افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
3

صنعت پوشاک ظرفیت تبدیل شدن به یک موتور اقتصادی را دارد

  • کد خبر : 203333
صنعت پوشاک ظرفیت تبدیل شدن به یک موتور اقتصادی را دارد

صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران با اشاره به اهمیت صنعت نساجی و پوشاک گفت: صنعت نساجی در ایران توان و ظرفیت تبدیل شدن به موتور اقتصادی را دارد. تکنولوژی و کیفیت محصولات نساجی و پوشاک ما باید با دنیا سازگار شود وگرنه از جریان تولید جهانی خارج می شویم. حسن زاده رئیس اتاق ایران […]

صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران با اشاره به اهمیت صنعت نساجی و پوشاک گفت: صنعت نساجی در ایران توان و ظرفیت تبدیل شدن به موتور اقتصادی را دارد. تکنولوژی و کیفیت محصولات نساجی و پوشاک ما باید با دنیا سازگار شود وگرنه از جریان تولید جهانی خارج می شویم.

حسن زاده رئیس اتاق ایران در دیدار با اعضای هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک ایران و هیات مدیره انجمن صاحبان برندهای پوشاک ایران و ایران گفت: تعاونی تامین نساجی و پوشاک. اتحادیه تولید و صادرات که: نساجی صنعتی است که با کل جامعه مرتبط است. چند ماه پیش نمایشگاه نساجی در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شد. حضور در آن نمایشگاه بسیار امیدوارکننده بود و نشان داد که پوشاک ایرانی یکی از بهترین های دنیاست و جایگاه خوبی در بین برندهای جهانی دارد.

رئیس مجلس ایران گفت: امیدواریم دولت حمایت معقولی از صنعت نساجی و پوشاک داشته باشد. البته تقاضای بخش خصوصی تسهیلات مالی نیست، اما امیدواریم دولت از دادن بخشنامه های غیرکارشناسی دست بردارد. دستورالعمل های غیر کارشناسی و غیر علمی مانع کسب و کار و تضعیف اعتماد ملی به سیاست های دولت می شود. امیدواریم دولتمردان به این نکته توجه کنند و شرایطی ایجاد کنند که مردم به سیاست های دولت اعتماد کنند تا نتیجه بهتری حاصل شود.

حسن زاده بیان کرد: تشکل های اقتصادی با علم به معضل تولید، تجربیات خود را در اختیار سیاست گذاران قرار می دهند و امیدواریم دولت نیز از تجربیات بهتر استفاده کند.

رئیس مجلس ایران ادامه داد: مشکلات و معضلات تولید را می دانم اما معتقدم باید به وظیفه خود در قبال ملت عمل کنیم. همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنیم.

وی سرمایه گذاری در برند ملی را ارزشمند توصیف کرد و تصریح کرد: باید شرایطی برای ارتقای کیفیت محصولات ایرانی فراهم شود تا مردم نیازی به تولیدات خارجی احساس نکنند. ما باید برندهای ملی را توسعه دهیم. به عنوان مثال ترکیه سالانه 20 کیلو زعفران تولید می کند و این محصول ثبت جهانی شده است. آنها محصولاتی را از ایران می خرند و در بسته بندی جدید به نام تولید خودشان می فروشند. ما باید این مسائل را رصد کنیم و صنعت خود را با آنها تطبیق دهیم.

حسن زاده ادامه داد: آمادگی تعامل و همکاری با تشکل های اقتصادی را داریم و این وظیفه هیئت رئیسه اتاق ایران است. هر چیزی که به ارتقای جایگاه تولید و صادرات ایران کمک کند، اتاق ایران آماده حمایت از بخش خصوصی است.

وی تاکید کرد: هیأت رئیسه مجلس ایران همواره سعی در تعامل و ارتباط با دولت داشته و هیچ موضوعی که به سیاست های مجلس ایران مربوط می شود در دهمین دوره هیأت نمایندگان متوقف نشده است. مهمترین سیاست ما شفافیت مالی و تقویت بنگاه های اقتصادی و تربیت فعالان اقتصادی برای تقویت جایگاه اقتصاد ایران در جهان است.

