افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
2

برگزاری همایش بین المللی علوم دریایی با حضور 28 کشور در قشم

  • کد خبر : 210098
برگزاری همایش بین المللی علوم دریایی با حضور 28 کشور در قشم

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی. خبرگزاری تسنیماحمد نوحگر در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، تمدن سازی را یکی از بحث های جدی در اعلامیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: مناظره می تواند در ابعاد مختلف به نفع کشور باشد، مهم باشد امروز که […]

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی. خبرگزاری تسنیماحمد نوحگر در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، تمدن سازی را یکی از بحث های جدی در اعلامیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: مناظره می تواند در ابعاد مختلف به نفع کشور باشد، مهم باشد امروز که انقلاب اسلامی در میانه دهه چهارم حیات خود قرار دارد و در واقع با تمدن می تواند پیامی جدی برای جهان در عرصه های مختلف داشته باشد. دریا یکی از مهمترین مکان های جهان است. وجود دریا نعمت بزرگی برای همه کشورهاست. اگر دریا را یکی از منابع مهم دنیا بدانیم، می بینیم که دریا یک ثروت است.

رئیس پژوهشگاه علوم دریایی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: کشور ما موهبت الهی بسیار بالایی به نام دریا دارد. اگر به شمال و جنوب کشور نگاه کنیم می بینیم که 6000 کیلومتر ساحل داریم که این نعمت بزرگی است و به کشور مزیت نسبی می دهد. وقتی از تمدن در دریا صحبت می کنیم، می بینیم که قدرت کشورهایی که دارای مرزهای دریایی هستند، می توانند زمینه های اقتصادی و فرهنگی داشته باشند. ایران در زمینه ژئوپلیتیک دریا نیز جایگاه نسبی دارد. بنابراین خلیج فارس و عمان ویژگی خاصی به این کشور بخشیده است.

وی یادآور شد: استفاده از دریا کلیشه بومی اعراب ندارد و باید به سمت فناوری پیش برویم و در آموزش و پژوهش خوب کار کنیم و می توانیم در تولید علم و حرکت در مرزهای دریایی به خوبی پیشرفت کنیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم. “

نوهگر خاطرنشان کرد که فناوری های دوستدار دریا می تواند به حفظ محیط زیست دریایی کمک کند. بنابراین، اکوسیستم دریایی برای ما مهم است. بر این اساس اقتصاد دریامحور را با تکیه بر سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب از جمله محورهای اصلی دومین همایش بین المللی اقتصاد دریایی قرار دادیم، وی افزود: دومین کنفرانس بین المللی علوم دریایی با Los An رویکرد نوآورانه به اکوسیستم‌های آبی مبتنی بر اقتصاد دریایی در روزهای 16 و 18 اسفندماه در جزیره قشم برگزار می‌شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، محورهای این همایش زیست شناسی دریا، علوم مهندسی زیستی با نگاه ویژه به محیط زیست دریایی، تنوع زیستی و حفاظت از محیط زیست، تغییرات اقلیمی، عمران و ساخت و ساز، گردشگری، توسعه پایدار در توسعه ساحلی جوامع ، فیزیک دریا ، ماهیگیری ، پدافند غیرعامل بنادر.

نوهاگر درباره مقالات این همایش گفت: حدود 170 مقاله از 28 کشور جمهوری چک، هلند، نروژ، هند، ترکیه، عراق، پاکستان، آذربایجان و … ارسال شد که از این تعداد 107 مقاله پذیرفته و 30 مقاله پذیرفته شد. ارائه شده در بخش کنفرانس، پذیرفته شده و بیش از 70 مقاله به صورت پوستر ارائه شده است.

وی با بیان اینکه حدود 50 مقاله با سیاست ها و محورهای همایش همخوانی نداشت و رد شد، گفت: سیاست های دریایی مبتنی بر اقتصاد دریا بوده و بخشی از ابلاغیه رهبر معظم انقلاب به دستگاه های مرتبط در حوزه ساحلی و دریایی است که دانشگاه تهران نیز بر اساس آن به موضوع دریا ورود کرده است. مسئولیت اجتماعی آن

نوهاگر افزود: در بحث تمدن دریایی کشور غفلت کرده ایم و دریا را محدودیت تلقی کرده ایم. در حالی که دریا یک فرصت عالی است. ما نباید دریا را یک محدودیت بدانیم. در دریا قابلیت های عظیمی وجود دارد و یکی از ویژگی های بارز این کشور در طول تاریخ تسلط بر دریاها بوده است. در حوزه حمل و نقل دریایی باید وسایل حمل و نقل دریایی مجهزتر، بهتر و به روزتر را تقویت کنیم و بنگاه های دانش بنیان و پارک های فناوری ساحلی را با حمایت دانشگاه ها و علوم و فنون دریایی و دریایی ایجاد کنیم. پژوهش.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در ادامه افزود: این دانشگاه یک دانشکده فناورانه و میان رشته ای ایجاد کرده که یکی از موضوعات جدی آن علوم دریایی است که می تواند در 9 سیاست ابلاغی رهبری تاثیرگذار باشد. این سیاست های ابلاغی، قوه مجریه کشور موظف است با کمک شورای اسلامی و قوه قضائیه و بسیج نهادهای مسئول، در این اطلاعیه، برنامه جامعی برای اجرای سیاست ها از جمله ارائه فاکتورها، در مدت 6 ماه.

نوهاگر افزود: ما در استفاده از دریا و سواحل آن عقب هستیم، باید این تاخیر را جبران کنیم. ظرفیت ما برای عقب ماندن تمام شده است و باید آنها را جبران کنیم. باید به سمتی حرکت کنیم که توانمندی هایی را که در دریا وجود دارد چابک تر و کارآمدتر کنیم و از همه ظرفیت های موجود در دانشگاه های کشور که با برگزاری همایش ها، سمینارها و نشست های علمی ایجاد می شود حداکثر استفاده را ببریم.

وی در ادامه بیان کرد: بر اساس ابلاغ رهبر معظم انقلاب باید از سرمایه گذاران بومی و بومی در طرح های عمرانی حمایت و بومی ها و ذی نفعان تقویت شوند. بنابراین اگر بخواهیم از توانمندی های دریا به درستی استفاده کنیم، بازنگری و بازتعریف توانمندی های دریا ضروری است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=210098

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.