افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
3

مهندسین؛ افرادی که راهی پیدا می کنند یا اراده می کنند.

  • کد خبر : 212471
مهندسین؛  افرادی که راهی پیدا می کنند یا اراده می کنند.

مهندسان افرادی هستند که مسیری را برای چالش های امروز ما می گشایند یا خواهند گشود و امروز ردپای آنها در همه زمینه ها از ارتباطات گرفته تا حیات در مریخ دیده می شود و این تاثیرات باعث شده است که روزی به نام آنها در تقویم ما ثبت شود. به گزارش ایسنا، در 29 […]

مهندسان افرادی هستند که مسیری را برای چالش های امروز ما می گشایند یا خواهند گشود و امروز ردپای آنها در همه زمینه ها از ارتباطات گرفته تا حیات در مریخ دیده می شود و این تاثیرات باعث شده است که روزی به نام آنها در تقویم ما ثبت شود.

به گزارش ایسنا، در 29 آبان 1380 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، 14 اسفند مصادف با زادروز خواجه نصیرالدین طوسی منجم و ریاضیدان ایرانی، «روز مهندس» نامگذاری شد.

در دنیای پیشرفته تکنولوژی، ما به مهندسانی نیاز داریم که ایده ها را به واقعیت تبدیل کنند. مهندسان با استفاده از اصول ریاضیات و علوم، راه حل هایی را برای بزرگترین مشکلات فنی جهان ارائه می کنند. به عبارت دیگر در علم مهندسی «جریان» وجود ندارد و برای هر چالشی راهی می یابند یا می آفرینند.

مهندسان می توانند هر کاری انجام دهند، از ساختن پل های جدید گرفته تا پریزهای برق، کار بر روی جلوه های ویژه برای فیلم های پرفروش، یا آزمایش هواپیماها و محصولات هوافضا. کار مهندسان محدودیتی ندارد، اما همه این افراد برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش می کنند. ساختن جهانی پایدار

این علم اکنون وارد عرصه های مختلفی شده است و راهکارهای خلاقانه خود را به پزشکان، زیست شناسان، متخصصان علوم انسانی، فعالان حوزه های ارتباطات، علوم هوا و فضا و توسعه دهندگان فناوری ارائه می دهد.

این موفقیت حاصل کار دانشمند و ریاضیدان ایرانی «محمد بن حسن جهرودی طوسی» معروف به «خواجه نصیرالدین طوسی» است. او در طوس خراسان متولد شد و در جوانی در ریاضیات و نجوم و حکمت سرآمد بود، از این رو وسعت علم و تأثیر او با ابن سینا مقایسه می شود.

روزهایی که خواجه در آن زندگی می کرد مصادف با حمله قوم مغول به ایران بود و بدون شک سخت ترین روزهای تاریخ این سرزمین است، اما با همه اینها در این قرن نوابغ و بزرگان علم و خرد و تاریخ وجود داشتند. . ، نقاشی و شعر ایران چون «مولوی بلخی»، «شیخ سعدی»، «خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی»، «خواجه حافظ شیرازی» و «خواجه نصیرالدین طوسی» پا به عرصه هستی گذاشتند.

خواجه نصیرالدین طوسی به تازگی در نیشابور در زمان حمله مغول به ایران شروع به کسب علم کرده بود. در آن زمان ناصرالدین عبدالرحیم بن ابی منصور اسماعیلی والی قهستان خواجه را به قهستان دعوت کرد و خواجه نیز به آنجا نقل مکان کرد. به دستور نصیرالدین محتشم قهستانی بود که خواجه نصیرالدین طوسی کتاب الطهاره ابن مسکویه رازی را از عربی به فارسی ترجمه کرد و به نام ناصرالدین اسماعیلی «اخلاق ناصری» نامید. این کتاب رایج ترین کتاب اخلاقی در میان مسلمانان هند و ایران بوده است.

