به گزارش بازار، سعید عسکرزاده به لزوم طراحی و تدوین اطلس معدن در کشور اشاره کرد و افزود: اطلس معدن حاصل مطالعات اکتشافی اولیه است که در کشورهای مختلف انجام می شود و در نهایت بر اساس مدل های مختلف اکتشاف، مجموعه ای از مطالعات اولیه تحت عنوان اکتشافات عمومی انجام شده در دولت ها و کشورها.
وی گفت: اطلس معدنی در واقع حاصل مطالعات اکتشافی عمومی است که توسط دولت های دنیا انجام شده است که این اکتشافات میزان ذخایر و به طور کلی نوع ذخایر معدنی را نشان می دهد و در کشورها نتایجی را که باید از آن به دست آورد. می تواند مبنای مطالعات و اکتشافات دقیق باشد.»
عسکرزاده بیان کرد: در کشورهای دیگر دولت ها متولی اکتشافات عمومی هستند و نتایج آن را در اختیار مردم قرار می دهند و در همه دنیا مرسوم است، البته در ایران هم همین طور بود که این تکلیف را تحت عنوان تعریف کردند. اطلس و طبیعتا تا زمانی که نتوانیم یک پویش کلی در سطح کشور انجام دهیم و پوشش کافی نداشته باشیم، نه اطلسی خواهیم داشت و نه چیزی.
سعید عسکرزاده افزود: سازمان زمین شناسی متولی توسعه اکتشافات معدنی است، متاسفانه در گذشته به دلیل کمبود تجهیزات و اعتبارات برای کارهای اکتشافی کار جدی در سازمان زمین شناسی انجام نشده است.
وی افزود: در حوزه اکتشاف نیازمند سرمایه گذاری جدی هستیم و بیشتر کارهایی که در حوزه اکتشاف در حوزه معدن انجام می شود، حاصل کارهای اکتشافی است که در سال های اخیر انجام شده است.
دبیر انجمن آهن و فولاد ایران گفت: اکتشاف گسترده نیز سرمایه کلانی می خواهد و با توجه به بودجه هایی که برای کارهای اکتشافی در نظر گرفته شده بسیار اندک است به همین دلیل در ایمیدرو و معادن بزرگ کشور کارهایی انجام شده است. . اما کافی نیست.