رئیس مجلس ایران تصریح کرد: در این مدت با دولت و سازمان های دولتی ارتباط برقرار شده است; برخی مسائل را با مجلس ادامه می دهیم. سعی می کنیم با کارشناسان ارائه شده پیشنهادات جامعه صنعتی را در مجلس پیگیری کنیم. در جلسه مشترک با رئیس مجلس پیشنهاد شد تا یک هفته دیگر موضوعات مربوط به بخش خصوصی اعلام و در تریبون مجلس مطرح شود.

در ادامه جواد زمانی معاون استان ها و سازمان های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست از جایگاه تشکل ها و اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک ایران گفت: ما هدف از برگزاری جلسه با سازمان های تخصصی این است که سعی کنیم مشکلات را حل کنیم. انجمن ها و تشکل ها را از نزدیک بشناسیم و در چارچوب قانون و توان اتاق ایران برای رفع مشکلات آنها گام برداریم.

ساسان شاه وایسی، دبیرکل اتاق ایران، درباره اهمیت صنعت نساجی و جایگاه آن در انقلاب صنعتی و اینکه چرا صنعت نساجی نتوانست به یکی از موتورهای توسعه اقتصادی در انقلاب صنعتی چهارم در ایران تبدیل شود، گفت. در سند چشم انداز صنعت و معدن 1414 و سند افق صنعت و معدن 1410 به پوشاک توجه شده است. پوشاک یکی از دارایی های استراتژیک خانوارها است و این کالا ظرفیت تبدیل شدن به موتور اقتصادی را دارد.

دبیرکل اتاق ایران گفت: در این مسیر باید به همه حلقه ها از طراحی تا تولید، توجه به توانمندی های فناورانه و توجه به سودآوری سرمایه توجه شود. به عنوان یک نهاد موسس باید روابط این صنعت پیشرانه را بررسی کنیم.

شاه وایسی تاکید کرد: اتاق ایران برای سال جدید طرحی تهیه کرده است که هدف آن تقویت جایگاه و عملکرد انجمن های تخصصی با محوریت فناوری است. اتاق ایران خود را مشاور، بازار آفرین و توسعه مشارکت در مسیر فناوری می داند و برای تحقق اهداف عالی توسعه اقتصادی تلاش می کند.

نمایندگان صنعت نساجی و پوشاک چه گفتند؟

مهرداد زکی پور مدیرعامل اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درباره تاریخچه و اهمیت این اتحادیه گفت: اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران دارای اعضای فعال است که 70 درصد اعضا دارای کارت بازرگانی هستند. بخش های مختلف صنعت نساجی و زنجیره تامین نساجی کشور در این اتحادیه حضور دارند. هدف مورد نظر در اتحادیه توجه به کل صنعت نساجی کشور است و برای رفع موانع و مشکلات این زنجیره حضور فعال تری در اتاق ایران و اتاق تهران و کمیسیون های تخصصی داریم.

زکی پور گفت: قبل از شیوع کرونا، اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران یکی از بزرگ‌ترین تشکل‌های اتاق ایران بود و در آن روزها با موانع و مشکلاتی مواجه بود.

وی به وضعیت صنعت نساجی در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: تحریم و مشکلات صادراتی ارتباط ما با بازار هدف را تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل از رقبای خود عقب هستیم. برای دستیابی به این موقعیت رقابتی، ما باید برندهای لباس برجسته را تبلیغ کنیم.

در ادامه شاهین فاطمی، نایب رئیس اتحادیه برندهای پوشاک ایران، توجه به توانمندسازی اعضا و افزایش قدرت تقاضای این مجموعه را ضروری دانست.

فاطمی گفت: در نبود برند در صنعت، دولت و اتاق ایران، بیشترین سرمایه گذاری در صنایع سنگین و کمتر روی برندها صورت گرفته است. وقتی این خلأ مشخص شد، انجمنی تشکیل شد تا زیر نظر اتحادیه فعالیت کند. در حال حاضر 150 برند در بخش پوشاک فعال هستند.

وی ادامه داد: تلاش بر این است که دایره میانی که سال هاست روی آن سرمایه گذاری نشده و همه سرمایه گذاری های این بخش در دنیا دوباره در کانون توجه قرار گیرد. البته برخی اهمیت سرمایه گذاری در برندسازی را نمی دانند و خود صنعت نیز نمی داند چه برندی به ارتقای صنعت کمک می کند. همه کشورها خود را با برندهای معتبر خود معرفی می کنند. سرمایه گذاری روی برند به ایجاد شغل کمک می کند. به اثربخشی فرهنگ ها کمک می کند. میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی و تبدیل شدن مد به یک کلمه ترسناک هزینه شده است. در حالی که اعتبار باید به مد و برندها برگردانده شود.

