دولت مصر یادداشتی در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، «ضیا رشوان» رئیس سازمان اطلاعات دولتی مصر روز یکشنبه اعلام کرد که قاهره یادداشتی درباره جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین به این دادگاه ارائه کرده است.
وی همچنین گفت: قاهره در نظر مشورتی درخواستی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به دیوان بینالمللی دادگستری درباره اقدامات و عملکرد رژیم اشغالگر فلسطین از سال 1967 شرکت کرده و در 21 فوریه در این دادگاه به ارائه استدلال شفاهی خواهد پرداخت.
به گزارش روسیا الیوم، رشوان تاکید کرد که این استدلال شفاهی شامل تایید صلاحیت دیوان بینالمللی دادگستری برای بررسی نظر مشورتی است، زیرا مجمع عمومی سازمان ملل متحد یکی از نهادهایی است که بر اساس نامه این دیوان مجاز به درخواست نظر مشورتی از دیوان است. این سازمان و از سوی دیگر موضوع به ابعاد حقوقی شهرکسازیهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین میپردازد که با قوانین بینالمللی و قطعنامههای مشروع آن در تضاد است.
وی تصریح کرد: بر اساس موضوع نظر مشورتی، غیرقانونی بودن اشغالگری رژیم صهیونیستی در تفاهم نامه مصر که بیش از 75 سال بر خلاف قوانین بین المللی به طول می انجامد، تایید شده است. در ادامه این تبصره، سیاستهای رژیم صهیونیستی در خصوص الحاق اراضی، تخریب منازل، اخراج فلسطینیها و محرومیت آنان که مغایر با موازین مندرج در حقوق بینالملل از جمله حق مالکیت است، ذکر شده است. – تعیین ملت فلسطین و ممنوعیت تصرف زمین.
این یادداشت همچنین شامل رد سیاست های رژیم صهیونیستی در مورد آزار و اذیت، تبعیض نژادی و سایر اقداماتی است که به وضوح اصول حقوق بین الملل حقوق بشر را نقض می کند.
رویترز گزارش داد که دادگاه بین المللی دادگستری روز دوشنبه جلسات رسیدگی به عواقب حقوقی اشغال سرزمین های فلسطینی توسط اسرائیل را آغاز خواهد کرد.
این جلسات پس از تصویب قطعنامه ای از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پایان سال 2022 برگزار می شود که به موجب آن از دادگاه مذکور خواسته شده است که در مورد 2 موضوع ماده 65 اساسنامه خود بلافاصله نظر مشورتی صادر کند.
موضوع اول به پیامدهای حقوقی تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین در رابطه با حق تعیین سرنوشت، اشغال طولانی مدت سرزمین فلسطین، شهرک سازی و الحاق آنها، تغییر در ساختار جمعیتی، ماهیت و وضعیت اورشلیم، تصویب قوانین و اقدامات تبعیض آمیز در این زمینه.
موضوع دوم به تاثیر سیاست ها و اقدامات رژیم صهیونیستی بر ماهیت حقوقی اشغالگری مربوط می شود و اینکه این وضعیت چه پیامدهای حقوقی برای همه کشورها و سازمان ملل دارد.
انتهای پیام