افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

12 درصد زیان تولید تجهیزات پزشکی شامل 30 درصد سود و 40 درصد تورم اقتصادی

  • کد خبر : 202974
12 درصد زیان تولید تجهیزات پزشکی شامل 30 درصد سود و 40 درصد تورم اقتصادی

بازار؛ گروه صنعتی: وضعیت صنعت تجهیزات پزشکی کشور بهتر از پزشکی نیست. دارویی که با طرح دارویی و ارجاعات بعدی به تولیدکنندگان دارویی آن همراه است. صنعت تجهیزات پزشکی نیز مانند دارو از کمبود شدید نقدینگی، انباشت اعتبارات معوق تولیدکنندگان در بخش دولتی و غیره رنج می‌برد. مجموعه ای از اتفاقاتی که باعث می شود […]

بازار؛ گروه صنعتی: وضعیت صنعت تجهیزات پزشکی کشور بهتر از پزشکی نیست. دارویی که با طرح دارویی و ارجاعات بعدی به تولیدکنندگان دارویی آن همراه است. صنعت تجهیزات پزشکی نیز مانند دارو از کمبود شدید نقدینگی، انباشت اعتبارات معوق تولیدکنندگان در بخش دولتی و غیره رنج می‌برد.

مجموعه ای از اتفاقاتی که باعث می شود نه تنها تولید به زیان وارد شود، بلکه عرضه نیز به خطر بیفتد و مردم با کمبود مواجه شوند. علیرضا چیذری کارشناس و فعال در زمینه تولید و عرضه تجهیزات پزشکی در گفتگو با بازار درباره وضعیت این صنعت توضیح می دهد:

* به عنوان فردی که سال ها در عرصه تولید و عرضه تجهیزات پزشکی فعالیت می کنید و نگاهی جامع به این حوزه دارید، وضعیت فعلی صنعت تجهیزات پزشکی کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حال حاضر آمارهای جمع آوری شده در مورد تقاضا برای تجهیزات پزشکی متناقض است. اما بیمه به عنوان منبعی که بیمارستان ها به آن مراجعه می کنند چطور؟ یعنی بیمارستان‌های دولتی که 85 درصد را تشکیل می‌دهند، نشان می‌دهند که معوقات بیمه‌ای تقریباً پنج و شش ماه از زمان صدور فاکتور و زمان در دسترس برای رسیدن قبوض بیمارستانی است.

اما چرخه مالی به گونه ای است که برای ثبت سفارش، تخصیص ارز و حواله سه تا چهار ماه زمان نیاز است و تولیدکننده پتروشیمی داخلی یا خارجی باید از این زمان برای تولید استفاده کند.

* اگر تامین تجهیزات از طریق واردات انجام شود مدت زمان انتظار و خواب سرمایه چقدر است؟

اگر قرار باشد از خارج وارد شود، یک ماه تا یک ماه و نیم به این تاریخ اضافه می شود. یعنی یک چرخه هشت ماهه در تامین ارز و مواد اولیه داریم. همچنین دریافت طلب ما از بیمارستان ها و بیمه ها 6 ماه تا یک سال زمان می برد. بنابراین باید این تاریخ را به آن 6 ماه یعنی تقریباً یک سال و نیم اضافه کنیم.

برای اینکه تولید کالا توجیه اقتصادی داشته باشد باید اجازه دهیم 30 درصد سودآوری داشته باشد. زیرا در این چرخه یک سال و نیم نقدینگی باقی مانده است

در این شرایط سرمایه در گردش یک کارآفرین به مدت یک سال و نیم در این چرخه باقی می ماند تا بچرخد. بنابراین برای اینکه تولید کالا توجیه اقتصادی داشته باشد باید اجازه سود دهی 30 درصد را بدهیم. زیرا در این چرخه یک سال و نیم نقدینگی باقی مانده است.