نایب رئیس اتحادیه برندهای پوشاک ایران تصریح کرد: برند ارزش افزوده و هویت و استاندارد ایجاد می کند. برندها گل سرسبد کشورها هستند. امیدوارم با کمک انجمن و حضور هیات مدیره اتاق ایران کنسرسیومی از برندها در اتاق ایران تشکیل شود. برندها تاثیر زیادی بر اقتصاد و هویت یک کشور دارند.

فاطمی افزود: رسالت و هدف اصلی انجمن های تجاری بررسی اکوسیستم برند و ایجاد ارتباط بین این اکوسیستم و حوزه دانشگاهی و عمل گرایی است. به همین دلیل باید با دانشکده های مختلف ارتباط برقرار کنیم. برندهای ایرانی را در مراکز خرید معرفی کنید.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر 300 برند ایرانی در مراکز خرید وجود دارد. سعی می کنیم در بحث سبک زندگی ایرانی در انجمن صاحبان برندهای پوشاک ایرانی موثر باشیم. البته سال هاست که در این زمینه سرمایه گذاری نمی شود و باید سبک زندگی ایرانی و اسلامی خود را بسازیم وگرنه دیگرانی هستند که این سبک را برای ما به ارمغان می آورند.

فاطمی تاکید کرد: سرمایه گذاری در ایجاد سبک زندگی ملی بزرگترین سرمایه گذاری است. در این زمینه باید کنسرسیوم ها و تفاهم نامه هایی برای آموزش و همکاری با دانشکده امضا شود.

در ادامه، امین مقدم، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، به مشکلات صادراتی صنعت نساجی و پوشاک کشور پرداخت. صادرات هدف اصلی ماست که متأسفانه در معرض تهدید است و بزرگترین مشکل در صنعت پوشاک قاچاق است. صادرات پوشاک در ایران در سال‌های 1396 تا 1401، 9 میلیون دلار بوده است. 64 درصد از آمار جهانی را به خود اختصاص داده است. باید این موقعیت و موقعیت را بررسی کنیم و در مورد آن تصمیم بگیریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 2 میلیارد دلار پوشاک به ایران قاچاق می شود و طبق اعلام پلتفرم آنلاین ترندیول ترکیه یک میلیارد دلار کالا به ایران فروخته شده است. این آمار تکان دهنده است و وضعیت نابسامان صنعت نساجی در ایران را نشان می دهد.

مقدم در ادامه به بحث انصاف در پرداخت ها توسط بانک ها پرداخت. سیستم های بانکی به کسانی که پول سپرده گذاری می کنند و نه کسانی که عملکرد خوبی دارند پرداخت می کنند و این عادلانه نیست. این مسائل باید از طریق اتاق ایران پیگیری شود. در ادامه، مناسب است به موضوع مالیات در این حوزه و مشکلات ناشی از آن پرداخته شود.

حمیدرضا شیرازی ها نیز صنعت نساجی و پوشاک را حوزه هایی خواند که بیشترین اشتغال را ایجاد می کند و گفت: باید بتوانیم در تصمیم گیری های دولت موثرتر باشیم و امیدواریم با کمک اتاق ایران این امر میسر شود. پوشاک یکی از نیازهای اساسی است و باید بتوانیم از ظرفیت های قانونی برای حمایت از این حوزه استفاده کنیم.

در ادامه، شرکت کنندگان در جلسه از اتاق ایران خواستند تا در حوزه های مرتبط با صنعت نساجی و پوشاک فعال تر عمل کند و دولت برای صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های مختلف از وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشکل های صنعت نساجی و پوشاک مشورت کند. بازرگانی و گمرک سرعت خود را کم کنید و نظر سازمان ها را در این زمینه جویا شوید.

همچنین اشاره شد که باید بتوانیم دوره های آموزشی را در زمینه های مختلف از توجه به دانش بنیان گرفته تا رنگرزی و لباس کودک و اهمیت مد برگزار کنیم. فرصت های ارتباطی با کشورهای هدف فراهم شود تا محصولات ایرانی به این بازارها صادر شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=203333

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.