به گزارش بازار، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این دیدار با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر بهبود فضای کسب و کار و توصیه ایشان به دولت برای فضاسازی به بخش خصوصی واقعی گفت: برداشت فعالان اقتصادی از فضای کسب و کار نشان می دهد که فضای کسب و کار مساعد نیست و غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تامین مالی بانک ها و بی ثباتی سیاست ها، قوانین و رویه های اجرایی حاکم بر کسب و کار است. مهمترین چالش ها هستند.
صمد حسن زاده با بیان اینکه اطلاعات به دست آمده از رصد فضای کسب و کار حاکی از شرایط نامناسب برای فعالیت های اقتصادی است، از دولت خواست با همکاری و حمایت بخش خصوصی، قانون بهبود سرمایه گذاری و تقویت تولید رقابت پذیر و با کمک آن تدوین کند. افزایش مشارکت بخش خصوصی در تحقق اقتصاد.
وی گفت: نتایج پایش بهبود مستمر قانون محیط کسب و کار نشان می دهد که در سال 1401 میزان کل اجرای 53 بند این قانون تقریباً 60 درصد بوده که نسبت به سال 1400 کاهش داشته است. «نظارت بر اجرای قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار» نیز نشان می دهد که تا اجرای کامل این قانون و دستیابی به اهداف آن فاصله زیادی وجود دارد.
رئیس خانه ایران علاوه بر مشکل واحدهای کوچک و متوسط در تامین مالی، تهدید جدی به انتشار 280 میلیارد تومان اوراق سپرده ویژه یک ساله با نرخ سود 30 درصدی کرد که به تازگی انجام خواهد شد. با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی به شبکه بانکی برای فضای کسب و کار کشور.
حسن زاده ادامه داد: بخش خصوصی به دولت نسبت به اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی هشدار می دهد و از دولت می خواهد که به عواقب تصمیمات خود توجه کند.
به کشاورزی بیشتر توجه کنید.
هامان هاشمی عضو هیأت نمایندگان خانه ایران در ادامه این نشست درباره مسائل بخش کشاورزی گفت: در همه کشورهای دنیا به بخش کشاورزی توجه ویژه ای می شود اما اینطور نیست. در ایران. این بی توجهی در این سال ها باعث ایجاد نارضایتی در سراسر کشور شده است که این نارضایتی را می توان مشاهده کرد و امیدوارم در دهمین اجلاس اتاق ایران تغییر رویکردی ایجاد شود تا آنها به مسائل کشاورزی توجه ویژه ای داشته باشند.
هاشمی افزود: یک میلیون و 300 هزار نفر به طور مستقیم به کشاورزی مشغول هستند و 27 درصد جمعیت روستایی در این زمینه فعالیت می کنند. در دنیا یکی از محورهای توسعه بخش کشاورزی و پس از آن صنعت و تجارت است. ما باید این مدل را در فرآیند توسعه در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: امروز تصمیمات خلق الساعه بر سرنوشت صدها هزار کشاورز تأثیر می گذارد. به عنوان مثال هفته گذشته تعرفه صادراتی خرما مشکلات زیادی را برای فعالان این حوزه ایجاد کرد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: گندم یکی از محصولات استراتژیک کشور است و 40 درصد انرژی جامعه از گندم تولید می شود. سرانه مصرف گندم برای هر نفر 110 کیلو است اما سیاست های تدوین شده در این زمینه به ضرر کشاورزان است.
یکی از نمایندگان مجلس ایران گفت: قیمت گندم قبل از تور تعیین شده و امسال این رقم 19 هزار و 500 بوده اما ماه گذشته قیمت آن 17 هزار و 500 اعلام شده است. این کار خلاف قانون انجام می شود و باید از تصمیم گیری های منفرد جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در سالی که امنیت غذایی باید برای همه مهم باشد، بازپرداخت بدهی و تسویه حساب کشاورزان تا اوایل پاییز امسال به طول انجامید. در حالی که کشاورزان باید حمایت شوند. اما می بینیم که قیمت گذاری جدید خلاف قانون است. از خانه ایران می خواهیم که به مسائل کشاورزی به عنوان یک موضوع ملی توجه کند و در این زمینه دست به دامان دولت شود.