هلاکو خان ​​در سال 657 هجری قمری خواجه نصیرالدین طوسی را مأمور تأسیس رصدخانه مراغه کرد و بدین وسیله تمام موقوفات کشورهای ایلخانی را تحت اختیار خود قرار داد. گروهی از دانشمندان و منجمان به همراه خواجه در این کار شرکت داشتند که رکن الدین استرآبادی، محی الدین مغربی، قطب الدین شیرازی، شمس الدین شیروانی، کمال الدین آجی و نجم الدین استرالبی بودند.

رصدخانه مراغه تنها برای رصد ستارگان استفاده نمی شد. بلکه یک سازمان علمی بزرگ بود که اکثر شاخه های دانش در آن تدریس می شد و مشهورترین دانشمندان آن زمان از جمله قطب الدین شیرازی کاشف علت اصلی شکل گیری رنگین کمان در آنجا گرد آمدند. خواجه نصیرالدین نیز کتابخانه بزرگی با 400000 جلد کتاب در رصدخانه ساخت و هر یک از دانشمندان را فارغ از ملیت و مذهب به عنوان مسئول قسمتی از رصدخانه که در آن مسلط بودند گماشت.

علاوه بر آن، در ژانویه 1401، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بنیاد بین المللی خواجه نصیرالدین طوسی را تأسیس کرد.

اهداف اصلی این بنیاد حمایت از سه مجموعه غیردولتی دانشگاه شامل «جذب خیرین»، «انجمن دانش آموختگان و حامیان دانشگاه» و «مرکز مطالعات حکیم فرزانه خواجه نصیرالدین طوسی» است.

با راه اندازی این بنیاد، تمامی حامیان و دوستداران این دانشگاه اعم از خیرین، دانش آموختگان و اولیای دانشجویان و همچنین علاقمندان به دانشگاه می توانند در ابعاد مادی و معنوی و در پروژه های خاص از دانشگاه حمایت کنند و یا به آدرس عمومی مراجعه کنند. درخواست خود را از طریق وب سایت بنیاد بین المللی خواجه نصیرالدین طوسی ارسال کنید.

دنیای جدید مهندسان برای زمینیان.

اکنون مهندسان قصد دارند با توسعه 13 فناوری، دنیای ما را به طور کامل تغییر دهند. این 13 فناوری عبارتند از:

* دستگاه های قابل حمل
* اینترنت اشیا
* فراداده و یادگیری ماشین.
* سوخت هسته ای
* ماشین های بدون راننده
* چاپ سه بعدی
* واقعیت مجازی
* ژنومیک
* فناوری نانو
* گرافن
* زندگی روی مریخ
* برق بی سیم
* بلاک چین و ارزهای دیجیتال

ردپای مهندسان در علوم پزشکی

تا قرن بیستم تشخیص و درمان در حین بیماری بر اساس بررسی شرایط بیمار، بررسی سندرم ها و عوارض مرتبط با آن و ارائه مجموعه ای از روش های شناخته شده بر اساس تجویز داروها یا انجام برخی جراحی ها بود.

اما در آغاز قرن بیستم و در اوج آن در دهه های 1930 و 1940، مفهوم جدیدی در پزشکی مطرح شد که بر اساس آن ساختار بدن انسان شبیه به یک سیستم بسیار هماهنگ مهندسی، فرضیات و بیماری ها است. علت اختلال در این ساختار به این ترتیب دانشی به نام «مهندسی پزشکی» ایجاد شد که حوزه فعالیت آن بررسی ساختار بدن انسان به عنوان یک سیستم، کشف قوانین فیزیکی و معادلات ریاضی حاکم بر اجزای این سیستم، درک تعامل بین آنها را ، این فرآیندها را مدلسازی کرده و تأثیر بیماری را بر آن بررسی می کند که ساختاری منظم دارد و در نهایت روشهای تشخیصی و درمانی مفیدتری برای درمان بیماریها ارائه می دهد.

مهندسان پزشکی علوم مهندسی را برای رفع نیازهای پزشکی در زمینه ساخت و نگهداری تجهیزات و همچنین ساخت ابزارهای پزشکی برای کاربردهای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها ترکیب می کنند. این رشته کاربرد علوم فنی و مهندسی برای کمک به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری ها می باشد.

