به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در نشست دانشجویی در تهران اظهار داشت: بسیار مهم است که قانون اساسی به عنوان یک کلیت جامع در نظر گرفته شود. این موضوعی است که امروز به شدت به آن نیاز داریم. البته ما یک مشکل بزرگ داریم و آن این است که قانون اساسی را به خوبی رعایت نکرده ایم.
به گزارش جماران، وی افزود: این تقصیر ماست. آیا باید بررسی کنیم که چرا نتوانستیم به آن عمل کنیم؟ کجا گیر کردی؟ چه بندهایی و اصولی رعایت نشد و چرا رعایت نشد. اگر امکان پذیر نباشد، آن را اصلاح و اصلاح می کنیم. اگر قابل انجام است، آن را انجام دهید. چرا اقدام نمی کنیم؟
به گزارش جماران، یکی از حاضران در این جلسه در خصوص برخی نابسامانی ها و ناکارآمدی ها در نهادهای تحت مدیریت خود سوال کرد.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال گفت: انتقاد من از شما بیشتر است. من این را در چندین مصاحبه حتی در تلویزیون گفته ام. من رفتار امروز کارشناسان را ضعیف و معیوب می دانم و معتقدم متأسفانه کارشناسان آن طور که باید به وظایف خود عمل نکردند.
و افزود: البته این یک موضوع حقوقی و پیچیده است. این اختلاف در گذشته وجود داشته و اکنون بین حقوقدانان و حقوقدانان بحث وجود دارد که آیا خبرگان می توانند در این زمینه ها دخالت کنند یا خیر؟ اما فکر می کنم اینطور خواهد بود. یک بند صریح و چند بند دیگر از قانون اساسی به این موضوعات مربوط می شود و اجازه می دهد تا توسط کارشناسان مورد بحث قرار گیرد. این موضوعی که شما گفتید کاملا صحیح است و باید اجرا شود. این کمبودی است که الان وجود دارد و حسابی است.
در بخشی دیگر از این جلسه یکی دیگر از حاضران از آیت الله موسوی اصفهانی که مورد تایید حضرت آقا بود با وجود اینکه سطح چهار رسمی نداشتند و به برخی از طلاب غیررسمی تدریس می کردند، اما در انتخابات تایید شدند. اما از طرفی آنقدر سخت گیری می کنند که با هزاران فیلتر یک نفر دیگر را رد می کنند و تایید نمی شوند. اگر قانون یک چیز است، چرا برخی آن را این گونه می بینند و برخی دیگر به آن نگاه می کنند؟ امروز هم عده ای تایید می شوند و برخی تایید نمی شوند.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال گفت: من هم مثل شما اعتراض می کنم. اگر به مجلس خبرگان بروم یکی از موضوعاتی که به طور جدی به آن می پردازم این خواهد بود. ابهام در نحوه تایید و رد شدن روحانیون برای انتخاب خبرگان، توهین و بی احترامی به روحانیت است و باید برطرف شود. موضوع باید قانونی، بسیار روشن، شفاف و قابل دفاع و توجیه باشد و استثنائات غیرقابل اعتراض را نپذیریم. همه اموری که به مسائل اجتماعی مربوط می شود باید قانونی و شفاف باشد.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به انتقاد از برخی مواضع شخصیتهای سیاسی و کاندیداهای انتخاباتی تصریح کرد: حرف من این است که اینطور نیست که بگویی فلانی آمده و اینطور درباره برجام صحبت کرده است. ، پس بگذارید کنار: شما نباید رهبر انتخاب کنید! پس باید رهبر را آن دسته از دوستانی انتخاب کنند که یک روز درگیر سیاست و مدیریت و انقلاب و مبارزه نبودند و طعم گرما و سرمای دنیا را نچشیدند! نه معلم را دیدند و نه با رهبران بزرگ در تماس بودند! بسم الله رهبر را انتخاب کنند! ما نیز با شما صادق هستیم! دستت درد نکنه! ما به شما جایزه می دهیم! قطعا نتیجه خوبی خواهید گرفت!
وی با اشاره به نقش و اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی یادآور شد: انقلاب و جمهوری اسلامی در انتخابات پیروز این مسائل شدند. توصیه من همیشه به مخاطبینم این است که اگر از دست ما مسئولین و نمایندگان فعلی دلخورید، در خانه ننشینید و بگویید به چه چیزی رای بدهید! کاری که کردی هیچ تاثیری نداره!
پورمحمدی خطاب به طلاب حاضر در جلسه گفت: اگر می خواهید قبول شوید منبر بروید و به مردم بگویید در رای دادن آزادند. اگر از اینکه به او رای داده اید ناراحت هستید، رای خود را پس بگیرید! آن را به دیگری بدهید. می گویند نفر بعدی چه خوب است! ما می گوییم این اولین قدم است. اولاً از مردی که می گوید قول داده و عمل نکرده رای خود را پس می گیرد و دیگر به او رای نمی دهد. تنبیهش میکنی میگی دیگه به من اعتماد نداری اگر فکر کردی و خواستی رای بیاوری، می گویی که ظاهرا افکارت خوب کار نکرده و حالا اعتمادم را گرفته ای.
وی تاکید کرد: این امر تاثیر اجتماعی زیادی دارد و بسیار تعیین کننده است. اگر طلاب و روحانیون جرات این کار را داشته باشند و روی منبر سخنرانی کنند، بدانند که مخاطبانشان بیشتر می شود و اعتبار منبرشان هم بیشتر می شود. چون از یک موضوع جدی اجتماعی که مورد توجه است صحبت می کنند و درست صحبت می کنند. آنها نمی گویند به چه کسی رای بدهند، بنابراین می توان از آنها انتقاد کرد که به نفع کسی تبلیغ می کنند، اما در واقع مخاطب خود را هدایت می کنند و نقش خود را به عنوان آخوند بازی می کنند. پس باید وارد صحنه شویم و سرنوشت خود را رقم بزنیم.
2727