رئيس جمهور:
رئیسی گفت: فضای دیجیتال و مجازی باید به عنوان رسانه و بستر مناسبی برای ترویج کتاب و کتابخوانی دیده شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رادیوآقای رئیسی امروز چهارشنبه در مراسم چهل و یکمین جایزه کتاب سال و سی و یکمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با تبریک سالروز پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم. خانواده خود و همچنین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، این جلسه را پیوندی ارزشمند با کتاب توصیف و تصریح کرد: رویکرد کتاب به مثابه آینه تمام نمای علم، فرهنگ، ادب، هنر و جایگاه پیشینیان و وسیله ای برای انتقال ارزش ها به اعصار و نسل ها بسیار مهم است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مراسم بزرگداشت کتاب و مؤلفان آن مصادف با سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) است، افزود: اساس و اساس رسالت پیامبر گرامی اسلام نیز کتاب بود. پیامبر با کتاب، زندگی، تفکر و عقاید، اخلاق و کردار صالح را به بشریت آموخت و انسان و جامعه بشری را به سمت مدینه و جامعه قرآنی هدایت کرد.
آقای رئیسی با بیان اینکه کتاب مبنای یک تربیت عقلانی، اخلاقی و حقوقی بر اساس آنچه که انسان در زندگی باید انجام دهد و نباید انجام دهد، است، اظهار داشت: قلم و کتاب همیشه مورد احترام و احترام بوده است. هر قلمی، اما قلم و قلمی که باید مسئولانه به آن نگریست و هدفش هدایت، سعادت و نجات انسان باشد.
رئیس جمهور افزود: مستور قلمی سوگند یاد کرده است که به معرفت زندگی و مشکلات آن توجه کند و با هدف معراج انسان برای رفع این مشکلات راهکار ارائه دهد. اگر پر در این جهت حرکت کند بسیار ارزشمند است.
آقای رئیسی در ادامه با بیان اینکه ما پیشینیان خود را از طریق نوشته های آنها می شناسیم، گفت: تمام شناخت ما از گذشته از طریق آن مطالبی است که نوشته و ضبط شده است. شناخت ما از علما، فقها و مفسران، مرهون آثار مکتوب و اندیشه ها و تأملات ذهنی آنان است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروزه با وجود همه ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی نوین در دسترس بشریت، کتاب همچنان جایگاه رفیع خود را حفظ کرده است، تصریح کرد: فضای دیجیتال و مجازی باید رسانه و محیط مناسبی برای ترویج کتاب و کتابخوانی باشد.
آقای رئیسی همچنین با تاکید بر اینکه نویسندگان و نویسندگان کتاب باید به پول درآوردن توجه کنند و شغل برای کسب درآمد را جایگزین کتاب نویسی و انتقال علم، دانش، فرهنگ، تاریخ و حقیقت کنند، افزود: زندگی شایسته است. کسانی که مسئولیت دارند افرادی که کتاب می نویسند سعی می کنند بودجه کافی دریافت کنند تا با کسب درآمد، جایگاه نوشتن کتاب تنزل پیدا نکند.
رئیس جمهور نویسندگان کتاب و پدیدآورندگان آثار فاخر و ارزشمند در این زمینه را از سرمایه های جامعه دانست و گفت: طبیعتاً این مسئولیت و انتظارات ویژه ای در این قشر از جامعه ایجاد کرده است که از جمله آنها حمایت از فرهنگ و تمدن غنی کشور و حفظ جامعه در برابر انحرافات فکری، اخلاقی و اجتماعی.
رئیسی در ادامه سه موضوع «کودک و نوجوان»، «معرفی آثار فرهنگی ایرانی» و «مراقبت از نویسندگان، مولفان و مترجمان» را از موضوعات اولویتدار کشور در حوزه کتاب برشمرد و افزود: کسانی که میتوانند در روستای کودکان و نوجوانان می نویسند، باید بیشتر برای آینده سازان کشور تلاش کنند.
رئیس جمهور اهمیت نوشتن در حوزه آثار تمدنی ایران اسلامی برای همه ملت ها، فرهنگ ها، زبان ها و گویش ها را اولویت دوم کشور در حوزه کتاب دانست و گفت: زمانی که به کشورهای دیگر سفر می کنیم و از آنها بازدید می کنیم. مراکز و دانشگاه ها متوجه می شویم که در این زمینه چقدر کمبود داریم. با توجه به اینکه بسیاری از آنها به اندازه ما ثروت تاریخی و فرهنگی ندارند، وظیفه نویسندگان است که کارهای بزرگی برای ارائه آثار تمدن ایرانی – اسلامی انجام دهند.
رئیسی توجه ویژه به نویسندگان، نویسندگان و اندیشمندان را سومین نیاز کشور در حوزه کتاب و قلم برشمرد و تصریح کرد: اولین مخاطب در این حوزه مسئولان دولتی در دستگاه های اجرایی هستند که باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند. کلاس و ارزش توجه البته این گروه مقاومت طبیعی دارند و حاضر نیستند نیاز خود را آشکار و آشکار کنند، بنابراین باید همیشه به آنها احترام گذاشت و اگر برای رفع نیازهای خود به ما مراجعه نکردند، ما هستیم که باید به سراغ آنها برویم. . .