افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
1

نگرانی از تعطیلی شرکت های تولید کننده تجهیزات پزشکی؛ کمبود نقدینگی و نوسانات ارزی بر تولید تأثیر گذاشت

  • کد خبر : 203920
نگرانی از تعطیلی شرکت های تولید کننده تجهیزات پزشکی؛  کمبود نقدینگی و نوسانات ارزی بر تولید تأثیر گذاشت

بازار؛ گروه صنعتی: چالش های صنعت تجهیزات پزشکی کشور روز به روز در حال افزایش است; از یک سو تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان این بخش با چالش نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند، از سوی دیگر مراکز دولتی از پرداخت مطالبات این بخش خودداری می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود تا فعالان این بخش بیش از […]

بازار؛ گروه صنعتی: چالش های صنعت تجهیزات پزشکی کشور روز به روز در حال افزایش است; از یک سو تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان این بخش با چالش نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند، از سوی دیگر مراکز دولتی از پرداخت مطالبات این بخش خودداری می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود تا فعالان این بخش بیش از پیش زیر بار این موضوع بروند. فشار کمبود نقدینگی نقدینگی که اگر چنین نباشد حتی چراغ های مراکز تولیدی را خاموش می کند و کارگران را از ادامه کار باز می دارد.

در حال حاضر بدهی مراکز دولتی به تولیدکنندگان خصوصی تجهیزات پزشکی حدود 9 میلیارد تومان گفته می شود. رقمی نسبتاً بزرگ که اگر در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد می تواند تحول بزرگی در رشد تولید و تحقیق و توسعه داشته باشد. این در حالی است که سازندگان صنعت تجهیزات پزشکی در پرداخت عیدی و عید به کارکنان خود عقب مانده اند و حالا کمرشان زیر بار نوسانات ارز خم می شود.

نگرانی از تعطیلی تولید تجهیزات پزشکی

مریم قاسمی دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی و نیازهای دارویی کشور در خصوص مشکلات این حوزه به بازار گفت: با توجه به چالش های موجود در حوزه پزشکان صنعت تجهیزات، اولین مشکلی که وجود دارد. بارها اعلام شده موضوع نقدینگی شرکت ها و مطالبات آنها از مراکز درمانی است.

وقتی منابع نقدی را از یک شرکت تولیدی و تامین کننده می گیرید، نباید هیچ انتظاری از پیگیری، توسعه و تحقیق و توسعه داشته باشید.

وی افزود: بحث کمبود نقدینگی بسیار پیچیده شده است و بارها از بیمه، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و همه نهادهای مسئول درخواست رسیدگی جدی به این موضوع را داشته ایم. زیرا وقتی از یک شرکت تولیدی و عرضه کننده منابع نقدی می گیرید، دیگر نباید انتظار توسعه و تحقیق و توسعه بیشتر داشته باشید.

این تولیدکننده تجهیزات پزشکی ادامه داد: اکنون بقای شرکت های تولیدکننده تجهیزات پزشکی در خطر است، چه رسد به اینکه به فکر ارتقای کیفیت یا تحقیق و توسعه باشیم، هر چند پزشکان تمام واحدهای تولید تجهیزات مجهز به یک واحد پویا و فعال هستند. چرا که نمی توانیم واحد تحقیق و توسعه را حذف کنیم و به ارتقای کیفیت نرسیم.

قاسمی افزود: همه اینها فشار را بر شرکت های تولیدی دوچندان می کند و نگران هستیم که این موضوع اشتغال زایی را به خطر بیندازد. علاوه بر این بسترهای مولد ایجاد شده در خطر خواهد بود که باید نهادهای مسئول در تعاملی بین نهادی برای رفع دعاوی معوق مورد توجه قرار گیرند.

تخریب صنعت با قیمت گذاری اجباری و ارز چند نوع

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی و ملزومات دارویی کشور با اشاره به کابوس قیمت های دستوری برای تولید، تصریح کرد: موضوع گرانی تکلیفی بارها و یکی از اشتباهات مطرح شده است. این سیاست ها قیمت گذاری ارز با چند نرخ ارز است و همه آنها باید به صورت جدی و فوری حل شود.

مسئولین در پی سیاست اشتباهی که چند نرخی شدن ارز است، سیاست اشتباه دیگری یعنی تعیین قیمت های دستوری را اتخاذ می کنند.

وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما برای جایگزینی قیمت های دستوری برای حمایت از مصرف کننده چیست، افزود: ما بارها پیشنهادات خود را اعلام کرده ایم و متأسفانه مسئولان سیاست اشتباهی را دنبال می کنند که چند نرخی بودن ارز است. و یک سیاست غلط دیگر، قیمت گذاری که نظمی را ایجاد می کند که پیامدهای منفی برای تولیدکنندگان، صنعت و کشور ما خواهد داشت و بسترهای تولید را از بین می برد.

قاسمی ادامه داد: این موارد در تعامل بین دستگاهی و خارج از یک سازمان و نهاد است، اکیداً توصیه می شود در تعامل بین دستگاهی و با نظر بخش خصوصی به صورت جدی مطرح شود تا بتوانیم حداقل امداد رسانی کنیم و طولانی شود. -نسخه های مدت دار برای درمان پس از این موارد.

لزوم تقویت بیمه برای جلوگیری از فشار اقتصادی بر مردم

وی در پاسخ به این سوال این سازنده تجهیزات پزشکی که نوسانات ارزی اخیر چه تاثیری بر صنعت تجهیزات پزشکی کشور دارد؟ وی گفت: در مورد ارز نیز می خواهیم ارز در کشور از نوع تک باشد. شاید مسائلی مانند کمبود بودجه و اینکه مصرف کننده نهایی و زنجیره متضرر می شود یا چون قیمت ها افزایش قابل توجهی نداشته است، از ارزهای چندگانه استفاده می کنند، اما تخفیف های موقتی هستند که آسیب های طولانی مدت را به همراه دارند.

اجازه دهید بازار با قیمت های واقعی روبرو شود و اجازه دهید این چرخه به طور کامل آشکار شود. زیرا این فشرده سازی در نهایت در جایی عوارض و عواقب جدی تری را به همراه خواهد داشت.

قاسمی افزود: بنابراین باید بودجه را اصلاح کنند و مطالبات معوقه را پرداخت کنند و کالاهای خریداری شده از شرکت ها را پرداخت کنند و بگذارند بازار با قیمت های واقعی مواجه شود و این چرخه کاملا خود را نشان دهد. زیرا این فشرده سازی در نهایت در جایی عوارض و عواقب جدی تری را به همراه خواهد داشت.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی کشور ادامه داد: درخواست من این است که واقعیت ها را تعریف کنیم و برای مشکلات واقعی که وجود دارد راه حل اساسی، ریشه ای و واقعی پیدا کنیم. در صورتی که مطالبات معوق شرکت ها را پرداخت کنند و تسهیلات ارزان و در دسترس را به تولیدکنندگان بپردازند. اگر نقدینگی را به تولیدکنندگان عرضه کنند، دیگر نگران واقعی شدن قیمت ها نیستند.

وی با ارائه راهکاری برای پرهیز از فشار مضاعف به مردم تاکید کرد: همچنین اگر با افزایش هزینه ها و پرداخت بیمه، مراکز درمانی و مراکز خرید را تقویت کنید، دیگر نگران واقعی شدن قیمت ها برای مراکز خرید و این چرخه نباشید. در قالب آن را می توان به درستی اصلاح کرد. درخواست ما این است که مشکلات را به صورت واقعی حل کنید و چالش ها را به صورت اساسی و اساسی حل کنید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=203920

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.