کارخانه دوچرخه سازی زندان غزلحصار با ظرفیت 500 کارگر با حضور معاون اول قوه قضائیه و رئیس سازمان زندان ها افتتاح شد.
به گزارش «تابناک»، در ششمین گشت نظارتی قوه قضائیه که با حضور 35 اصحاب رسانه انجام شد، کارخانه دوچرخه سازی زندان قزلحصار با ظرفیت 500 کارگر به مساحت حدود 7 هزار مربع منتقل شد. متر با حضور حجت الاسلام والمسلمین مصدق معاون اول قوه قضائیه، غلامعلی محمدی رئیس سازمان تعزیرات، مطهرنژاد مدیر کل بنیاد تعاون کشور، حسین فضلی هرکندی رئیس قاضی استان البرز و حشمت الله حیات الغیب مدیرکل تعزیرات استان تهران افتتاح شد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق در این برنامه گفت: بر اساس آموزه های دینی هدف اصلی زندان های کشور جامعه پذیری و بازپروری زندانیان و بازگرداندن آنها به جامعه است.
وی با اشاره به روند اشتغال زایی و حرفه آموزی زندانیان افزود: اگر زندانی بتواند پس از آزادی کارآفرین شود و کار کند، میزان بازگشت زندانیان به زندان به حداقل می رسد و آن زمان است که به آن رسیده ایم.
معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: بر اساس سند تحول و تعالی قوه قضائیه، حرفه آموزی و اشتغال زندانیان نیازمند برنامه مدون علمی و عملیاتی است که توسط بنیاد تعاون و سازمان تعزیرات تهیه شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق با تاکید بر لزوم افزایش اشتغال زندانیان گفت: جلسات زیادی برای تعیین حقوق زندانیان برگزار شده و بررسی ها نشان می دهد که میزان حقوق زندانیان افزایش یافته است.
وی افزود: اگر بتوانیم بر اساس یک برنامه ریزی دقیق و منسجم سالانه 20 تا 30 درصد اشتغال زندانیان را افزایش دهیم، در زمینه اشتغال زندانیان و البته همکاران ندامتگاه و ندامتگاه به موفقیت های بزرگی دست خواهیم یافت. سازمان تعاون. بنیاد در این مسیر حرکت می کند.
معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال آینده برنامه مدونی در زمینه اشتغال زندانیان تدوین شود که از فرودین اجرا می شود و هر سه ماه بعد از اجرای آن تحلیل شود تا شاخص های موفقیت افزایش یابد. در اين زمينه.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق گفت: بر اساس آموزه های دینی مسیر درستی در زمینه اشتغال زندانیان در حال طی شدن است و نیاز است تا مردم نسبت به این موضوع بیشتر آگاه شوند.
وی گفت: اطلاع رسانی قطعا به اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم و خیرین در زمینه اشتغال زندانیان کمک می کند. بازدید دوره ای اصحاب رسانه از اقدامات بنیاد تعاون و سازمان تعزیرات حائز اهمیت و نشان دهنده کارهای انجام شده در این زمینه است.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: پیش بینی می شود در سال آینده طرح تحولی برای جهش در مسیر شغلی و تحصیلی زندانیان تدوین شود.
به دنبال اجرای راهبرد خوابگاهی-کارگاهی در ندامتگاه های کشور هستیم
غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان ها در این مراسم گفت: جلسه امروز به بهانه افتتاح کارخانه دوچرخه سازی و به منظور توسعه اشتغال در زندان ها پس از تصویب برنامه تحول قدرت و تعالی قوه قضائیه برگزار شد.
مدیر سازمان زندان ها تصریح کرد: مهمترین رسالت سازمان اصلاح و تربیت زندانیان است و اشتغال بهترین بستر برای رسیدن به این هدف و اجتماعی شدن مجدد زندانیان است.
وی افزود: در دو سال گذشته توسعه اشتغال به عنوان محور اصلی در سازمان زندان ها مورد توجه قرار گرفته و برنامه های زیادی به آن محول شده است.
محمدی تاکید کرد: امروزه برنامه های فرهنگی، تربیتی و قرآنی بسیاری در زندان های سراسر کشور انجام می شود.
رئیس سازمان زندانها خاطرنشان کرد: راه اندازی این کارخانه بزرگ دوچرخه در زندان غزلحصار برای ما مهم است چرا که زندان شلوغ و محل نگهداری مجرمان مواد مخدر است که یکی از بزرگترین آسیب های اجتماعی است و اشتغال یک امر کافی است. راهکار مقابله با این آسیب اجتماعی
وی یادآور شد: این انبار به مساحت 7 هزار متر سال ها رها شده بود اما با تلاش سازمان و اداره کل زندان های البرز و تهران امروز برای استفاده زندانیان افتتاح شد.
محمدی با بیان اینکه امروزه ایجاد اشتغال صنعت محور مورد توجه سازمان تعزیرات قرار گرفته است، گفت: این امر از ثبات بیشتری برخوردار است و افزایش درآمد سرانه شاغل و امکان اشتغال پذیری بالای نیروی کار را در بر می گیرد. . به همه فعالان و کارآفرینان عرصه تولید و صنعت فشار می آوریم تا وارد این عرصه شوند.
رئیس سازمان تعزیرات با تاکید بر اینکه به دنبال اجرای راهبرد خوابگاهی-کارگاهی هستیم افزود: برای تحقق این مهم در نظر داریم این راهبرد را ابتدا در زندانهای مرکزی هر استان اجرا کنیم. اجرای این روش باعث افزایش راندمان کاری و افزایش فرهنگ کار در بین زندانیان می شود.
