افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
5

چرا نباید کورکورانه به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟ (6 دلیل مهم)

  • کد خبر : 20577
چرا نباید کورکورانه به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟  (6 دلیل مهم)

هوش مصنوعی مدتی است که بسیار بحث برانگیز بوده و با نفوذ در صنایع مختلف، روز به روز دنیا را بیشتر و بیشتر تغییر می دهد. با این حال، همه این تغییرات لزوما مثبت نیستند. در حالی که هوش مصنوعی فرصت‌های جدید و هیجان‌انگیزی را در بسیاری از زمینه‌ها برای ما انسان‌ها ارائه می‌کند، نمی‌توان […]

هوش مصنوعی مدتی است که بسیار بحث برانگیز بوده و با نفوذ در صنایع مختلف، روز به روز دنیا را بیشتر و بیشتر تغییر می دهد. با این حال، همه این تغییرات لزوما مثبت نیستند. در حالی که هوش مصنوعی فرصت‌های جدید و هیجان‌انگیزی را در بسیاری از زمینه‌ها برای ما انسان‌ها ارائه می‌کند، نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که این فناوری در حال حاضر فاقد سیستمی برای سنجش استانداردهای اخلاقی یا تأیید است و این موضوع تصمیم‌گیری در استفاده از اطلاعات آن را دشوار می‌کند.

دقیقاً به همین دلیل است که در دنیای امروزی که به طور فزاینده ای به هوش مصنوعی وابسته است، باید همیشه اطلاعاتی را که دریافت می کنید تأیید کنید و از صحت آن اطمینان حاصل کنید. از آنجایی که برخی از ابزارهای هوش مصنوعی می توانند اطلاعات را دستکاری کنند، معمولاً درک متفاوت و اشتباهی از متن دارند یا حتی اطلاعات کاملاً اشتباهی به ما می دهند. بنابراین اعتماد کورکورانه به هوش مصنوعی ایده بسیار بدی است و ما قصد داریم با ارائه 6 دلیل مهم، بد بودن چنین ایده ای را نشان دهیم. با ما در DJ باشید.

1. هوش مصنوعی می تواند اشتباه باشد!

مردم به طور فزاینده ای در کار روزانه خود به چت ربات های هوش مصنوعی متکی هستند و از این ابزارها برای مواردی مانند نوشتن متن، برنامه ریزی قرار ملاقات ها و حتی تصمیم گیری های مهم استفاده می کنند. با این حال، آسان‌تر کردن کارها با ابزارهای هوش مصنوعی اغلب هزینه‌های قابل توجهی دارد و این اشتباهاتی است که این فناوری مرتکب می‌شود.

برای اثبات این نکته، از ChatGPT خواستیم که اولین کتابی را که برای یادگیری پایتون نوشته شده است، راهنمایی کند. پاسخ داده شده توسط هوش مصنوعی به شرح زیر است:

هوش مصنوعی

ChatGPT در ابتدا برنامه نویسی پایتون مارک لوتز را که در سال 1996 منتشر شد، به عنوان اولین کتاب در مورد یادگیری پایتون معرفی کرد، اما پس از اعتراض ما به این پاسخ به عنوان نادرست، AI Chat بلافاصله پاسخ خود را تغییر داد. او تصحیح کرد و مقدمه ای را توسط گیدو ون روسوم نقل کرد. پایتون (1991) به عنوان اولین آموزش پایتون! بنابراین در حالی که ChatGPT توانست خطای خود را در این مثال تصحیح کند، این واقعیت باقی می‌ماند که ابزارهای هوش مصنوعی گاهی اوقات می‌توانند پاسخی کاملاً اشتباه بدهند.

چت ربات های هوش مصنوعی اطلاعات محدودی دارند، اما برای پاسخگویی به تمام سوالات برنامه ریزی شده اند! آنها برای پاسخ دادن به سوالات به داده های آموزشی شما متکی هستند و در کنار آن، به لطف فناوری یادگیری ماشینی، می توانند از تعاملات شما با کاربران یاد بگیرند و بیاموزند. بنابراین اگر هوش مصنوعی از پاسخ دادن امتناع کند و بگوید که پاسخ را نمی داند، نمی تواند خودش را اصلاح کند و چیزهای جدیدی یاد بگیرد! به همین دلیل است که این فناوری جدید گاهی کاملاً به اشتباه می رود و سعی می کند از اشتباهات خود درس بگیرد.

