به گزارش رکنا، مشکلاتی که دریاچه ارومیه را درگیر کرده است، در طول سالیان گذشته رخ داده و در کوتاه مدت قابل حل نیست، اما برنامه ریزی هایی برای احیای این دریاچه مهم و حیاتی در حال اجراست.
پس از بارندگی های اخیر، امیدها برای احیا و احیای بزرگترین دریاچه داخلی ایران افزایش یافته است. هرچند بارش ها کمتر از حد انتظار بود، اما همین میزان بارندگی، آب جاری در سطح خشک دریاچه ارومیه و 11 حوضچه اقماری در حاشیه این دریاچه را زنده کرد. با شروع بارندگی، تیم احیای دریاچه ارومیه شروع به کار کردند و رهاسازی زودهنگام آب از سدهای دریاچه ارومیه و اجرای فاز دوم انتقال آب از کانال بادین آباد به معدن را آغاز کردند.سیب.
به گزارش همشهری آنلاین، به گفته محمدصادق معتدیان استاندار آذربایجان غربی و دبیر ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه، پیش بینی می شود از طریق رهاسازی آب، 1.2 میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه برسد. رودخانه های سد شده و بدون سد در کمترین شرایط بارندگی.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره طرح های احیای دریاچه ارومیه گفت: مشکلاتی که دریاچه ارومیه را تحت تاثیر قرار داده است در طول سالیان متمادی رخ داده و در کوتاه مدت قابل حل نیست، اما طرح احیای این دریاچه مهم و حیاتی در حال اجراست. .
مجتبی ذوالجودی افزود: یکی از این برنامه ها همکاری معاونت آب وزارت نیرو برای اعطای حقوق بیشتر به دریاچه ارومیه است. احیای تالاب های اقماری و حاشیه دریاچه ارومیه که امسال به خوبی انجام شد، این امیدواری را ایجاد کرد که اقدامات مشابهی برای احیای دریاچه ارومیه انجام شود. یکی از مشکلات اساسی دریاچه ارومیه تعداد زیاد چاه های مجاز و غیرمجاز است که خوشبختانه اراده ملی برای مدیریت و جمع آوری این چاه ها وجود دارد. معیشت تعداد زیادی از کشاورزان منطقه به چاه بستگی دارد اما دولت برای معیشت کشاورزان برنامه ریزی کرده و مردم باید سیاست های دولت و ستاد احیای دریاچه ارومیه را دنبال کنند. در این زمینه معاون اول رئیس جمهور به وزارت کشاورزی دستور داده است که کشت محصولاتی که نیاز به آب زیادی دارند مانند چغندر را به حداقل برساند.
وی ادامه داد: استفاده از روش های نوین آبیاری و پیش بینی معیشت جایگزین برای کشاورزان از دیگر اقداماتی است که در حال برنامه ریزی هستیم، سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری دولت ژاپن و برنامه توسعه سازمان ملل مطالعاتی را تدوین و ارائه کرده است که در این برنامه در این برنامه انجام شده است. نتیجه گیری شده است که اجرای اقدامات می تواند 17 درصد از مصرف آب کشاورزی را در 200 روستای حاشیه دریاچه ارومیه کاهش داده و راندمان کشاورزی را افزایش دهد. امیدواریم با همکاری مردم و سمن های محلی بتوانیم دریاچه ارومیه را در یک برنامه ۵ تا ۶ ساله احیا کنیم.