به گزارش بازار، با حضور سیدمیاد صالحی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرکل راه آهن، کارگروه مدیریت بحران و ارتقای امنیت در اسفند ماه 1402 در ساختمان شهدای راه آهن تشکیل شد.
در این جلسه که اعضای هیئت مدیره، معاونین، مدیران کل ستادی و اعضای کمیسیون عالی حوادث به همراه مدیران کل و اعضای کمیسیون های حوادث منطقه ای (از طریق ویدئو کنفرانس) حضور داشتند. در این جلسه تدابیر و راهکارهای مختلفی برای حداکثرسازی ایمنی به منظور جلوگیری از بروز حادثه در راه آهن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سیدمیاد صالحی در این جلسه با اشاره به روند کاهشی تصادفات در دو سال اخیر اظهار داشت: در سال 1388 در هفته 4.5 تصادف داشتیم که به لطف خداوند و تلاش همه همکاران در سال های 1400، 1401 و 1402 روند کاهشی داشت و به کمتر از 3.5 تصادف در هفته رسیدیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: آمار تصادفات نیز زیاد است و اگر دستورالعمل های ایمنی و قوانین عمومی راهنمایی و رانندگی به درستی به روز شود و در سطح شبکه ریلی به طور کامل اجرا شود، وقوع حوادث ریلی به صفر می رسد. مثلا بحث واگن های بدون ترمز و به اصطلاح واگن های بسته سالهاست که در راه آهن به یک رویه تبدیل شده بود و قطارهای باری با حداقل ایمنی و فشار ترمز حرکت می کردند که یک اقدام مهم عملیاتی بود و به جاده باز می گشت. تلاش کارکنان در تمام مناطق، امروزه تمام واگن های باری با حداکثر فشار ترمز و به اصطلاح دریچه باز کار می کنند.
صالحی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش معاونت ناوگان طی سه ماه گذشته حدود هشت هزار واگن باری با سوپاپ های بسته و بدون ترمز به تجهیزات لازم از جمله کفشک ترمز و سه سوپاپ و کلیه محموله ها مجهز شده اند. Trains on Syr حداکثر فشار ترمز را دارند. موضوع این است که این مهم با همکاری و همکاری همه مدیران و کارکنان مناطق و شرکت های حمل و نقل ریلی انجام شد و امروز می توان آن را انقلابی در حوزه ایمنی راه آهن دانست. .
مدیرکل راه آهن تاکید کرد: اعمال استانداردهای ایمنی نیازمند برنامه ریزی و عزم است تا خواسته های یک بخشنامه پیش بینی شود و استثنایی نباشد و قاطعانه اعمال شود، نه اینکه لکوموتیورانان عزیز ما برای هر عملیات ایمن مجبور به یادگیری روش های عجیب و غریب باشند. . از بین انواع مختلف ناوگان، کابوس حوادث در هر زمان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر رعایت استانداردهای ایمنی راه ها تصریح کرد: در حوزه سیاست گذاری قوانین کلی گردش و تردد ریلی باید سریع و دقیق به روز شود و در حوزه عملیاتی فرآیند صلاحیت و آماده سازی نیروهای عملیاتی باید به دقت انجام شود تا عملیات ایمن قطارها انجام شود.
صالحی تصریح کرد: یکی از الزامات رانندگان قطار برای رعایت نکات ایمنی توجه جدی به بهبود وضعیت کاری و معیشتی این دسته از همکارانی است که در خط مقدم عملیات حمل و نقل ریلی قرار دارند. بنابراین لازم است ضرایب آیین نامه جدید مسافت پیموده شده بر اساس عملکرد و توجه به ایمنی مورد بازنگری قرار گیرد و با تمهیدات فرهنگی لازم، نگرش نسبت به کار عملیاتی تغییر کند و با رعایت شأن و منزلت این گروه از کارها، کار. باید بهبود یابد.
مدیرکل راه آهن در بخشی دیگر از این جلسه بر لزوم به روز رسانی سامانه یکپارچه صدور مجوز برای کارهای عملیاتی (سیام) تاکید کرد و گفت: این سامانه باید با سامانه های مرتبطی که صلاحیت شغلی همکاران عملیاتی را مشخص می کند، تلفیق شود. در ابعاد مختلف اداری، ایمنی، بهداشتی و آموزشی در اسرع وقت بررسی، هماهنگ، به روز و نهایی می شود.