البته اکنون ماهیت هوش مصنوعی همین است، اما می تواند بسیار مشکل ساز باشد. زیرا اکثر افراد پاسخ های دریافتی خود را صحیح می دانند و هیچ اقدامی برای تایید آن انجام نمی دهند. بنابراین، واضح است که خطاهای هوش مصنوعی می تواند اطلاعات نادرست ایجاد کند و کاربران را گمراه کند.

2. هوش مصنوعی به راحتی می تواند برای دستکاری اطلاعات استفاده شود

بر کسی پوشیده نیست که هوش مصنوعی می تواند غیرقابل اعتماد و مستعد خطا باشد، اما یکی از بدترین ویژگی های آن تمایل آن به دستکاری اطلاعات است! مشکل اینجاست که هوش مصنوعی نمی تواند درک دقیق و کاملی از مفاهیم داشته باشد و این مشکل باعث می شود که اهمیت مسائل را درک نکرده و واقعیت ها را مطابق با اهداف خود تغییر دهد.

این دقیقا همان چیزی است که در مورد BingChat مایکروسافت اتفاق افتاد. ماجرا از این قرار است که اخیراً یکی از کاربران توییتر از بینگ چت درخواست طولانی شدن فیلم جدید آواتار کرده بود، اما این چت ربات هوش مصنوعی با بیان اینکه این فیلم هنوز اکران نشده است از ارائه هرگونه اطلاعات خودداری کرد.

مطمئناً، برخی می گویند که این یک باگ یا خطای موردی است، اما نمی توان این واقعیت را انکار کرد که فناوری هوش مصنوعی در حال حاضر ناقص است و باید با احتیاط فراوان استفاده شود.

3. هوش مصنوعی می تواند مانع خلاقیت شما شود

هوش مصنوعی

امروزه بسیاری از متخصصان، مانند نویسندگان و طراحان، از هوش مصنوعی برای به حداکثر رساندن بهره وری خود استفاده می کنند. با این حال، درک این نکته مهم است که هوش مصنوعی باید به عنوان یک ابزار و نه یک میانبر برای انجام سریع‌تر کارها دیده شود. درست است که آسان کردن کارها با هوش مصنوعی بسیار وسوسه انگیز به نظر می رسد، اما می تواند خلاقیت شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

هنگامی که چت ربات های هوش مصنوعی به عنوان میانبر استفاده می شوند، افراد تمایل دارند به جای ارائه ایده های منحصر به فرد، محتوای آماده را کپی و جایگذاری کنند. این رویکرد ممکن است در ابتدا بسیار جذاب و وسوسه انگیز به نظر برسد زیرا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود، اما به هیچ وجه ذهن را درگیر نمی کند و نمی تواند تفکر خلاق را ترویج دهد.

به عنوان مثال، طراحان می توانند از ابزار هوش مصنوعی Midjourney برای خلق آثار هنری استفاده کنند، اما تنها با تکیه بر قابلیت های هوش مصنوعی می توان خلاقیت را محدود کرد. به این ترتیب، یک طراح به جای بررسی ایده های جدید، ممکن است به سادگی از طرح های آماده کپی کند که هیچ تاثیر مثبتی بر خلاقیت آنها نخواهد داشت. یا اگر نویسنده هستید، می توانید از ChatGPT یا دیگر چت ربات های هوش مصنوعی برای تحقیق استفاده کنید، اما اگر از آن به عنوان میانبر برای تولید محتوا استفاده کنید، مهارت های نوشتاری شما دچار رکود می شود.

بنابراین، استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای تکمیل تحقیقات بسیار مفید است، در حالی که تنها اتکا به آن برای تولید محتوا ایده خوبی نیست.

4. از هوش مصنوعی به راحتی می توان سوء استفاده کرد

هوش مصنوعی پیشرفت های زیادی در زمینه های مختلف به همراه داشته است. با این حال، مانند هر فناوری دیگری، همیشه خطر استفاده نادرست از آن وجود دارد و می تواند عواقب ناگواری داشته باشد.

توانایی بالای هوش مصنوعی در آزار و اذیت، ارعاب و اخاذی از مردم به یکی از دغدغه های اصلی دنیای مدرن تبدیل شده است. تاکنون نمونه های زیادی از سوء استفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک، حملات DoS و غیره وجود داشته است و نباید این تهدیدات را نادیده گرفت.

به عنوان یک نمونه رایج، استفاده از دیپ فیک برای تولید عکس های نامناسب از زنان افزایش یافته و روند نگران کننده ای است. مجرمان سایبری همچنین از حملات DoS مبتنی بر هوش مصنوعی برای جلوگیری از دسترسی کاربران قانونی به شبکه های خاص استفاده می کنند. چنین حملاتی پیچیده‌تر می‌شوند و پیشگیری از آن دشوار است، زیرا هوش مصنوعی می‌تواند ویژگی‌های انسان‌مانندی را نشان دهد.

