افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 22 November , 2024
2

سیستم بازار به شفافیت در تامین خوراک دام کمک می کند

  • کد خبر : 210707
سیستم بازار به شفافیت در تامین خوراک دام کمک می کند

احمد مینایی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه نهاده های دامی به دو قسمت تقسیم می شود، گفت: اولاً مورد استفاده کشاورزان، باغداران و کشاورزان قرار می گیرد که زیر نظر معاونت تولید و اصلاح نباتات است و ثانیاً مورد استفاده کشاورزان، باغداران و کشاورزان است. نهاده های مورد استفاده در دامداری ها […]

احمد مینایی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه نهاده های دامی به دو قسمت تقسیم می شود، گفت: اولاً مورد استفاده کشاورزان، باغداران و کشاورزان قرار می گیرد که زیر نظر معاونت تولید و اصلاح نباتات است و ثانیاً مورد استفاده کشاورزان، باغداران و کشاورزان است. نهاده های مورد استفاده در دامداری ها و طیور.

وی افزود: از سال 1396 با دستور وزیر جهاد کشاورزی از ما خواسته شد سامانه ای به نام بازارگاه طراحی کنیم که نهاده ها را به صورت عادلانه بین ذینفعان توزیع کند و نحوه تخصیص نهاده ها به این صورت است که بعد از ثبت نام، نام کاربری تعریف شده و به شماره حساب بانک کشاورزی لینک می شود و کشاورز و دامدار می توانند از طریق این سامانه ورودی ها را دریافت کنند.

توزیع عادلانه و شفاف ورودی ها.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در گذشته معاونت امور دام جهاد کشاورزی وظیفه توزیع نهاده ها را بر عهده داشت اما امروز دامداری ها به سازمان جهاد کشاورزی مربوط می شوند و پس از احصاء تعداد حیوانات و ثبت آنها در سامانه بازار در ابتدای هر ماه. با توجه به موجودی تخصیص داده می شود. همچنین امکان بازدید مجدد در طول ماه وجود دارد. این سامانه کمک زیادی به شفافیت توزیع ورودی ها کرد و قابلیت نظارت و پیگیری را دارد.

مینایی افزود: علاوه بر این موضوع، بحث استفاده از ضایعات میوه و مقوا به عنوان نهاده و خوراک نیز مطرح شده است که باید بگویم با توجه به اینکه 90 درصد در بخش نهاده به واردات وابسته هستیم، برای جلوگیری از خروج ارز و استفاده بهینه از امکاناتی که در کشور داریم، به دنبال فرآوری، پاکسازی و سپس استفاده از ضایعات و ضایعات سبزیجات، سبزی و میوه در کارخانه های تولید خوراک زیر نظر واحد دامپزشکی هستیم.

وی با بیان اینکه این موضوع باعث کاهش هزینه تولید و استفاده از پسماند در کشور می شود و همچنین از تخصیص ارز به واردات نهاده ها جلوگیری می کند. اما بحث استفاده از ضایعات مقوا را تایید نمی کنیم، گفت: در تهران بیشتر دامداری ها کارخانه ای هستند و پس از اجرای طرح عمومی سازی یارانه ها، دامداران در تامین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز مشکل کمتری دارند. نسبت به واحدهای کوچک: روستاییان و واحدهای کوچک روبروی هم قرار گرفتند.

قیمت نهاده ها تغییری نکرده است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه با بیان اینکه قیمت ذرت و جو در بازار تغییر محسوسی نداشته است، گفت: حتی این دو قلم در برخی مواقع در سیستم تولید کاهش یافته است. اما در خصوص واردات سویا تصمیم گیری بر عهده مرکز تنظیم بازار کشور است.

مینایی ادامه داد: با توجه به قیمت جهانی، هزینه های واردکننده و هزینه های حاشیه ای و قیمت نهایی مشخص می شود. حدود پنج درصد افزایش نرخ داشتیم. به طوری که هم واردکننده تشویق به واردات نهاده می شود و هم مشکلی برای دامداران و طیور پیش نمی آید.

وی با اشاره به نزدیک بودن کارخانه های تبدیلی به دامداران تهران مانند کارخانه های فرآوری شیر که باعث شده دامدار محصول خود را در مدت زمان کوتاه تری به کارخانه تحویل دهد و درآمد کسب کند، تاکید کرد: اکثر دامداران تهرانی می توانند به راحتی از نزدیک تردد کنند. شهرستان‌هایی که دام‌هایشان در آنجا است، می‌توانند به محل سکونت خود در تهران سفر کنند که کارشان را راحت‌تر می‌کند و رضایت بیشتری نسبت به دامداران سایر استان‌ها دارند.

به گزارش بازار، برخی از دامداران استان تهران از قیمت خوراک گلایه دارند و معتقدند زمانی که کاه را از کشاورزان خریداری می کردند، بسیار ارزانتر از سمانه و جهاد بود. دامداران معتقدند نهاده ها در سال های اخیر 5 برابر شده اما قیمت دام زنده از 150 هزار تومان به 240 هزار تومان رسیده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=210707

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.