ردپای مهندسان در علوم ارتباطات

در هزاره سوم، فناوری اطلاعات (IT) به عنوان محور اصلی تحول و توسعه در جهان مطرح بوده و دستاوردهای حاصل از آن چنان با زندگی مردم آمیخته شده است که دور شدن از آن، اختلالات عظیمی را در جامعه به همراه خواهد داشت. و رفاه و آسایش مردم.

برای مثال کامپیوتری شدن زندگی امروزی برای بسیاری از افراد، انجام بسیاری از وظایف بانکی روزانه با استفاده از اینترنت و شبکه های ارتباطی در منزل، آموزش الکترونیکی و مجازی بدون نیاز به حضور در کلاس های درس، توسعه و ترویج تجارت الکترونیک بر اساس نتایج حاصله. و دستاوردهای مهندسان در زمینه فناوری اطلاعات است.

امروزه توسعه این فناوری در مفهوم «شهرهای هوشمند» به یکی از اجتناب ناپذیرهای جهانی تبدیل شده است. با اجرای تئوری ایجاد شهرهای الکترونیکی، شهروندان می توانند در هر زمان و مکان از طریق اینترنت به اطلاعات و خدمات آموزشی، تفریحی، تجاری، اداری و بهداشتی دسترسی داشته باشند.

این جاه طلبی آنقدر غنی شده است که پروژه «نئوم» به عنوان جاه طلبانه ترین پروژه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تعریف شده است. این طرح مجموعه ای از جوامع آینده نگر و مبتنی بر فناوری با قوانین خاص خود در منطقه ای به وسعت ماساچوست است و رهبر جوان سعودی امیدوار است روزی این شهر دارای اتومبیل های پرنده، دایناسورهای روباتی و یک ماه مصنوعی غول پیکر باشد.

پروژه نئوم پروژه بزرگ و مهمی در عربستان است که هم اکنون در حال اجراست. این پروژه با هدف تبدیل عربستان سعودی به یک اقتصاد دانش بنیان و زیرساخت های پایدار بلند مدت، به عنوان یک شهر هوشمند پیشرفته و بدون کربن در زمینه های فناوری، صنعت، انرژی و گردشگری شناخته شده است.

ردپای مهندسان در انرژی های نوظهور

از جمله بحران های عظیمی که امروزه بشریت درگیر آن شده است آلودگی بیش از حد محیط زیست در اثر استفاده از سوخت های فسیلی و تمام شدن این سوخت هاست که با معرفی جایگزین های جدید انرژی حل خواهد شد.

این مشکل نیز با تلاش مهندسانی حل می شود که با فناوری های «ذخیره سازی»، «شبکه های هوشمند و تولید انرژی» و «روش های جدید ذخیره انرژی» راه حل های مفید و مقرون به صرفه ای در این زمینه ارائه کرده اند.

ردپای مهندسان در کشاورزی

منابع زمین محدود است و این سیاره هر روز تحت فشار بیشتری از سوی انسان ها قرار می گیرد. آب شیرین رو به اتمام است و شاید در چند سال آینده اولین سفرهای فضایی به مریخ آغاز شود. اما اینها نمی توانند مانع تکامل انسان و تلاش های او برای پیشرفت و ایجاد زندگی بهتر در این سیاره شوند. این به لطف علم امکان پذیر است.

مهندسان کشاورزی ناجیانی هستند که سعی می کنند با استفاده از منابع فناوری ها، ابزارها، روش ها و ماشین آلات مدرن، بدون آسیب رساندن به طبیعت، غذا برای جمعیت رو به رشد انسانی تولید کنند. آخرین فناوری هایی که مهندسان برای استفاده در باغبانی به کشاورزان معرفی کرده اند شامل حسگرهای مدرن، GPS (برای اتوماسیون ماشین آلات) و بهینه سازی آبیاری از طریق تجزیه و تحلیل نرم افزاری است. بسیاری از شرکت ها در کشورهای پیشرفته از اینترنت اشیا (IoT) در این زمینه استفاده می کنند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=212471

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.