به گزارش بازار، محمد محمدی بخش امروز (سه شنبه) در بیست و چهارمین نمایشگاه مطبوعات نوسازی و توسعه ناوگان هوایی در دولت سیزدهم افزود: صنعت هوانوردی در سراسر جهان به دلایل زیادی از جمله وضعیت تاج و تخت اما هوانوردی با چالش هایی مواجه است. صنعت کشورمان به دلیل اعمال تحریم ها در مرداد و شهریور سال 1400 آسیب بیشتری دید و بخشی از آن متاثر از تغییر دولت و مسائل مختلف شد، از این رو عملیات اربعین به جای بحرانی شدن، با بحران انجام شد. به طور معمول جشن گرفتند
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: دولت سیزدهم چهار راهکار اساسی برای این کار در نظر گرفت. اولین استراتژی استفاده از توانمندی های ملی برای تاب آوری صنعت بود. به این ترتیب نهضت تعمیر قطعات متولد شد که با مشارکت شرکت های دانش بنیان و حضور موثر شرکت های هواپیمایی و شرکت های تعمیر، موضوع تاب آوری به حد قابل قبولی رسید تا جایی که امروز به مرزی رسیده ایم که دیگر از هواپیما خبری نیست. و موتورها برای تعمیر به خارج از کشور ارسال می شوند.
به گفته محمدی بخش، حوزه دانش بی نظیر است و اتفاقات شگفت انگیزی در آن رخ داده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم توسعه ناوگان هوایی بود که باید خریداری می شد و با توجه به شرایط تحریم بیش از 80 فروند هواپیمای فرسوده خریداری و به ناوگان اضافه شد. که برخی از آنها وارد چرخه شده اند.
وی افزود: راهبرد دیگر دولت ساخت هواپیما است که با دستور مقام معظم رهبری و تاکید رئیس جمهور و دولت پس از وقفه 8 ساله از سر گرفته شده است و باید هواپیماهایی برای کشورمان داشته باشیم. آب و هوا.” و جمعیتی که داریم و بتوانیم به نیازهای مردم پاسخ دهیم.
محمدی بخش با بیان اینکه ساخت قطعات هواپیما با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان امکان پذیر است، تصریح کرد: در بحث خرید و نوسازی هواپیما، رئیس جمهور مبلغ قابل توجهی را برای خرید هواپیما از اتاق پایاپای سازمان تهاتر اختصاص داد. روغن با مجوزی که دریافت کرده اند و به محض شروع به کار اطلاع رسانی خواهد شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره نرخ بلیت هواپیما در ایام نوروز گفت: در سال های اخیر بر اساس ماده 6 قانون هواپیمایی کشوری تعیین نرخ بلیت خطوط هوایی کشور بر عهده شورای عالی هواپیمایی بود. تعیین نرخ ها بر عهده رئیس تنظیم بازار بود و مدتی هم زیر نظر رئیس تنظیم بازار بودیم.
وی افزود: طی چند هفته گذشته دیوان عدالت وارد عمل شد و تصمیم گرفت بر اساس قانون برنامه پنجم، ایرلاین ها هزینه های متنوع سازی داشته باشند که با اعتراض دولت، وزارت راه و شهرسازی مواجه شد؛ بنابراین، رئیس دیوان عدالت با ابطال رأی فعلاً تا تعیین و اعلام رأی قطعی تعیین کننده انتقال موافقت کرد.
محمدی بخش تصریح کرد: در حال حاضر قیمت گذاری بلیط هواپیما طبق روال فوق انجام می شود. اما قیمت در بازار عرضه به دلیل تعدد و سفارش های متفاوت با مشکلاتی مواجه است که البته با ورود سازمان های نظارتی و سازمان هواپیمایی کشوری این مشکل تعدیل می شود تا بتوانیم شب عید و روزهای عید را پشت سر بگذاریم. عيد نوروز .
وی در خصوص قیمت بلیت هواپیما برای سال آینده گفت: برای سال آینده شورای عالی هوانوردی برای تعیین قیمت متناسب با نرخ ارز، تورم، حقوق و شرایط حاکم در صنعت هوانوردی کشور تشکیل جلسه داده و ارائه خواهد کرد. آن را به ستاد تنظیم بازار ارسال کنید. در صورت رای دیوان عدالت، این می تواند راهی برای تعیین تخصیص بلیط هواپیما در سال آینده باشد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اکنون مشکل قیمت ها نبود بلیت هواپیما نیست. بلکه مشکل عدم تطابق عرضه و تقاضا در حوزه ناوگان هوایی را داریم.
وی افزود: امروزه به دلایل زیادی با کمبود هواپیما مواجه هستیم و با توجه به افزایش تقاضا برای پروازهای داخلی و خارجی به نقاط منتهی الیه کشور و جهان نمی توانیم پاسخگوی نیاز شهروندان باشیم. بنابراین عدم تطابق بین عرضه و تقاضا مشکل ایجاد کرده است.
محمدی بخش بیان کرد: با ایجاد سامانه در سازمان هواپیمایی کشوری شرایط برای تسهیل در تهیه بلیت فراهم شده است.