* با این تفاسیر تولیدکننده ملی با تورم 40 درصدی اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران چه وضعیتی را پیش روی خود می بیند؟

حتی اگر 30 درصد سود حاصل از تولید یا واردات را در نظر بگیریم، با تورم بیش از 40 درصد اقتصاد کشور باز هم صنعت سودی نخواهد داشت و طبیعی است که تولیدکننده ای با سود منفی 12 درصدی نمی تواند فعالیت کند. . .

در مورد معوقات باید به این نکته توجه شود که ارقام برابر با صادرات و واردات باشد. واردات تجهیزات پزشکی 4200 در محصول تولیدی هزینه دارد در حالی که اکثر مواد اولیه 4200 قیمت ندارد و رقم 8 میلیارد تومان برای محصولات تولیدی دور از واقعیت است.

*این روزها که صحبت از تیم های یار می شود، فکر می کنید این طرح چقدر می تواند موفق باشد؟ آیا از راه دور جایگزین سازندگان تجهیزات پزشکی می شود و مانند داروار جایگزین تولید می شود؟

هر جا اسم هیأتی، دوست یا مددکاری به میان می‌آید، اگر دولت بخشی از این ماجراست، باید فاتحه آن صنعت را بخواند. مانند دروار از 150 کمک بلاعوض 69 کمک تخصیص یافته و فقط 23 کمک دریافت شده است یعنی دولت بدهکار اصلی و پرداخت کننده اصلی نیز خودش است. در نتیجه ترجیح می دهید پرداخت را به درستی انجام ندهید زیرا کسری بودجه دارید.

اگر بخواهیم بر چالش ارز چندنوعی فائق آییم باید بر اساس گزارش های فروش سال گذشته و درصد رشد ارز به هر تعداد تسهیلات بانکی ریالی ظرف یک سال و نیم به عرضه کنندگان بدهیم.

بنابراین، به نظر من بهترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که اگر می‌خواهیم بر چالش ارز چندنوعی فائق آییم، باید بر اساس گزارش‌های فروش سال گذشته و درصد رشد ارز، هر مقدار ارز را به تامین‌کنندگان بدهیم. ریال بانکی امکاناتی که یک سال و نیم قدمت دارند. زیرا این چرخه پولی یک سال و نیم طول می کشد. بهترین راه برای از بین بردن فساد چند نوع ارز در سراسر کشور است.

* در حال حاضر با برداشت 4200 تومانی تجهیزات پزشکی، برای ادامه کار به چه میزان وجه نقد در قالب تسهیلات نیاز دارید؟

در حوزه تجهیزات پزشکی و بر اساس محاسبات انجام شده از مهاجرت 4200 به 28500 سکه به بازار آزاد نیازمند تسهیلاتی برای حفظ وضعیت موجود در حدود 88 ساعت هستیم. البته اگر بخواهیم با افزایش 20 درصدی کمبود را برطرف کنیم به نقدینگی 100 درصدی نیاز داریم.

* اگر می خواهید انتظارات وزیر بهداشت در خصوص رشد صنعت تجهیزات پزشکی را برآورده کنید، چه نوع زیرساختی نیاز دارید؟

ما وزیر بسیار بزرگواری داریم، اما عملکرد او بسیار عجیب است. زیرا در شرایطی که بخش خصوصی پول ندارد و مدعی رشد است. البته او غرور ملی دارد و به عنوان دکتری که سال ها مبارز بوده و برای این مملکت کار کرده است، مقالات علمی بسیار خوبی دارد و به عنوان یکی از دانشمندان کشور شناخته می شود، از ما می خواهد که در همه چیز خودکفا باشیم. .

اما باید بپرسید جناب عین اللهی، آیا شما این قدرت را دارید که دست به دامان نمایندگان، دولت، سازمان برنامه و بودجه برای تامین بودجه لازم برای تحقق این خواسته ها و خواسته ها شوید؟ خیر

به هر حال او پزشکی است که دید مالی ندارد و خوشبختانه فردی است که زندگی سالمی داشته و از نظر مالی سالم است، بنابراین درک او از فعالیت اقتصادی و توجیه آن قطعاً با تولیدکنندگان یکسان نیست. . که در این زمینه تلاش می کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=202974

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.