پیام ما نوشت: هرچند خبرهایی مبنی بر فعال شدن مجدد آژانس های اطلاع رسانی به گوش می رسد گردشگری ایران با عنوان جدیدی منتشر شده است اما پیگیری ها نشان می دهد که دفاتر جدید تنها نماینده مرکز گردشگری و اتومبیلرانی هستند.
چند روز پیش یکی از خبرگزاری ها خبری مبنی بر ایجاد دفاتر اطلاع رسانی برای سفر به ایران در 13 کشور منتشر کرد و نوشت دفاتر اطلاع رسانی گردشگری خارج از ایران که از سال 2018 تعطیل شدند، این بار با عنوانی جدید اما با با رویکرد قبلی، تبلیغات و بازاریابی گردشگری ایران در 13 کشور راه اندازی شد. مرکز گردشگری و موتوراسپرت و روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتگو با «پیام ما» تاکید میکنند که این آژانسهای جدید هیچ ارتباطی با دفاتر قبلی اطلاعرسانی ندارند.
اولین بار در شهریور 1385 بود که «ایرنا» با احضار معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد که دفاتر اطلاع رسانی گردشگری ایران در تایلند، عمان، پاکستان، یونان، ترکیه، بحرین و سوریه ایجاد شده است. «محمد شریف ملک زاده» در عین حال اظهار داشت: با ایجاد این دفاتر نگرش های منفی نسبت به کشور از بین می رود و ایران به عنوان کشوری امن و مقصد گردشگری برای گردشگران شناخته می شود. شناسایی بازارهای هدف گردشگری، اطلاع رسانی و تبلیغات، ارتقای درآمد گردشگری از بازار جهانی از جمله اهداف ایجاد و ایجاد دفاتر اطلاع رسانی گردشگری ایرانیان در خارج از کشور اعلام و قوانین ایجاد آن اعلام شد. در هشت مقاله یک سال بعد، «مجید اسفندیاری» مدیر کل وقت دفتر بازاریابی و تبلیغات سازمان میراث فرهنگی از راه اندازی این دفاتر اطلاع رسانی در سوئد، کانادا، آلمان، فرانسه و ژاپن خبر داد و تاکید کرد که بر اساس مطالعات انجام شده، دفاتر بازاریابی و تبلیغات هر یک از کشورهای مقصد گردشگری دارای 40 دفتر اطلاع رسانی موفق در نقاط مختلف جهان هستند.
شروع مجدد در سال 1390
با وجود تبلیغات، دفاتر اطلاعات گردشگری ایران کار خاصی انجام ندادند، به همین دلیل در سال های ابتدایی دهه 1390 «سید محمدکاظم خلدینسب» مدیر کل بازاریابی و توسعه گردشگری وقت از غیرفعال شدن این دفاتر خبر داد و گفت: دفاتری فعال خواهند شد که وظیفه ایجاد هماهنگی بین ایران و کشور مقصد را بر عهده خواهند داشت. در ادامه این گفتگوها، در سال 2014 گزارش شد که 9 آژانس اطلاعات گردشگری خارجی زیر نظر مرکز گردشگری و اتومبیلرانی در کشورهای ژاپن، سوئیس، ایتالیا، اسپانیا، عمان، مالزی، سنگاپور و چین (دو آژانس) مجوز دریافت کردند.
بر اساس قراردادی که این 9 نماینده با مرکز ایرانگردی و اتومبیلرانی امضا کردند، وظایف در چهار بند اطلاع رسانی، تبلیغات، بازاریابی و سرمایه گذاری تعیین شد. اما بارها تاکید شد که نمایندگان اطلاعات گردشگری ایران در سایر کشورها کارمند مرکز گردشگری یا میراث فرهنگی نیستند، بلکه کسب و کار خود را دارند و تنها به دلیل علاقه خود این مسئولیت ملی را در کشورهای هدف بر عهده گرفته اند. در ایران. اگرچه در سال 1395 یک میلیارد تومان برای تبلیغ سفرهای ایران در آژانس های گردشگری ایران اختصاص یافت، اما این تجربه نیز این بار با شکست مواجه شد و در نهایت «ولی تیموری» معاون گردشگری وقت رئیس جمهور اعلام کرد که گردشگری آژانس های اطلاع رسانی ایران از کار افتاده است. کشورهای دیگر.
