آن اینقدر طول کشید؟
تاکید اورژانس تهران از ابتدا این بود که موتورولانس ها از چرخه عملیات خارج نشوند و خللی در چرخه خدمات ایجاد نکنند. قرار شد که داوطلبانی را جذب کنیم که در طول شیفت در EMT ها حضور نداشته باشند. 250 موتور عملیاتی و 330 نیروی انسانی در تهران داریم. وقتی خواستیم این کار خداپسندانه انجام شود، 308 نفر داوطلب شدند که خارج از نوبت و بدون انتظار پاداش و پول، آن را انجام دهند.
در سال 1400 تحقیقاتی انجام شد که نشان داد هر ماموریت با آمبولانس یک میلیون و 100 هزار تومان هزینه داشت و این مبلغ برای موتولانس 260 تا 270 هزار تومان بود.
*یعنی ناگهان اعلام می شود افرادی برای انجام این ماموریت می آیند؟
دقیقاً این افراد در شیفت خانه و خارج از منزل هستند و به محض اعلام ماموریت به محل اعزام و آماده انجام کار خواهند شد.
* چرا اولین طرح با پیوند کلیه آغاز شد؟ او
زمان لازم برای پیوند یک عضو متفاوت است و یک کلیه بیشترین زمان را می برد، چیزی حدود 7 ساعت. این عضو به عنوان پایلوت در نظر گرفته شد تا بر اثر خطا زمان از دست نرود و در صورت بروز مشکل، عضو اهدایی از بین نرود و یا جان بیمار به دلیل این تاخیر در خطر نباشد.
* به عنوان اولین فردی که این ماموریت را انجام دادید چه احساسی داشتید؟ او
من 7 سال است که در این سمت فعال هستم و انواع بحران ها و بیماران را درمان کرده ایم. من یکی از 308 داوطلب بودم و زمانی که اعلام شد قرار است اولین ماموریت انجام شود، سرپرست موتولانو استان تهران این کار را به من سپرد. البته با دو موتور حرکت کردیم. دلیلش هم این بود که اگر موتور اول مشکل داشت موتور دوم به عنوان پشتیبان ماموریت را ادامه می داد. وقتی کیسه اهدای عضو را دریافت کردم، تنش عجیبی در درونم احساس کردم که آیا میتوانم این مأموریت را آنطور که در نظر داشتم به پایان برسانم. پیوند عضو دقیقاً جان یک بیمار را نجات می دهد و این وضعیت را پیچیده تر کرد.
* اما در نهایت به موفق ترین شکل ممکن انجام شد؟
قرار بود از ساعت 15 مسیر 7 کیلومتری 600 متری را از یکی از پرترددترین نقاط شهر شروع کنیم و ترافیک را به اوج برسانیم و به منطقه پرتردد دیگری برسیم. دقیقا زمانی که ماموریت از دریافت عضو اهدایی شروع شد تا اینکه کیف اهدای عضو را در بیمارستان هاشمی نژاد تحویل دادم، انگار وزنه بزرگی از روی دوشم برداشته شد. این طور نیست که بار سنگینی بر دوش من باشد، واقعاً مسئولیت پذیری در قبال آنچه به ما سپرده شده بود سخت بود، هرچند خوشحال بودم که اولین فردی بودم که این مسئولیت به من سپرده شد. در واقع، من لذت انجام ماموریت های اضطراری را در مواقع مختلف داشته ام. آخرین بار 4 سال پیش بود که کودک یک ساله ای به دلیل خفگی ناشی از شیر مادر نزد ما فرستاده شد، این کودک را CPR انجام دادیم و نجات یافت. حالا بعد از این همه مدت، یکی دیگر از بهترین لحظات من در ماموریت های کاری ام گذشته است.
* آیا برای انجام این نوع ماموریت ها از روتر استفاده می کنید؟
ما هرگز با روتر حرکت نمی کنیم، زیرا در برخی موارد باید روی خطوط BART حرکت کنیم و روترها این خطوط را نشان نمی دهند. البته تمام نیروهایی که در اورژانس جذب می شوند، یکی از آزمایش هایی که انجام می دهند مطالعات شهری است، یعنی مسیری به آنها داده می شود و از آنها سوال می شود که بیمار را از کدام طرف به مقصد می رسانند و باید اعلام کنند. بهترین. مسیر به همین دلیل است که تمام ماموریت هایی که انجام می دهیم بر اساس تجربیاتی است که به دست آورده ایم. البته قبل از بررسی عضو اهداکننده، مسیر را بررسی کردم تا از ترافیک و تصادف مطمئن شوم. در این ماموریت مسیر بارت حتی در خیابان جمهوری مسدود شد و داخل پیاده رو حرکت کردیم. باید هر چه زودتر و با خیال راحت اندامی را که داشتیم به بیمارستان برسانیم.
