افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

بهره برداری از زنجیره های مرغداری غیر بومی یکی از مزیت های گلستان است

  • کد خبر : 208543
بهره برداری از زنجیره های مرغداری غیر بومی یکی از مزیت های گلستان است

بازار؛ گروه استان ها: صنعت طیور گلستان در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. به گفته فعالان این بخش، گلستان در شرایط اقلیمی مساعدی برای پرورش طیور قرار دارد. این مزیت ها باعث شده است که زنجیره های غیربومی این فرصت را از دست ندهند و هوشمندانه گلستان را به عنوان استانی که در […]

بازار؛ گروه استان ها: صنعت طیور گلستان در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. به گفته فعالان این بخش، گلستان در شرایط اقلیمی مساعدی برای پرورش طیور قرار دارد. این مزیت ها باعث شده است که زنجیره های غیربومی این فرصت را از دست ندهند و هوشمندانه گلستان را به عنوان استانی که در آن فعالیت می کنند انتخاب کنند. این زنجیره ها با وجود بهره مندی از امکانات موجود هیچ سودی برای استان ندارد و این موضوع مهمی است که مسئولان به آن توجهی ندارند. خبرنگار بازار با مسعود پناهی مدیرعامل شرکت ماکیان دارو گفتگو کرد. وی معتقد است: گلستان از نظر خدمات دامپزشکی از سطح بالایی برخوردار است اما شرکت های خارجی از استان های دیگر خدمات دریافت می کنند که با استانداردهای سازمان دامپزشکی پذیرفته نیست. مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید.

* در مورد فعالیت شرکت ماکیان دارو توضیح دهید.

شرکت ماکیان دارو گلستان حدود 15 سال پیش تاسیس شد و به عنوان اولین شرکت پخش دارو و واکسن در استان فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر 50 نفر در این شرکت و سایر شرکت های گروه آن مشغول به کار هستند. ماکیان دارو با 30 تامین کننده واکسن و داروهای دامپزشکی، بخشی از داخل و بخشی وارداتی در ارتباط است و محصولات خود را در داروخانه ها، مراکز واکسیناسیون دامپزشکی و همچنین زنجیره ها و کارخانه های تولید خوراک توزیع می کند. در سبد توزیع شرکت ماکیان دارو بین 700 تا 1000 دارو و واکسن وجود دارد که ما را جزء 10 شرکت برتر کشور قرار می دهد.

طیور تولید شده در این استان دارو و آنتی بیوتیک کمتری مصرف می کنند و ضریب تبدیل بالاتری دارند. همچنین گلستان از نظر تجربه در زمینه دامپزشکی رشد زیادی داشته و از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار است.

* صنعت طیور گلستان با چه مشکلاتی مواجه است؟

استان گلستان در دهه اخیر رشد فزاینده ای در صنعت طیور داشته و 10 درصد گوشت مرغ کشور را تولید می کند. علاوه بر این، مزارع مادر و لایه در سال های اخیر رشد خوبی داشته اند.

گلستان از نظر اقتصادی یکی از آخرین استان های کشور محسوب می شود اما از نظر صنعت طیور جزو استان های درجه یک است که نیازمند توجه ویژه است. گوشت مرغ تولید شده در این استان به دلیل شرایط اقلیمی خوب و مرغداری های توسعه یافته، مجهز و با کیفیت از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. پرندگان تولید شده در این استان دارو و آنتی بیوتیک کمتری مصرف می کنند و ضریب تبدیل بهتری دارند. همچنین گلستان از نظر تجربه در زمینه دامپزشکی رشد زیادی داشته و از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار است.

در سال‌های اخیر زنجیره‌های غیربومی در گلستان فعال شده‌اند، اما متأسفانه منفعت چندانی برای استان نداشته‌اند و بیشتر خدمات و خریدهای مورد نیاز آنها به‌ویژه در حوزه خدمات فنی دامپزشکی و خرید دارو است. و واکسن ها ، از خارج از استان تهیه می شود که بخش خصوصی دامپزشکی استان را با چالش جدی مواجه کرده است. طبق قوانین سازمان دامپزشکی این اقدام غیرقانونی بوده و مسئولان در این زمینه کوتاهی می کنند. پنج درصد از کل هزینه یک مزرعه صرف تهیه دارو و واکسن می شود. این مقدار ممکن است برای آن مزرعه کم باشد، اما ثبات بسیاری از مشاغل را تضمین می کند.

* نقش خدمات دامپزشکی در تامین امنیت غذایی چیست؟

بدون شک یکی از نکات کلیدی سلامت در هر جامعه ای بخش دامپزشکی است زیرا بسیاری از بیماری های عفونی بین انسان و دام مشترک است.

* افزودنی های خوراک دام و طیور چه تأثیری در افزایش بهره وری این صنعت دارد؟

استفاده از افزودنی های باکیفیت به ویژه افزودنی های ضد قارچ، موضوع مهمی برای سلامت دام و طیور است. من همیشه به کشاورزان توصیه می کنم که استفاده از سموم را یک مسئولیت اجتماعی بدانند. 70 درصد نهاده های مصرفی دام و طیور از خارج وارد می شود و در طول مسیر ممکن است به قارچ آلوده شود.

برخی از افزودنی ها باعث افزایش عملکرد گله و بهبود تولید گوشت و شیر می شوند. در سال های اخیر شرکت های دانش بنیان خوبی وارد این عرصه شده اند و ضریب تبدیل گوشت و کیفیت شیر ​​را افزایش داده اند.

بهره برداری از زنجیره های مرغداری غیربومی یکی از مزیت های گلستان است رئیس استان بی کلاه ماند.

* بخشنامه چه آسیب هایی به صنعت طیور وارد کرده است؟

قیمت گذاری سفارش همواره یکی از بزرگترین چالش ها در صنعت طیور بوده است. دولت با یارانه دادن به نهاده های ذرت و سویا، به خود اجازه می دهد قیمت را به تولیدکننده دیکته کند. اگر نهاده با ارز شناور آزاد به مرغدار تحویل داده شود و یارانه به مصرف کننده پرداخت شود، عرضه و تقاضا مانند سایر نقاط دنیا تعیین کننده قیمت خواهد بود.

قیمت فروش برای فعالان این صنعت یک تابو دائمی است و با وجود این شرایط نمی توانند برنامه ریزی بلندمدتی در این زمینه داشته باشند. افزایش ناگهانی نرخ ارز دولتی شوک شدیدی به تولید و صنعت وارد می کند و تولیدکننده را برای تامین نقدینگی دچار مشکل می کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=208543

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.