مجمنت توبه خاک گفت: استفاده از رنگ های مصنوعی تنها در صورت داشتن مجوز از وزارت بهداشت برای استفاده مجاز است.
این مسئول بهداشتی افزود: برخی از رنگ های موجود در بازار (لوازم قنادی و عطریات) رنگ های خوراکی غیرمجاز بوده و یا با وجود داشتن مجوز ساخت از وزارت بهداشت، در صورت استفاده تحت نظارت، قابل استفاده در صنایع و منازل هستند. از یک تکنسین، بنابراین حتی از این نوع رنگ ها نیز نباید استفاده کرد.
توبه خاک استفاده از این رنگ ها را برای سلامتی مضر دانست و گفت: از مهمترین اختلالات ناشی از مصرف مداوم رنگ های مصنوعی و غیرمجاز می توان به بروز سرطان، بیش فعالی، بیماری های کلیوی، تضعیف سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. ارگانیسم، عقب ماندگی ذهنی و عقیمی در مردان.
گاهی اوقات از رنگ های غیر مجاز برای نشان دادن تازگی ماهی استفاده می شود.
هشدار: رنگ های مصنوعی اغلب در میان وعده ها، مرباها، کیک ها و شیرینی ها استفاده می شود که می تواند باعث واکنش های آلرژیک مانند آسم، میگرن، تاری دید، اضطراب و مشکلات رفتاری شود.
مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی استان بوشهر تاکید کرد: اصناف و خانوارها از رنگ ها و رنگ های طبیعی قابل استفاده در اصناف بدون محدودیت در میزان مصرف روزانه در تهیه غذا استفاده کنند.
طوب خاک با هشدار به اینکه زنان باردار و سالمندان به دلیل استفاده از رنگ های غیرمجاز بیشتر در معرض خطر هستند، گفت: کودکان تمایل بیشتری به خرید غذاهای با رنگ های روشن و جذاب دارند. بنابراین به آنها بیاموزید که مصرف برخی رنگ ها برای سلامتی آنها مضر است و در صورت لزوم غذای کودکان را با رنگ های طبیعی تهیه کنید.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: معمولاً برای تازه جلوه دادن ماهی، تنقلات و سبزیجات از رنگ های غیرمجاز استفاده می شود که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، وی با بیان اینکه مردم از خرید رنگ های غیرمجاز وزارت بهداشت خودداری کنند، افزود: رنگ هایی که برای طعم دادن به غذاهایی مانند مرغ و گوشت استفاده می شود باید از رنگ های طبیعی یا رنگ دهنده باشد. با مجوز وزارت بهداشت، علاوه بر این، سس مرغ و گوشت باید در حضور مراجعه کننده انجام شود.