تسنیم: آذر منصوری در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه «صدای جریان اصلاحات در سال های اخیر کمتر در فضای رسانه ای کشور شنیده شده است»، اظهار داشت: با توجه به فعالیت رسانه ای مخالفان اصلاحات در داخل و خارج از کشور. کشور، جنبه رسانه ای روند اصلاحات باید تقویت شود.
و ادامه داد: سیاست اصلاح طلبی خیلی سخت شده است. دفاع از جهت گیری اصلاحات مهم است، زیرا در غیر این صورت باید نگران آینده ایران باشیم.
رئیس جبهه اصلاح طلبان همچنین با طرح این سوال که اصلاح طلبان کجا هستند و تحلیلشان از رفتار دولت و جامعه چیست؟، افزود: به عنوان یک جریان دموکراسی خواه، مدافع حقوق بشر و مدافع حقوق بشر. حقوق ملت ایران باید بتوانیم عمل کنیم و وی در پاسخ به این سوال که در این زمان چه باید کرد؟
منصوری خاطرنشان کرد: در این مدت بیش از 17 جلسه و بیش از 50 ساعت جلسه با احزاب اصلاح طلب داشته ایم و با آنها گفتگو کرده ایم تا به تحلیل واقع بینانه تری برسیم. به خصوص از سال گذشته که جامعه به دنبال گروهی برای پیگیری مطالبات خود در داخل کشور است.
رئیس جبهه اصلاح طلبان گفت: اظهارات و مواضع جبهه اصلاح طلبان حاصل این صحبت ها و تحلیل رفتار دولت و جامعه بود. تصمیمات با بیش از دو سوم آرای اعضای مجمع عمومی و اعلامیه ها با سی امضای اعضا تصویب شده است.
وی تاکید کرد: ما مسیر اصلاح طلبی، قانونی، مدنی و صلح طلبانه را دنبال می کنیم و از خشونت پرهیز می کنیم و از حقوق همه شهروندان با هر سلیقه و دیدگاهی دفاع می کنیم و از حقوق انسانی تک تک شهروندان دفاع می کنیم. ایران، و این شاخص ها نکته هستند. وجه تمایز ما و سیرالترش.
وی با انتقاد از قانون اخیر انتخابات گفت: ما قصد ورود مستقیم به موضوع انتخابات را نداشتیم زیرا در آسیب شناسی خود به این نتیجه رسیدیم که گفتمان اصلاحات باید متناسب با شرایط جامعه به روز شود. از این رو بر اساس بیانیه 15 ماده ای سال گذشته آقای خاتمی تلاش می کنیم تا گفتمان اصلاحات را تجدید کنیم.
این فعال سیاسی همچنین نگرش بخشی از مردم نسبت به تاثیر رای خود در انتخابات را برجسته کرد و گفت: با قانون جدید انتخابات، جبهه اصلاح طلبان در جایگاهی قرار گرفته است که هیچ توصیه ای برای انتخابات ندارد. این به معنای دعوا با صندوق و فاصله گرفتن از انتخابات نیست و اصلاحات باید تلاش کند تا به انتخابات و رای گیری معنا ببخشد.
6 نفر از اعضای رسمی احزاب اصلاح طلب تایید صلاحیت خود را اعلام کردند
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاح طلبان در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد اصلاح طلبان واجد شرایط در انتخابات گفت: با توجه به اینکه جبهه هیچ توصیه ای برای ثبت نام نکرده است، آمار رسمی از تعداد افراد دارای صلاحیت ندارد. صلاحیت شده است، اما 6 نفر از اعضای رسمی احزاب اصلاح طلب اعلام شده تایید شده اند و با توجه به آمارهای مختلف احزاب اصلاح طلب در سراسر کشور، گفته می شود که به 30 نفر می رسند.
وی معتقد است: اگر می گویند اقبال مردم به اصلاحات کم شده به دلیل موانعی است که اصلاح طلبان با آن مواجه هستند. باید تلاش کنیم که صندوق را به مردم برگردانیم. اگر اصلاح طلبان در انتخابات حضور فعال نداشتند، ما برای نشست خبری امروز اینجا نبودیم. ما از انتخابات عصبانی نیستیم و از همه امکانات خود برای مردم استفاده می کنیم.
اصلاح طلبان در دوگانگی مشارکت و تحریم نیستند.
منصوری همچنین گفت: این اولین و آخرین انتخاباتی نیست که اصلاح طلبان در آن حضور دارند. در عین حال ما بر اساس تحلیل وضعیت حاکمیت و جامعه در مورد انتخابات ریاست جمهوری تصمیم خواهیم گرفت.
وی با اشاره به اینکه «هیچکس حق ندارد تکلیف مردم رای دادن یا ندادن را تعیین کند، زیرا رای دادن حق مردم است»، تصریح کرد: اکنون در دوگانگی مشارکت و تحریم نیستیم. بلکه نمی توانیم لیستی بر اساس خواسته مردم ارائه کنیم.
هیچکس حق ندارد اصلاحات را به زور یا دور زدن و تحریم انتخابات متهم کند.
محمد سالاری رئیس کمیته راهبردی جبهه اصلاح طلبان در پاسخ به سوالی درباره راهبرد جبهه اصلاح طلبان گفت: جبهه اصلاح طلبان بر اساس خواسته های لحظه ای تصمیم می گیرد. هیچکس حق ندارد اصلاحات را به زور یا دور زدن و تحریم انتخابات متهم کند. راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاح طلبان که مبتنی بر خرد جمعی است این است که اصلاح طلبان به دنبال انتخابات رقابتی، آزاد، مشارکتی و عادلانه باشند. طرف مقابل بر اساس این استراتژی می گوید که اصلاحات از انتخابات گذشته است. جایگاه نهاد انتخابات برای ما اولین است. ما از انتخابات عبور نمی کنیم، اما وقتی کسی نداریم، نمی توانیم لیست بدهیم.