* آیا از این پس اعضای اهدایی با موتولانس منتقل می شود؟
این مدت کوتاه به قدری خوب بود که حتی اورژانس تهران هم اعلام کرد که از این پس موتورولانس ها این نوع ماموریت ها را انجام خواهند داد. Motolance قطعا بهترین گزینه برای انجام این ماموریت ها در داخل شهر است.
* آیا نگران آسیب دیدن عضو اعزامی بودید؟
نحوه محافظت از عضو به گونه ای است که به هیچ وجه آسیبی به آن وارد نشود. دارای ضربه گیر، داخل کلمن قرار می گیرد و درب آن آب بندی می شود. سپس آن را در کیسه می گذارند و احتمال آسیب رساندن به آن صفر می شود.
*هزینه این تغییر ماموریت از آمبولانس به موتولانس چقدر است؟ او
قطعا هزینه های ماموریت آمبولانس بیشتر از موتولانس است. در سال 1400 تحقیقاتی انجام شد که نشان داد هر ماموریت آمبولانس یک میلیون و 100 هزار تومان هزینه داشته و این مبلغ برای موتولانس 260 تا 270 هزار تومان بوده است. از این نظر هزینه ها قطعا کاهش می یابد.
این ماموریت با دو فروند موتورولانس خارج از چرخه عملیات و بدون وقفه در روند عادی و مستمر ماموریت ها انجام شد و رکورد انتقال در کشور شکسته شد.
* در ماموریت هایی که با موتولانس انجام می دهید، رانندگان شهرستانی همکاری خوبی با شما دارند؟
ظلم به آمبولانس ها روی لنسرهای موتورسیکلت هم هست. بارها پیش آمده که رانندگان به همکاران ما راه نمی دهند و حتی با آنها درگیر نمی شوند. چندی پیش یکی از همکاران ما موتور سیکلت خود را در منطقه شهرزیبه پارک کرده بود و بخشی از خودرو جلوی پارکینگ منزلی بود که صاحب خانه چرخ موتورسیکلت را مسدود کرده بود. تکنسین های ما باید سریعا به جایی برسند که جان یک نفر در خطر باشد. مردم تصور کنند که این بیمار ممکن است از جانب یکی از اعضای خانواده خود در خطر باشد یا نیاز به حضور نیروهای ما در اسرع وقت وجود داشته باشد. حتی در این ماموریت اورژانسی جدید، مردم باید بدانند که هر چه سریعتر عضو اهداکننده برسد، پیوند میتواند موفقیتآمیزتر باشد و جان یک فرد را نجات دهد.
رکورد جدید در پیوند اعضای پیوندی
محمداسماعیل توکلی رئیس سازمان اورژانس استان تهران درباره اجرای طرح انتقال عضو برای پیوند به موتولان گفت: از سال های اخیر اورژانس کشور و استان تهران اقدام به انجام پیوند اعضا برای پیوند در سراسر کشور کرده است. کشور با کمک هواپیما و هلیکوپتر. اما ناوگان موتولان برای اولین بار در کشور با حکم بالاترین مقام وزارت بهداشت و همکاری معاونت بهداشت و پیوند اورژانس استان تهران به عنوان سریع ترین ناوگان نیروی محرکه وزارت بهداشت مورد استفاده قرار می گیرد. . انتقال عضو پیوندی از بیمارستان سینا به بیمارستان هاشمی نژاد در 17 دقیقه انجام شد.
به گفته این مسئول، ناوگان موتورولانس سریع ترین ناوگان کلانشهر تهران محسوب می شود و با در نظر گرفتن حجم تردد در تهران و سایر کلانشهرها، مقرر شد کارهای جدیدی در زمینه همکاری و هماهنگی اضطراری انجام شود. خدمات.
وی تاکید کرد: آنها با دو دستگاه موتورولانس خارج از چرخه عملیات و بدون وقفه در روند عادی و جاری ماموریت های موتولانس در سطح استان وارد این ماموریت شدند و در عین حال وظیفه انتقال اعضای پیوند کلیه برای شکستن آن را بر عهده داشتند. سابقه انتقال در کشور
فیلم اولین پیوند عضو پیوند شده با Motolance را در زیر مشاهده کنید.
نویسنده: مریم سرخوش