علاوه بر همه اینها، در دسترس بودن هوش مصنوعی و امکان استفاده عمومی از قابلیت‌های آن، به هر کسی امکان دسترسی به فناوری‌هایی مانند تشخیص چهره و تصویر را می‌دهد که به نوبه خود خطرات امنیت سایبری قابل توجهی را به همراه دارد. زیرا گروه های تروریستی نیز می توانند از این فناوری ها برای انجام حملات خود استفاده کنند.

5. درک محدود از موضوعات و مفاهیم

همانطور که در بالا ذکر شد، هوش مصنوعی درک بسیار محدودی از مسائل دارد که می تواند چالش مهمی در تصمیم گیری و حل مسئله توسط این فناوری باشد. حتی اگر اطلاعات متنی کاملی را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهید، ابزار قادر به تشخیص ظرایف درون متن نخواهد بود و بنابراین ممکن است اطلاعات نادرست یا ناقصی را ارائه دهد که می‌تواند منجر به نتیجه‌گیری یا تصمیم‌گیری اشتباه شود.

به همین دلیل است که هوش مصنوعی با الگوریتم های از پیش برنامه ریزی شده ای عمل می کند که برای تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها بر مدل سازی آماری و تشخیص الگو تکیه دارند.

به عنوان مثال، یک ربات چت را در نظر بگیرید که برای پاسخ به سوالات مشتری در مورد یک محصول خاص برنامه ریزی شده است. در حالی که هوش مصنوعی می تواند به سؤالات اساسی در مورد ویژگی ها و مشخصات محصول پاسخ دهد، ممکن است در ارائه توصیه های شخصی به مشتریان بر اساس نیازها و سلیقه آنها مشکل داشته باشد.

6. هوش مصنوعی نمی تواند جایگزین قضاوت انسان شود

هوش مصنوعی

وقتی صحبت از سوالات پیچیده یا تصمیمات مهم بر اساس ترجیحات ذهنی می شود، اتکای کامل به هوش مصنوعی می تواند بسیار خطرناک باشد.

درخواست از یک سیستم هوش مصنوعی برای تعریف مفهوم دوستی یا انتخاب بین دو عنصر بر اساس معیارهای ذهنی می تواند کاری بیهوده باشد. این به این دلیل است که هوش مصنوعی توانایی درک احساسات، مفاهیم و سایر چیزهای نامشهود انسانی را که برای درک و تفسیر آن مفاهیم ضروری است، ندارد.

به عنوان مثال، اگر از یک هوش مصنوعی بخواهید بین دو کتاب یکی را انتخاب کند، ممکن است یکی از آنها را بر اساس رتبه و رتبه ای که در سایت ها و سایر منابع دریافت کرده است توصیه کند، اما نمی تواند. این کتاب بر اساس سلیقه شخصی شما توصیه نمی کند. سبک علاقه یا هدفی که به دنبال آن هستید.

از سوی دیگر، یک منتقد انسانی می‌تواند با ارزیابی ارزش ادبی، ارتباط آن با علایق خواننده و سایر عوامل ذهنی که به طور عینی قابل اندازه‌گیری نیستند، بررسی دقیق‌تر و شخصی‌تری از کتاب ارائه دهد و شما به عنوان خواننده می‌توانید بهتر عمل کنید. انتخاب شماست و دقیق تر باشید.

مراقب هوش مصنوعی باشید

در حالی که هوش مصنوعی ثابت کرده است که یک ابزار فوق العاده قدرتمند در تعدادی از زمینه ها است، مهم است که از محدودیت ها و مشکلات احتمالی آن آگاه باشید. اعتماد کورکورانه به هوش مصنوعی می تواند بسیار مخاطره آمیز باشد و عواقب قابل توجهی داشته باشد، زیرا این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و از کامل بودن فاصله دارد.

به یاد داشته باشید که هوش مصنوعی تنها یک ابزار است و نه جایگزینی برای تجربه و قضاوت انسان. بنابراین سعی کنید از این فناوری جدید فقط به عنوان مکمل تحقیقات خود استفاده کنید و برای تصمیم گیری های مهم تنها به آن تکیه نکنید. تا زمانی که از کاستی ها و کاستی های هوش مصنوعی آگاه باشید و عاقلانه از آن استفاده کنید، یک قدم از بقیه جلوتر خواهید بود و عملکرد بسیار بهتری در کار خود خواهید داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=20577

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.