یک خبر ارسال کنید و قول بدهید دوباره فعال باشید.
دفاتر اطلاعات گردشگری ایران زیر نظر مرکز گردشگری و اتومبیلرانی بین سال های 2014 تا 2018 در ژاپن (توکیو)، اسپانیا (مادرید)، ایتالیا (میلان)، چین (شانگهای، گوانگژو و پکن)، هنگ کنگ، آذربایجان (باکو)، عراق (سلیمانیه) ). کره جنوبی (سئول)، هلند (لاهه)، عمان (مسقط)، آلمان (برلین و مونیخ)، فرانسه (پاریس) و انگلیس (بیرمنگام) فعال بودند. پس از گذشت یک سال، برخی از این سمت ها بدون هیچ توضیحی برکنار شدند.
حالا بعد از گذشت چهار سال، دوباره بحث فعالیت این دفاتر مطرح شده است. همانطور که در جدیدترین اخبار اعلام شده است، دفاتر اطلاع رسانی گردشگری در خارج از ایران در 13 کشور جهان ایجاد شده و این بار با نام جدید اما با رویکرد قبلی برای اطلاع رسانی، تبلیغ و بازاریابی ایرانگردی فعالیت خواهند کرد.
همانطور که در این خبر آمده است، این دفاتر تحت عنوان نمایندگان خارجی مرکز گردشگری و اتومبیلرانی فعالیت می کنند و تاکنون در 13 کشور از جمله چین، ژاپن، ارمنستان، روسیه، کانادا، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، آلمان فعالیت دارند. عراق، ترکیه، کانادا و سوئد توسط سرمایه گذاران و فعالان خصوصی فعال شده اند.
آنها قرار نیست رویکرد قبلی را داشته باشند!
آژانسهای اطلاعرسانی گردشگری ایران با هدف اطلاعرسانی، تبلیغات، بازاریابی و جذب سرمایهگذار ایجاد شدند و هماکنون مرکز جهانگردی و اتومبیلرانی تأیید کرده است که این آژانسها با مجوز این مرکز یک بار دیگر فعال شدهاند. مدیر کل مرکز جهانگردی و اتومبیلرانی در نشستی توجیهی با چند تن از نمایندگان اطلاع رسانی گردشگری ایران، تلاش برای جذب گردشگر خارجی، صدور گواهینامه بین المللی برای ایرانیان خارج از کشور و معرفی قابلیت های سرمایه گذاری و جاذبه های گردشگری، فرهنگی و تاریخی به گردشگران خارجی، تجلیل از رویدادهای بین المللی. تظاهرات و مشارکت در توسعه فعالیتهای گردشگری و خودروسازی در خارج از مرزهای کشور، مهمترین کارکرد این تشکلها را اعلام کرده بود.
«محمدحسین صوفی» حالا در گفت و گو با «پیام ما» با بیان اینکه این دفاتر نباید روی اطلاع رسانی متمرکز شوند و در واقع با رویکرد قبلی اصلاً فعال نباشند، توضیح می دهد: پیش از این مسئولیت دفاتر به ما محول شده بود. اطلاعات خارج از کشور این سوال دیگری است اما این بار و برای اولین بار از سال گذشته این مرکز برای توسعه فعالیت های خود در سراسر جهان آژانس های مرکز گردشگری و موتوراسپرت ایجاد کرده است و به این ترتیب تمامی فعالیت ها در این مرکز انجام می شود. در ایران نیز توسط نمایندگی های خارج از کشور انجام خواهد شد.
به گفته وی یکی از کارها اطلاع رسانی از توانمندی ها و امکانات کشور و فضاهای تفریحی-گردشگری است که در مجموع می تواند زمینه ساز ورود گردشگران بیشتری به کشور شود.
صوفی با تاکید بر اینکه این تجربه برای اولین بار است که اتفاق می افتد، تاکید می کند: همه نهادها و سازمان ها موظف به مشارکت برای جذب گردشگر هستند و فعالیت نمایندگان مرکز در یک سال اخیر باعث تسریع و تسهیل در اقدامات فعالان گردشگری شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز تایید می کند که این دفاتر در واقع نمایندگان مرکز هستند و هیچ ارتباطی با دفاتر اطلاعات گردشگری ندارند.