یک استراتژی برای صنعت توسعه دهید.
در ادامه این جلسه سیدباقر شریف زاده، نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران به تشریح مشکلات کلان و خرد حوزه صنعت پرداخت و گفت: این صنعت در سطح کلان دارای مشکلات، عدم تعادل و عدم تعادل انرژی، ضعف قانون گذاری و مشکلات زیرساختی صنعت را تحت تاثیر قرار داده است. ما در صنعت فاقد استراتژی هستیم. آیا نمی دانیم مسیر کجاست؟
شریف زاده افزود: وی با هیئت رئیسه کمیسیون اتاق صنعت ایران، وزیر صنعت، معدن و تجارت به صورت ماهانه جلساتی خواهد داشت و با فعالان این حوزه برای تدوین برنامه و راهبرد حوزه صنعت و صنعت گفتگو خواهد کرد. .
وی در خصوص مشکلات خرد در این بخش اظهار داشت: تخصیص ارز، تمدید دریافت ارز که گاهی تا شش ماه به طول می انجامد، مشکلات تسهیلات بانکی و رکود تورمی صنعت را تحت تاثیر قرار داده است.
شریف زاده ادامه داد: ماده 25 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار در صورت قطعی برق، آب و گاز محقق نمی شود. از معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت می خواهیم در جلسات کمیسیون صنعت اتاق ایران برای تعامل حضور داشته باشند تا در نتیجه این تعامل بتوانیم مشکلات صنعت را حل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ماموریت اصلی ما تدوین استراتژی در حوزه صنعت است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به فعالان عرصه صنعت فرصت شغلی می دهد تا در نتیجه این فعالیت 8 درصد از اقتصاد، رشد و اشتغال امکان پذیر خواهد بود.
ما نیاز به سرمایه گذاری در معدن داریم
در این نشست بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن خانه ایران نیز با تاکید بر اهمیت بخش معدن گفت: در حال حاضر عربستان با چند هزار میلیون دلار به دنبال کسب درآمد 1200 میلیارد دلاری از بخش معدن است. دلار سرمایه گذاری و برای درآمد 3 میلیارد دلاری در سال 2030 برنامه ریزی شده است. در حالی که در کشور ما با توجه به سیاست هایی که در حال انجام است، رشد 13 درصدی حوزه معدنی شبیه شوخی است.
شکوری پس از بیان اینکه در حوزه معدن نیاز به ایجاد شورای سیاسی و گروهی از کارشناسان است، تصریح کرد: کل سرمایه گذاری در ایران از ابتدا در بخش معدن به 450 میلیارد دلار هم نمی رسد، این وضعیت عربستان است. عربستان باید به هدف 3 تریلیون دلاری درآمد برسد: این کشور تاکنون 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و 450 میلیارد دلار سرمایه داخلی جذب کرده است.
وی با انتقاد از محدودیت و ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی تصریح کرد: تولیدکننده داخلی ماشین آلات بی کیفیت را سه برابر قیمت به معدنچیان تحمیل می کند و می خواهد همان بلایی را که خودروساز به سر معدنچیان آورده است، بر سر مردم بیاورد.
شکوری در ادامه با بیان اینکه اخذ عوارض از فعالان غیر ماهر معدن مشکلات زیادی را به همراه داشته است، افزود: مقرر شد نیمی از عوارض به بهانه حمایت از تشکل های علمی پرداخت شود. با اینکه 12 میلیارد بودجه به آنها اختصاص داده شده است، اما در این شرایط مالیات 40 برابر شده است، اگر برای پر کردن خزانه دولت نیست، برای چه؟