به گزارش بازار، محسن خجستمهر در اولین جلسه «شورای حقوقی صنعت نفت» با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم صنعت نفت نقش اساسی خود را در رشد اقتصادی 8 درصدی کشور در برنامه هفتم توسعه ایفا کند، باید شرایط را حذف کنیم. عوامل منفی مانند قوانین بازدارنده، دور شدن از این صنعت را بیان کرد: بر اساس قوانین مناقصه، امضای قرارداد نفتی بیش از سه سال زمان می برد که به هیچ وجه پذیرفته نمی شود.
وی با اشاره به وجود تعداد زیادی نهاد نظارت کننده بر عملکرد شرکت ملی نفت ایران، افزود: در یک مسابقه فوتبال 22 نفر در زمین بازی و یک نفر داوری بازی می کنند اما در زمین صنعت نفت. ، یک نفر بازی می کند و 22 نفر قضاوت و نظارت می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در حال حاضر قوانین متعددی در صنعت نفت وجود دارد که از آن جمله می توان به قانون نفت سال 1360، قانون اصلاحی نفت 1390، قانون اساسنامه نفت سال 95 و … اشاره کرد.
خجستمهر افزود: برخی از این قوانین با یکدیگر مغایرت دارند و از سوی دیگر با وجود تحریم ها، صنعت نفت ایران باید در عمق 5000 متری به دنبال نفت و گاز باشد که در قانون مناقصات نیز به این موضوع پرداخته شده است. در کشور. ما به عنوان وزارتخانه های خدمات و آموزش و پرورش نمی توانیم با این قوانین با سرعت بالا حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: برخی نهادها می گویند برای صرف 14.5 درصد از بودجه شرکت ملی نفت ایران باید صندوقی با اعضای مشخص تشکیل دهند و تصمیم به برداشت از این صندوق بگیرند که این برخلاف قوانین جاری صنعت نفت است. .
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر ضرورت بهبود روابط مالی شرکت و دولت گفت: سهم 14.5 درصدی صادرات نفت ما در آن زمان 100 دلار نفت و صادرات 2 میلیون و 650 هزار دلار تعیین شد. بشکه در روز در حالی که میزان صادرات نفت و قیمت آن در سال های مختلف متفاوت است و قوانین باید قابل اجرا و عملیاتی باشد.
خجستمهر با تاکید بر استفاده از نیروهای نخبه و حفظ آنها در امور حقوقی صنعت نفت، گفت: نمی توان به فردی که قرارداد چند میلیونی می بندد حقوق ناچیز داد، بنابراین باید به فکر حفظ این نیروها باشید.