مهمترین سیاست ما در سه سال گذشته افزایش دستمزد زندانیان بوده است.
رحیم مطهرنژاد درباره حقوق زندانیان شاغل در کارخانه دوچرخه گفت: سیاست بنیاد تعاون در سه سال اخیر افزایش حقوق زندانیان بوده است.
وی با اشاره به اینکه برخی از زندانیان 22 روز کاری کامل در محل کار خود نیستند، گفت: هر جا که بتوان میزان اشتغال را سنجید، دستمزد را پرداخت می کنیم. میانگین حقوق پرداختی از 3 میلیون تومان گذشته است، اما این محدودیت را داریم که نمی توانیم از زندانیانی که 8 ساعت در کارگاه ها کار می کنند به عنوان کارگر خارج از زندان استفاده کنیم.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور تصریح کرد: هیچ مانعی برای پرداخت کامل حقوق زندانیان به خانواده آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه دوره های آموزشی برای زندانیان برگزار می کنیم، افزود: زندانیان با آموزش هایی که می بینند و سپس در محیط کار خود بسیار حرفه ای کار می کنند و پس از خروج از زندان می توانند کارآفرین شوند.
مطهرنژاد راه اندازی کارخانه را مستلزم زیرساخت های لازم عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت هر استان برای اشتغال زندانیان به دنبال کارآفرینی در آن استان هستیم.
وی گفت: سرمایه گذار کارخانه موتورسازی در استان قم که اخیرا افتتاح شد نیز باید با استفاده از ظرفیتی که در اختیار ما قرار می دهیم خط تولید موتور در استان های خراسان رضوی، تهران، فارس و اصفهان ایجاد کند.
مدیر کل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: به زودی کارخانه نخ و پارچه پنبه ای را در گرگان افتتاح می کنیم.
مطهرنژاد خاطرنشان کرد: هزینه تامین زمین، سوله، نیرو و نیروی کار زیاد است اما کارآفرینان می توانند با هزینه بسیار کم این همه امکانات را در زندان ها داشته باشند و تولیدات خود را آغاز کنند.
وی با اشاره به اینکه چادرهای هلال احمر به همت بنیاد تعاون زندانیان کشور در چهار استان کشور تولید می شود، گفت: میزان اشتغال مولد و غیرمولد زندانیان 30 تا 35 درصد است.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به اینکه تاکید و اجباری برای استفاده تجار برای استفاده از برند ما وجود ندارد، گفت: 1250 فروشگاه تحت حمایت در زندان های کشور فعال هستند تا زندانیان بتوانند نیازهای خود را تامین کنند و در زندان های دارای بیش از 500 زندانی در آنجا خدمات پذیرایی دارند، ما خدمات کمک های اجتماعی را ایجاد و گسترش داده ایم و خدمات بانکی آنها را گسترش داده ایم.
وی گفت: سازمان تعزیرات، بنیاد تعاون، انجمن های حمایت از زندانیان و ستاد دیه به همراه قوه قضائیه با ایجاد اشتغال برای زندانیان آسیب های اجتماعی را مدیریت می کنند.
مطهرنژاد با اشاره به تولید 40 هزار بند الکترونیکی برای زندانیان گفت: در 12 سال گذشته 6 هزار میلیارد تومان برای آزادی زندانیان با کمک مردم و دولت هزینه شده است.
تا پایان آذرماه 45 میلیارد تومان حقوق به زندانیان شاغل پرداخت شد
حشمت الله حیات الغیب مدیرکل زندان های استان تهران در این مراسم گفت: تعداد زندانیان شاغل در تهران 8 هزار و 147 نفر است که از این تعداد 3 هزار و 247 نفر شاغل، 2 هزار و 334 نفر در کارگاه ها و 2 هزار و 266 نفر در زندان ها مشغول به کار هستند. مشغول هستند. دوباره کار می کند
وی بیان کرد: امروز سازمان زندان ها نقش بی بدیلی در ایجاد نظم، آرامش و امنیت اجتماعی دارد. زندان یک ضرورت اجتناب ناپذیر در جوامع بشری است و ما نیاز داریم افرادی که نظم جامعه را بر هم می زنند در محیطی مانند زندان نگهداری شوند.
مدیر کل زندانهای استان تهران با ابراز امیدواری از اینکه حبس زندانیان با اصلاح و تربیت همراه باشد، اضافه کرد: نگاه اسلام به زندان و زندانی، نگاه اصلاحی و تربیتی است. با همکاری و تعامل خوب مراجع قضایی استان تهران و بنیاد تعاون زندانیان در سال های اخیر کارهای خوبی در زمینه حرفه آموزی زندانیان انجام شده است.
وی گفت: امسال تا پایان آذرماه بیش از 45 میلیارد تومبه به زندانیان پرداخت شد.
حیات الغیب با اشاره به راه اندازی کارخانه دوچرخه سازی در زندان قرله حصار گفت: کارخانه دوچرخه سازی در یک سوله 7 هزار متری ندامتگاه قزلحصار قرار دارد که بیش از 10 سال تعطیل بود و در نهایت توسط زندانیان در کمتر از 5 ماه با همکاری مسئولین.
در حال حاضر 300 زندانی در این کارخانه مشغول به کار هستند و گفت: به آموزش و ساخت 400 دوچرخه اختصاص دارند و تا پایان آذرماه 1.2 میلیارد تومان به آنها پرداخت شده است.